Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

sokat mozogtam vasúti berkekben
rendőr tűzoltó fegyőr mehetett régen 25 év melóval nyugdíjba a vasutas nem
pedig vannak olyan szakmák és helyek ahol egész nap kint vagy a 25ezer voltos felsővezeték alatt és gurolnak a kocsik/vonatok melletted ráadásul nappal/éjszaka
szóval ez nem volt tisztasséges.........
most nem az olyan vasutasokról beszélek (mint én is voltam) hogy bent ül irodán és a munkaidő felét avval töltik hogy a töküket vakarásszák
na azért ne sírjatok, szintén kék lámpa villog fejem felett és mégis 63 a korhatár. Velünk a kutya nem foglalkozik, éh béré dolgozunk szar autókkal járunk, 5évente PÁV-ot csinálunk, és nyugdíj előtt elpatkolunk.
én jelentsem be amikor ott volt a két rendör és rámutatok hogy az mi?rá sem néztek én egy kicsit néztem uttánna keresi az apeh önkormányzat bank és ennyi persze nem zavar mert nem az én dolgom annak a dolga akiket ezért fizetnek
Ezt nem igazán értem, amit írsz.

Audi hamis műszaki matricával? Ritka eset, de meglehet. Ha zavar jelentsd be.

Nagy létrára gondoltál szerintem. Ezért még nem büntetnek.

Sokan dolgoznak ebben az országban......
Jó ötlet pártolom is, de azokat a helyeket zsíros pénzért tisztek ülik. Ebben az országban mindenki főiskolát akar végezni, nagy lóvés állást akar szerezni és olyat, hogy ne kelljen semmit csinálni.
Szerintem a rendőri nyugdíjra kompromisszumos megoldás kellene. OK, persze, ne küldjék ki 25 év szolgálat után járőrözni az utcára meg bevetésre, de azért irodai munka van igen gazdagon, amit meg lehetne csinálni!
tudod az a botrány hogy mellettem állo audi vizsgamatricája scannelt és engem basztat mert nagy látra van a kocsimon.én dolgozom ebben az országban ahhol már elég kevesen és büntetnek mert dolgozom. ki a nagyobb bün elkövetö?
Ez a világ hülyesége megint. Így volt az 1996 alőtt felszerelőknek, mert nekik beszámítottak mindent, szakközepet, katonaságot, mindenféle munkát, szolgálati viszonynak.

Jelenleg ez nem így van. Nekem semmit nem számoltak el szolgálati viszonynak csak a 9 hónap katonaságot. Így ha a 25 év alatt leépülök ami igen gyanús akkor 47 évesen mehetnék el nyugdíjba. És nem életerős 40 évesként, hanem lelakott majdnem 50 évesként. Amennyiben nagyon fitti lennék akkor van kemény 5 év kedvezmény az átlag nyugdíjas évekből.

Én úgy gondolom ez az ami még itt tartja az embereket, ha ez megszűnik akkor megy mindenki amerre lát. Itt a járőrökre gondolok nem a jól megfizetett tisztekre. Így is van kolléga aki 90.000-et keres és erősen gondolkozik, hogy elmegy a gyárba melózni 125.000-ért inkább.

Egyébként aki irigyli a korai nyugdíjat az jöhet rendőrnek, hajrá.
Ez kb. ugyan olyan mint mikor itt írják, hogy ilyen kevés keresetért nem kötelező rendőrnek lenni, le is lehet szerelni.

.....szerintem....
lényeg 40 éves korban nyugdij de még a rendör palotábol is mert nagy a fizikai és pszichikai megterhelés.amikor felveszik a fizetésüket
jah....
Neked is malteros volt a ruhád
persze, akkor, hogy igazoltattak
itt ma már az gyanus aki dolgozik...
Nem xarnak, hugyoznak be.......
Én is kőműves lennék, én is heteztem, meg volt, hogy naponta jártam dolgozni Bp.-re, igazoltattak is sokszor, de soha nem zavart.
Akkor passz.....vagy figyelik őket és bizonyítékot gyűjtenek....

Én ugyan nem büntettem, de takaríttatni már többet is küldtem maga után.....
a lényeg,hogy azt megjelentette a sajtó,hogy Kemény Dénesnek ellopták a kupáját,vagy mi a faszomat Azt nem írják,hogy vidéken mindenkit kirabolnak az orkok...
Mindegy..Aki tud érdemi információval szolgálni kupa ügyben jelezze a droidoknak..
És senki ne merjen cigánybűnözésről beszélni ebben az országban,mert faszrahúzzák érte a nagyok
Tehát nyugodtan lehet gyümölcsöt enni,atomfelhőtöl nem kell tartani,VV Szandika a legújjabb celebünk lesznek hamarosan vármegyéink,meg Ispánjaink,Lesz Elvisz Presly tér,bár nem ott ahol a nép megszavazta,mert azt a főváros leszavazta,de a lényeg,hogy szegény rendőri szervek mindent tökéletesen csinálnak és ők soha nem hibáznak,mert ők a törvény az igazság a becsület megtestesítői....Hajrá Magyarország Hajrá Magyarok
Az a szégyen,hogy amikor régebben melóba jártam és malteros volt a munkásruhám hazáig volt,hogy 3 szor igazoltattak..Mit hittek?Most jöttem a bankrablásból?Amikor meg betámadják őket a feketék beszarnak behugyoznak...
Én már megértettem és elfogadtam hogy Gyúrcsánynak volt igaza többek közt abban is,hogy ez egy nyüves ország.....
Ez van..ha nem tetszik el lehet menni...Egyenlöre maradok....
Kíváncsi vagyok meddig fajulhat ez a szarhalmaz..
Konkrétan két ember is bejelentette, ezt biztosan tudom. Az egyiknél ott voltam. Jó, persze, saját névvel-címmel ellátott feljelentést nyilván nem tett, de szerinted ki meri egy drogdealer cigánybanda ellen odaadni a nevét, akikkel egy házban lakik? Főleg úgy, hogy nagyon jól tudjuk, a rendőrség mennyire képes megvédeni bárkit is, ha meg magát védi meg az ember, még ő mehet a sittre utána...
Az szép és jó, hogy feljelentést kell kérni, csak sokszor az ezzel kapcsolatos utánajárás több kieséssel jár, mint amennyit spórol az ember a bírságon!
Nagyon jól tudom, hogy nem vagytok könnyű helyzetben ti sem, sőt mi több, viszont sokszor még az akaratot sem látni! Na de vonatkoztassunk el egy kicsit a kisebbségektől!
Nem tudom, látott-e már valaki rendőrt traktorost büntetni, mert nem takarította le maga után az utat, pedig motorosként te is tudod, mennyire balesetveszélyes tud lenni! Ehhez csak akarat kéne, semmi más! Na de mindegy, nem dühöngök tovább, változás úgysem lesz...
Na igen. Ekkor jön az, hogy te mentél e be bejelenteni? Ez a valaki bejelentette ez általában a senki. Ha bejelented és megalapozod akkor foglalkoznak vele hidd el nekem.

Jogtalan bírság. Biztosan van ilyen, elhiszem. Erre az a tanácsom, hogy ha jogtalannak érzed, kérd a feljelentést. A szabs. előadónál elakad a dolog, ha nincs alapja, ha van akkor meg eljárnak veled ugyan úgy.

Nem az én ingem, de amúgy se baxom fel magam itt nagyon semmin, bizonygatni és téríteni se akarok. Egyszerűen csak beszélgetünk. Mindenki elmondja a véleményét. Nem egyezik sokszor, mert mindenki mást tapasztal. Ez jól is van így. Nekem meg van az az előnyöm, hogy látom mindkét oldalt és meg is élem mindkét oldal mindennapjait. Jobban átlátom a dolgokat.
Honnan veszem, hogy nem lépnek fel a kisebbséggel szemben? Pl. onnan, hogy nálunk a ház aljában az egyik lakásban konkrétan egy cigány dealer banda van, igen nagy jövés-menéssel, állandó fűszaggal, már be is lett jelentve, de látszatja eddig semmi! Állítólag egyszer kijöttek... Ha tényleg akarnának valamit csinálni, kihoztak volna egy drogkereső kutyát, ami sztem már 500m-re a háztól megvadulna!
Ehhez képest valami idiótának a bejelentése elég volt ahhoz, hogy haveromat meg engem kiszedjenek a kocsiból és kipakoltassanak meg szétkapják az autót, mondván, hogy bankautomatákból lopnak ki pénzt, haver meg pont ott állt meg az automatától nem messze a kocsival, míg rám várt! Arról már nem szól a fáma, hogy ő ki se szállt, én meg egyenesen a kocsihoz mentem, tehát az automatának a közelébe se mentünk! OK, a rendőrnek ez a dolga, ezzel még semmi bajom nem lenne, de miért nem oda mennek, ahol tudvalevőleg találnak is valamit?
A bírságolásról annyit, hogy eddig engem is csak jogosan büntettek meg, azt is összesen kétszer, de ez kb. a szerencsémnek köszönhető! Szerintem elég Macit megkérdezni, hány ügye van jogtalan bírságolások miatt! A rendőrök sokszor kihasználják, hogy az egyszerű állampolgár nem tudja betéve az összes törvényt és azt etetnek meg vele, amit akarnak, mert ha a rendőr mondja, biztosan úgy van! Vagy nem...
Mindezeken felül, ami a legfontosabb: akinek nem inge, ne vegye magára mindezt! Akinek meg inge, az valószínűleg úgyse olvassa...
estét! ki látott már tanulo autöban kisebbséget tanulni vezetni?én pesten lakom de még nem láttam de jogositványuk van
Engem soha nem bírságoltak még meg, és nem rendőrként születtem. A rendőr mivoltomra sem kellett hivatkoznom soha. Tehát a bírságolós gépezet nem tud bedarálni, ha szabályos vagyok. Azt büntetik meg akinél találnak hibát. A hibát meg a megbüntetett követi el, ha tetszik ha nem.

Én nem tudom miből következteti mindenki azt, hogy a kisebbséggel szemben nem lép fel erősen a rendőrség.

Csak a médiahírekre támaszkodva nem lehet erről véleményt mondani. Igen is fel van lépve velük szemben is ugyan úgy mint mással szemben. Az már más, hogy te neked ér a szó, nekik nem.
Te nem támadsz rá összefogva többed magaddal egy rendőrkapitányságra (nincs fehér magyar ember aki ezt megtenné, több 10 meg főleg nincs) mert kulturáltan, szocializáltan tudsz viselkedni, ők meg nem. Ők összefognak és nem érdekli őket semmi csak a saját és a csoportjuk érdeke, nem néznek se Istent se embert.

El van járva velük szemben is ugyan úgy mint ha bárki más tette volna. Csak, hát ebből az jön le mindenkinek, hogy mit meg mernek tenni, gyenge a rendőrség. Közben meg csak ők pofátlanok.

Jogos, hogy keményebben kellene eljárni bűnözőkkel szemben, de amíg nincs elég börtön, addig nem tudják hová rakni a sok söpredéket, és a bíró ki fogja engedni 4.szer és 5.ször is lopásért, a rendőr meg foghatja meg újra valamikor. Az államnak se érdeke a sok börtönlakó a fenntartás és eltartásuk miatt. Innen ered a probléma forrása.........hiába kemény a rendőr, ha utána a bűnöző úgyis tudja, hogy kiengedi a bíró......

stb. .....szerintem.....
a büdös tetü fletónak volt igaza el lehet innen menni...illetve nem is el kell innen menni....a cikk elképesztő
Ezt én (is) írtam valamikor. Ez a szubjektív véleményem.
Nem voltam soha bűnöző, azt az oldalt nem tudom.
Közönséges melósként huszonvalahány éve autózok fel s alá az ország minden részébe, alapjába véve ráérősen, rossz öreg furgonokkal többnyire, tehát még gyorshajtásba sem nagyon csúszok bele. Ennek ellenére odafizettem már egy valag pénz büntetésre, meg elszenvedtem egy csomó rendőri önkényeskedést.
Velem szemben gyakran volt olyan határozott fellépésű a szerv, amit nagyon hiányolok a kisebbséggel szembeni intézkedésnél.
Ha meg valóban nincs rendőrállam, csak pénzgyűjtő- tüntetőelverő szervezet van, akkor cserébe azt kérném, h az állampolgár maga gondoskodhasson a vagyonkája védelméről.
De ne vedd magadra! Nyilván vágod, h ez az egész szervezet egy romlott szarság.
Ha bírságolásról van szó, akkor rendőrállam, ha rendfenntartásról, akkor meg baromira nem. Szerintem te tudod a legjobban, hogy a testületet lezüllesztették egy bírságolási gépezetté, aminek már nem is célja, hogy rendet csináljon!
ahhh.....pedig egyesek szerint rendőr állam van.
Na itt a példa, hogy pontosan nincs az, és szerintem ez nagyobb baj, mint ha az lenne.
2009 szeptember, itt a cikkindex
Ez tavalyelőtt volt.
Vagy két hete volt az a hír, h Érden a kapitányság előtt szerelték le a rendőr a barnák, mert előzőleg levették valami kotványról a rendszámot.
Meg sok esetről alig tudnak páran. Pont most mondta egy rendőr, aki a megrendelőm, h Borsodban egy csapat kifosztotta a járőrkocsijukat, aztán meg jelentős túlerőben lévén simán elzavarták őket. Mire visszamentek, már nem voltak meg az elkövetők.