ez így lenne teljesen kerek:
"...és mikor kiszállt egy gyönyörűséges tündérkirálylánnyá változott és teljesítette három kívánságodat meg adott egy aranyhalat is, az meg még hármat."
ezért írtam az elején, hogy lehet kamu is....,de nem kért se pénzt se semmit csak annyit, hogy vigyem el az amúgy is útbaeső városba.....egy szóval sem kért semmit...
Azért evvel csak óvatosan,ez egy nagyon régi módszer arra hogy némi pénzhez jusson a szélhámos ezeknek a történeteknek álltalában az szokott a végük lenni hogy ha tudnál adni egy ki lét 1000-5000ig terjedő összeget amiből telefonálhatna vagy hazavonatozhatna stb...
Nagyon kerek sztorik ezek,és mivel akkora bajban van az illető nem sajnálunk egy két ezrest.
A szomszédom egy 20-ast benyalt így.
Ezért mikor én felvettem egy stoppost a határ utnál és belekezdett a sztoriba már gyanakvó voltam,ott a DAF kamionjának a váltója ment tönkre,folyton és húst szállít amiből késöbb ad nekem hogy ilyen rendes voltam hogy felszedtem stb.....
És már furcsállottam is hogy nem kér pénzt amikor kiszállás elött,rákezdett hogy sajnos nincs nála lé mert nem számított erre és ha tudnék neki egy-két ezrest adni akkor hazajutna családjához(szintén Erdélybe(ugy látszik ez valami szélhámos szokás)stb...
Mondtam neki elhoztalak de lé nincs isten áldjon.
Nem mondom hogy nálad ez volt,de akkor is mindenki legyen résen
Ja, a feljelentést azért kellett Neki is megtenni Mezőtúron mert a térfigyelők alapján kiderült, hogy mégis az 5 roma támadt rá mert azt hitték elintézik....nem jött ösze...
Egy szép és jellemző történet, lehet, hogy kamuzott a pali, de mivel pénzt és semmit nem kért igaznak tartom egyenlőre a történetet.........
Szokásomtól eltérően felvettem egy stoppos kollégát Törökszentmiklóson, hogy Tószegig vagy Szolnokig vigyem el és közben beszélgettünk, kérdeztem honnan jött stb.
Mondta, hogy erdélyből disszidált a 80-as években a franciákhoz és ott 15 év légió után állampolgárságot és nyugdíjat kapott és most van kamionja és borászata.......kérdeztem, hogy akkor mit keres a 4-es mellett stoppolva?
A rendőrségről jött ahol bezárták még szombaton és most engedték el....
miért?-kérdem
Éjjel amíg wc-n volt kirámolták a kamionját(tárca, tv, laptop, összes pénz stb.) és miközben kijött a klóról meglátta ahogy a kocsijukba pakolnak, 5-en voltak....odament és kettő elmenekült a kocsival, 3 kórházba jutott......és Őt bezárták kisebbség elleni erőszakért, önbíráskodásért meg ilyenekért, az etnikum ügyvédje mindent ráolvasott és a romáknak emlékezetkiesésük volt, ezt sem tudták miképp kerültek oda Mezőtúrról és miért álltak a feltört kamion fülkéjében......a cucc nem lett meg mert ugye azzal elmenekültek ketten.....most eljárás folyik ellene és még Mezőtúrra is elvitték Szolnokról, hogy Ő is tegyen feljelentést......mikor kérte, hogy vigyék vissza a kocsijához arra nem volt keret illetve 60 rugóért viszavitték volna ezért stoppolt........adott francia elérhetőséget, hogy küld majd bort a borászatából mert én elvitem ingyen.......az elkövetőket minden védi Őt pedig meghurcolták és még az eljárás is meglesz ellene hisz eu-s ország állampolgára....
Talán mentős vagy? Tisztelem a munkádat, édesanyám is egészség ügyi dolgozó. Mondjuk azért nem egy tészta 12 óra gyalogos szolgálat hóban-fagyban, és a mentő állomásról betegért kimegyek, kórházban lepasszolom, majd az állomásra visszamegyek és melegedek. Persze ez most két véglet.......
A banki lefoglalásos autót a rendőr nem foglalhatja le. Érdekes szitu. Lestem én is mikor az első ilyet fogtam. Csak 1 jelentés, hogy ki és hol volt vele. Ne kérdezd, én sem értem....
itt figyelmeztetnek is, hogy a kék szín nem szabványos