Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet ezt másképp is... Visszakerül a gyári kémény - amivel bizony sokszorta olyan veszélyes gördobozok között közlekedni - és kerül a gépre egy háromszólamú, kompresszoros kamionkürt amit ugye vészhelyzet elhárításához jogszerűen használhatok.
mondjuk én azt sem értem, amikor valaki ugat, ha a széria kipufommal megyek a sebességhatárokat betartva akárhol akárhányszor, mert biztos vagyok benne, hogy az sem tetszene egy csomó embernek, hogy jááájj, ez a huligán itt megy fel-le a hangos motorjával egész éjjel. Közben mi lehetne, kihívja a rendőröket? Ha minden gyári, adók, bizti befizetve, ott annyit és a szabályok betartásával úgy megy akárki ahogy csak akar Hogyha meg nem tetszik, és gyanús, hogy nem gyári a kipuff, mehet a telefonos feljelentgetés, hogy itt motorozgat egy őrült, azt majd kiderül szabályos vagy sem, ha nem, akkor leveszi ka rendszámot, és tolhatja haza Mi itt a gond?
Aki hülye elmebeteg állat, az gyári kipufogóval is hülye elmebeteg állat

De már nem háborgok ezen, párszor megúsztam egyéb szabálysértéseket, most jó nagy -ot kaptam kamattal. Az élethez néha szerencse is kell, most nekem ezt dobta a gép
Igazad van, sose értettem az éjszakai hangoskodókat. Viszont nappal közlekedőket, nem szívatnám ezzel. Direkt figyelek erre, hogy éjszaka robogó stílusban közlekedjek, hogy véletlenül se hangoskodjon a motor...
Annyira nem értelek.....biztos a láz az oka....meg a levertség....
Mielőtt nagyon háborognátok, (mint a népek tengere) mi is a neve a "sportdobnak"? Na ugye ? A Hungaroringen senki nem fog szólni érte! Mert oda való! de mikor éjszakás műszakból hazajőve aludnál, mert fáradt vagy, de nem tudsz mert a jószág már harmadszor megy el a ház előtt 40-el 11 000-es fordulattal, mert neki erre áll fel? Mert ő hangoskodhat! Mert neki szabad! Csak azt nem tudom , ha legközelebb kimegy egy lapátnyéllel és lever,mert neki meg azt szabad , akkor Te meg azért fogsz itt sopánkodni. Nem kell senki motorhangját hallani. Aki ilyet akar hallani menjen a pályára és ott kipufogó nélkül is mehet, bele süketülésig.
Értelek és valójában nem is mondtam jelen esetben ellent: utcára teljesen felesleges a kipufogó. Életet nem ment annyira, mint a defenzív vezetés, de legalább van, akit nyilván zavar a pihenése közben. Jelen esetben ez inkább egy újabb adónem és bűnbak, mint a lakossággal való törődés (mármint a rég létező dolog számonkérése).
Részben nem jók a példáid (helyi szinten egymásba lógnak a kategóriái - sírjak/nevessek?), részben meg teljesen egybevágnak a 'kicsit lophassunk, de nagyon ne szabadjon' mondatommal.
Ha tudják, mivel kellene foglalkoznod, a dolguk már egyszerű: csípjék fülön a "közös képviselőjüket", hogy miért nem azokat a feladatokat bízza "rád", amit ők fontosnak tartanak (de, ha már így megokosodnának, akkor nem "képviselet" útján gyakorolnák a "hatalmat", mert drága és szar megoldás, jut is minden adófizetőre vagy 10 milla államadósság - per lakos szebben hangzik, hogy "csak" kettő).
Kis árnyékot vetettél most arra az eshetőségre, miszerint jobbára pozitív élmény lenne összefutni veled és a szolgálati mkp-oddal: elszóltad, hogy a pógároknak kell megmondaniuk, mivel kéne foglalkoznod inkább, de még nem írtalak le teljesen...
Igazad van... ha ismét egyenesbe jövök lehet lecserélem.
Közúton....vagy több
Én még nem gondolkodtam a gyári lecserélésén, de lehet kellene. Mondjuk nem pályázom, így kisebb az esélye, hogy lezúzom...
Olcsóbban kijött mint 200.000, így nem kell félteni a gyári idomszettet, ami ugye lényegesen drágább. Ha most lenne saját motorom én is tuti inkább ilyennel járkálnék. Faxa gyári minőségű műanyag, ugyanazon illesztésekkel, szép fényezéssel.

Nah....majd egyszer remélem kell még ilyenben gondolkodnom....
Köszi, nagyon szeretem amúgy! Nagyon faxa a srác idomszetje!
Jó a motorod, nemrég rendeltem ilyenhez motor idom szettet egy srácnak, szép lett.
Nincs mit mondani, ez így van...
Azért ez a jogszabály már elég régen létezik. Csak ha az emberek nincsenek büntetve valamiért, azt nem úgy veszik, hogy jaj, de jó fej ez a rendőr, hanem természetesnek. Amikor viszont megbüntetik őket 1x, akkor már azonnal felháborodnak, hogy "eddig nem szólt érte senki", "miért ilyennek kell szórakozni", "mással kellene foglalkozni", stb. Én ezeken már csak röhögök, mert mindenki ugyan azt a sablonos dumát fújja.

A szakadt trabantos: "a nagy fekete mercedeseket nem merik megállítani"

A fekete mercedeses: "a szakadt trabantokkal meg wartburgokkal kellene foglalkozni"

A kigyúrt kopasz vagy jobboldali hazafi: "bezzeg a cigányokkal nem foglalkoztok, azoktól féltek, be vagytok xarva"

A cigány: "Máh meginth mihért engem szházados úr, a nagy kigyúrt kopasz állatokhoz, a nagy fekete autóban nem mernek szólni, csak midigh a szegíny cighányt baxtassák, hogy rohadjon ki a májuk"

És így megy ez sorolhatnám még......mindenki nagyon okosnak hiszi magát mindenki tudja mivel kellene foglalkoznom. Csak azt nem tudják nekik mivel kéne foglalkozniuk, mert ha azzal foglalkoznának akkor nem lennének bírságolhatóak, mivel szabályosak lennének.
Vizsgáztak a lézerblokkolók: Kakucsring tesztnap
Ezzel csak az a gond, hogy: kiszámolod a mások hasznát a létedből, ha mint értékteremtő munkás létezel és kijön, hogy 8 óra munkádból 1-et dolgozol magadért, a többi adó. Az adódból pedig a nevedben, ellened, magukért hozott szabályokért való kezesi kötelezettséget kapod. De ugye az emberek elég gyengék történelemből, így nem értik a jelentőségét a forradalmaknak és szabadságharcoknak, illetve, hogy mi a különbség egy emberien megalkotott köztársaság és a monarchia között. Tulajdonképp a többség igazolja Thomas Jefferson félelmét, miszerint nem alkalmas az "átlag"ember az életének az irányítására.
120eFt-nak megfeleő dollárért nagyobb visszatartó erőt lehetne vásárolni, mint a teljes magyar gazságszolgáltatás minden tekintélye a rendőrtől a bv intézetekig.
Az iskoláztatási idő töredéke alatt elsajátítható volna minden ismeret és szabály, ami egy valós (helyi) társadalomban leélendő élethez elég.
stb.
De ugye ez kevesekben merül fel, a legtöbbet kielégíti, hogy háborogjon a benzinen vagy hasonló, egy darab, az őt épp érintő problémán. Így aztán a birka többség által jóváhagyott feudalizmus ma is virágzik.
ez így van ahogy mondod
ha odafent hoznak egy jogszabályt/törvényt azt be kel tartani
köznép mindig szopik a "kiváltságos" rétegnek meg nemigen érinti a makk a garatot
én evvel már úgy vagyok hogy leszarom, ha már szopok tegyem vidáman
úgy is megdöglik egyszer aki tologatja a makkot elém, szóval a végeredmény ugyanaz..........
Jogos:
Ha FENT készítenek egy jogszabályt, hogy holnaptól jogos minden csutkakormányos motor vezetőjét helyszínivel megsarcolni napi egyszer, akkor ugye a mundérból nézve az is az lesz. Jelen esetben kérdés, találna-e olyan élő embert az a három jogosan eljáró, aki nehezményezte volna a 'kolléga' motorjának hangját. Mert, ha nem, akkor csak egy szabályt zavart a dolog. Előbb a gyalogátkelőknél kéne ilyen zéró közeli toleranciát alkalmazni és persze mundérosok se legyenek kivételezettek... (ha kicsit lehet 'lopni', akkor ugye nagyon is...)
A magam részéről hiába az a kis kraft, amit érezhetően képes rátenni a nyitott cső, nem a fenyegetettség érzése okán tettem vissza a gyári állapotot (tavaly?), hanem pont a zaja miatt: minek felverni a környéket, ahol megyek - jellemzően a pontatlannak mondható 60 kijelzett körül?
Szia. Sajnálom, hgoy így jártál.
Egyre több ilyen hírt hallok és most el is adom a sportdobokat a motorrol és rakom vissza a gyárit.
Abban igazad lehet, hogy nem volt kedves veled szemben. És abban is, hogy felháborító számodra a "beszólása".

De a büntetés ettől még jogos.

És igen.....tisztelet.
megjött a párja is hazafele ...
Írj kérlek a profilomban található mail címre egy elérhetőséget, mert úgy érzem nekem is jól fog jönni ez a "eset meggyorsítása" dolog... szeretném előre lebeszélni, hogy tudjam az esetleges lehetőségeimet.
Szia Redelecs!
Örülök,hogy tudsz gyorsítani az ügyön mert tényleg kibaszás lett volna ha nem.
Vigyázz mert ha arra járok szavadon foglak...
Az én véleményemet tegnap leírtam és szerintem ma is ugyan az,Ők is azért ülnek motoron mint mi csak Ők szerencsésebbek mert fizetnek nekik.Egy baj volt velük minősítettek valakit akit nem is ismertek és gondolták majd megmutatják kik is Ők.
Ne haragudjon meg senki de nekem nincs túl jó véleményem róluk.
Na mind 1. Sok sikert és remélem majd a motorral jössz fizetni......