Ezt az "NKH" csinálja, bár most már megint új nevük van, szóval nem "pali" bácsi kókler minden átmegy a műszakin típusú műhelye. Elviszed a motort, ha minden rendben akkor ennyi volt, ha a hangos dobbal mész akkor azonnal bevonják a műszaki érvényességedet és fizetsz egy újat, majd jelentkezhetsz új időpontban új vizsgára a normális kipuffal.
Autóból mérés. Oda vissza mér a gép. Ha elhaladó vagy akkor látszik a rendszámod, tehát bemér és megszívtad. Ha szemből jössz, akkor bemér, de nincs rendszám, így a felvétel értékelhetetlen és megúsztad.
Hát......na...volt eü csomagod? Nem volt. Szabálytalan a dobod? Szabálytalan. Akkor miért áll még neked feljebb? Az, hogy jó ideje ilyennel nem foglalkozott senki, az nem jelenti azt, hogy így szabályos, ahogyan te jársz.
Vegyél egy eü csomagot xaros 1500 Ft-ért, a dobra is van megoldás és máris nem leszel "üldözött"
A motoros rendőrök általában nem kolompárt üldözik, arra ott vannak a közrendvédelem járőrei meg a nyomozók.
Lehet háborogni, ha van alapja, de a te háborgásodnak nincs. Megértem, hogy nem esett jól, nekem se tetszene, de ha te vagy a hunyó akkor inkább legyél csendben.
Hasonlóra kérdeztem rá pár HSZal ezelőtt! ha nem intenek le az semit nem jelent... maxx akkor fognak leinteni (autóbol kiugorva ha van blokkolód) :D Amugy kényelmesebb nekik ülni a kocsiba egy gombot nyomogatni, a birság meg majd megy postán!
"Csak egy technikai kérdés... tegyük fel hogy:
menet irány szerinti jobb jásvban haladok előre Ytól a X felé, velem szemben jobb sáv mellett Y tól X felé hladókat mérik (mint ahogy határozatban irják hogy Y irányból X irányba haladók sebességmérése). Tehát ez velem szemben van, vagyis ha motorral közlekedem, a rendszámomat ugye nem látják, de sebességet és minden mást igen. Mivel fix trafirol beszélünk (pl kocsiból FAMA ) igy az utánam fordulni nem tud, tehát a bemérés esélye 0%?
Másik kérdés, ha ugyanez a helyzet csak X irányból haladok Y irányba azaz nem a mért sávban hanem a másikban (viszont már látszik a rendszámom) akkor egy sávon keresztül átmérnek, vagy mindig csak az adott sávot figyelik!
Mi történik akkor ha szemből bemérnek a megengedett sebességhatárnál 20-25-tel gyorsabban, viszont ha időben észreveszem a traffipaxot és lelassítok a megengedett értékre és nem intenek le (tegyük fel egyedül van a yard és csak autóból fotóz). Ugyan elkövettem a gyorshajtást de nincs értékelhető fénykép mert ugyan szemből nem tudnak azonosítani. Ilyenkor is jár a bírság?
Szia!
Na már okosabb vagyok.A rendőrségtől kapsz egy határozatot 30 nap múlva,majd kapsz" meghívásos kpm vizsgára" telefonszámot is.Sajnos már nem lehet elintézni.Ha levizsgázott akkor kapod vissza a forgalmidat.Kb 1-1,5 hónap szerinte az egész procedúra és persze a vizsgadíj a müszaki matrica stb díja. Hát nem irigyellek az biztos.
Sajnos ez egy szigorított vizsga ahol megmérik a kipuff.zajszintjét és ha megengedett szinten van akkor engedik át.Pest környékén tudok ilyet intézni ha felétek nem találsz embert aki elintézi.Van egy barátom ő ilyen problémás dolgokat szokott megoldani.A vizsga után kapsz egy papírt amivel besétálsz a rendőr urakhoz a forgalmiért.Ha gondolod akkor holnap pontosan megtudom a dolgokat.
Hát igen,nem jut nekik már sem benzinre sem javításra sem pedig másra.Sajnos nem azokkal szórakoznak akikkel kéne,egy két autós aki műszaki és kötelező nélkül jár.Az elmult időszak motoros balesetei miatt ránk vannak hegyeződve.
Szia!
Sajnos KPM vizsgára kell vinned a mocidat,és utána kapod majd vissza a forgalmidat. Egy ismerősömet Ausztriába állították meg és tréleren kellett haza hoznia a motort mert nem volt a kipuffban E szám.Úgy látszik most erre hajaznak a sünök............
Egy kis történet (muszáj megosztanom, mert felrobbanok az idegtől):
Ma elmentem barátnőmmel motorozni, semmi extra, kis vasárnapi gurulás...
Elgurultunk hát Pécsre, mert szép a táj, csak csorgunk, miegymás. Megálltunk a Mecsek pihenőbe, egy kis frissítő, aztán indulunk vissza, mert hát nem hosszú útra akartunk menni, meg még volt más programunk délutánra.
Ahogy elindúltunk megállított három motoros rendőr.... Azzal kezdték: eu csomag...nézek rá, mutatom a helyet az ülés alatt, mondom nincs, mert nem fér be...
Következő mondat: hol van a sportdobom "E" szabványa....mondom nem tudom, Bódis dob, de palástot kellett cserélnem rajta egy sérülésd miatt...
Erre a reakció: FELJELENTENEK ÉS A HELSZÍNEN BEVONTÁK(!) A FORGALMIMAT!
2011 Magyarország, itt járunk....
Adófizető állampolgár vagyok, nem bohóckodok a szerpentineken, versenypályára járok motorozni.....és ezt csinálják velem....
A bűnözők meg röhögnek a maerkukba, mert a rendőr úgyis az egyszerű prédát baztatja: ENGEM!
Nem szoktam ilyet csinálni, de azt kívánom a velem szemben eljáró rendőrnek (INKÁBB FAKABÁT, MERT A RENDŐR A RENDET VÉDI), hogy az adómból kapott fizetését költse gyógyszerre!
fingpom sincs még hogyan szerzem vissza a forgalmimat...van valakinek tapasztalata, plíz ossza meg velem!
Most jártam életemben másodszor arra.....és azt mondja a parasztja: Elegem van, hohy "maguk" miatt kell mindíg ide feljönnöm....... Mondom: miattam? Válasz: a fajtája miatt!
Állj közénk, gyere rendőrnek! Vár egy tartalmas életpályamodell!
Légy a munkatársunk! Szüksége van rád a kormányodnak! Nem lesznek
hálátlanok!
Ha szeretnél egy rutinos, fiatalosnak nem mondható, de rendszeresen Cooper-tesztet futó sikerorientált csapat tagja lenni: Jelentkezz rendőrnek!
Amit nyújtani tudunk!
* A nyugdíjba vonulásod dátuma
* A ledolgozandó éveid száma
* Versenyképes fizetés: (minden nap versenyt futhatsz a
végrehajtóval)
* Közutálat! (na de kinek jó ha mindenki szereti)
* Annyit bírságolhatsz, amennyit a főnökeid meghatároznak.
* Egyen ruházat, mely gyorsabban változik mint a Párizsi divat. (Na de a gyártóknak is meg kell(ene) kapnia a betevőt!)
* Saját gépjármű használat térítése kilométerenként 9Ft-al. (Kár, hogy a benzin ma már 400Ft és sajnos a politikusaink és vezetőink nekik nem felróható módon ezt nem tudják, hiszen ők sosem tankolnak, mert
közpénzen autókáznak)
* Évi akár több száz óra túlmunka lehetősége, INGYEN! (felejtsd el a konditermet és a kocsmát, spórolj pénzt a családodnak, töltsd szabadidődet a szolgálati helyeden)
* Közmegbecsülés: ha szolgálatban megölnek Hősi halottá nyilvánítanak (vagy nem)
* Karrierlehetőség! Gépkocsivezetőből Belügyminiszter lehetsz, közalkalmazottból Megyei Rendőrfőkapitány!
* A magad ura lehetsz. Egy gépjármű egy rendőr! Egy 20 fős kocsmai verekedő tömeggel szemben intézkedhetsz egyedül, senki véleményét nem kell kikérned!
* Döntéseiden nem kell rágódnod, megteszi helyetted az ügyészség!
* Nem kell gondolkodnod, hiszen az állampolgárnak mindig igaza van, ha mégsem akkor a Kormány semmissé teszi a döntésed!
* Sokat lehetsz a szabad levegőn (amíg nem hibázol) és edzheted a lábad. A benzinkiszabat úgysem a tiéd!
* Egy nagyvárosban éjszaka akár másodmagaddal is fenntarthatod a közrendet és a közbiztonságot!
* Beleolvadhatsz a tömegbe, hiszen a láthatósági mellényedet hordja még a közterület-fenntartó és a köztisztasági dolgozó valamint a gyepmester is.
* A kormány ad neked hobbyt! Modellezés! Életpálya modellezés! A fizetésedből futja makett házra és makett autóra!
* Mindig tiéd az utolsó szó! Parancs értettem!
* Szabad idődben oda mehetsz, ahova akarsz, csak ezt előre jelezd, és mindig tartsd magadnál a mobilod, hogy berendelhessenek!
* Kedvező percdíjak, kifogástalan hangminőség a vonal mindhárom
végén!
* Gondoskodnak magánéleted sérthetetlenségéről. A házastársad
húségéről vagy hűtlenségéről a vezetőid is meggyűződnek! Akár évente
többször is. (ne kelljen Neked ezzel vesződnöd)
* A szabályokat nem kell fejből tudnod, úgyis naponta üti egyik a
másikát, naponta változnak meg visszamenőleg 20 évre!
* Havonta nagylelkűen adakozhatsz! Úgy hívják Nyugdíjjárulék!
Hiszen az általad befizetett összeget sohasem kapod vissza, így
elköltheti a pénzt az Állam a rászoruló kisebbség között! Neked nem
lesz rá szükséged, a temetőbe nem jár a pénzes postás!
* Cafeteria összegedet folyamatosan csökkentjük, és így rengeted
időt spórolunk Neked. Nem kell hosszú estéken törnöd a fejed, hogy
mire költsd, és üdülnöd sem kell menned.
* Gyermekeid igaz nem lehetnek majd rád büszkék, de legalább jó
vicceket hallanak a barátaiktól! (már ha lesznek nekik)
* Bárki, bármikor, minden ok és minden következmény nélkül
feljelenthet! Viszont gondolj arra, milyen jól szórakoznak majd
szegények, ha majd látják, hogy jöttek Hozzád házkutatni!
* Vannak jogaid! Jogod van hallgatni, vezetőid felkészültségét
őszintén csodálni, ellenőrző előjáróid pillanatnyi
hangulatváltozásainak függvényében magasröptű kioktatásokat
hallgatni. Jogod van kérdezni, és jogod van később ezt nagyon nagyon
megbánni!
Amit elvárunk cserébe tőled?
Vállald mindezt 67 éves korodig!
Hidd el megéri. Ha megéled az átlagéletkort, akkor boldogan töltheted
el a hátralévő egy nyugdíjas évedet egyedül, csendesen, mivel a
feleséged már 20 éve elvált, a gyermeked pedig felnőtt, amíg te
szolgáltál.
Sziasztok! :)
Lenne egy kérdésem, amiben nem vagyok biztos, és remélem valaki fel tud világosítani. Szóval: Eltiltást kaptam gyorshajtás miatt A1-től 4 hónapra. Elvileg az van, hogyha ezt kezdő vezetői engedéllyel követtem el, akkor újra indul a "2év visszaszámlálás" hogy utána már ne minősüljön kezdő jogsinak.Mivel 16 éves korom óta van A1-em, így korengedménnyel 18 évesen letehető a korlátlan A jogsi.. Ez ahhoz van kötve hogy 2 éve legyen A1-em, vagy fontos az is, hogy már ne számítson az A1 kezdő jogsinak? (Kicsit lehet belekavarodtam, remélem azért érthető :) )
nekemis ezt mondták, de viszont a jogsimon 101, és 186 kód található. Érdekes, majd megkérdezem még 1-2 ismerősöm, akinek volt Segédmotorra is, hogy ráirták-e a 181-es kódot az A1 engedélyre.
Jóéjt, üdv!
Nem volt neki semmi, csak nekem volt M kategória, neki pedig az A1 volt az első, ezért kérdeztem meg :)
De csak eszembe jutott, nem szoktam szállitgatni az embereket
A segédmotor kategória nem számít bele.
Ha azon felül bármilyen jogosítványod van/volt 2 évnél régebb óta, akkor a következő jogosítványod már nem kezdő . Logikus....
A kezdő jogositvány dolog, hogy van ? Volt két évig jogsim még régen segédmotorra, és később amikor letettem az A1et azt hallottam, hogy a jogositványom most kezdő, két évig, a moped nem számit. De ma mutatta haverom a jogsiját, aki velem majdnem egy időbe szerezte meg az A1-et neki korlátozás képp be van irva a 181, és a dátum, nekem pedig nincs.
Ezek szerint akkor nem számit kezdőnek a vezetői engedélyem? :D
menet irány szerinti jobb jásvban haladok előre Ytól a X felé, velem szemben jobb sáv mellett Y tól X felé hladókat mérik (mint ahogy határozatban irják hogy Y irányból X irányba haladók sebességmérése). Tehát ez velem szemben van, vagyis ha motorral közlekedem, a rendszámomat ugye nem látják, de sebességet és minden mást igen. Mivel fix trafirol beszélünk (pl kocsiból FAMA ) igy az utánam fordulni nem tud, tehát a bemérés esélye 0%?
Másik kérdés, ha ugyanez a helyzet csak X irányból haladok Y irányba azaz nem a mért sávban hanem a másikban (viszont már látszik a rendszámom) akkor egy sávon keresztül átmérnek, vagy mindig csak az adott sávot figyelik!
Autóból mérés. Oda vissza mér a gép. Ha elhaladó vagy akkor látszik a rendszámod, tehát bemér és megszívtad. Ha szemből jössz, akkor bemér, de nincs rendszám, így a felvétel értékelhetetlen és megúsztad.
Vegyél egy eü csomagot xaros 1500 Ft-ért, a dobra is van megoldás és máris nem leszel "üldözött"
A motoros rendőrök általában nem kolompárt üldözik, arra ott vannak a közrendvédelem járőrei meg a nyomozók.
Lehet háborogni, ha van alapja, de a te háborgásodnak nincs. Megértem, hogy nem esett jól, nekem se tetszene, de ha te vagy a hunyó akkor inkább legyél csendben.
"Csak egy technikai kérdés... tegyük fel hogy:
megköszönném a válaszokat! : "
Mi történik akkor ha szemből bemérnek a megengedett sebességhatárnál 20-25-tel gyorsabban, viszont ha időben észreveszem a traffipaxot és lelassítok a megengedett értékre és nem intenek le (tegyük fel egyedül van a yard és csak autóból fotóz). Ugyan elkövettem a gyorshajtást de nincs értékelhető fénykép mert ugyan szemből nem tudnak azonosítani. Ilyenkor is jár a bírság?
Előre is köszi mindenkinek.
Na már okosabb vagyok.A rendőrségtől kapsz egy határozatot 30 nap múlva,majd kapsz" meghívásos kpm vizsgára" telefonszámot is.Sajnos már nem lehet elintézni.Ha levizsgázott akkor kapod vissza a forgalmidat.Kb 1-1,5 hónap szerinte az egész procedúra és persze a vizsgadíj a müszaki matrica stb díja. Hát nem irigyellek az biztos.
Holnap már többet tudunk.
Megvan a gyári dobom, úgyhogy különösebb gond nem lehet, csak hát a sok utánajárás :-(
Nagyon köszönöm, ha tudsz információt adni nekem az ügymenettel kapcsolatban.
Sajnos e téren (sem) vagyok gyakorlott... A KPM vizsga miben különbözik a normál műszaki vizsgától?
Sajnos KPM vizsgára kell vinned a mocidat,és utána kapod majd vissza a forgalmidat. Egy ismerősömet Ausztriába állították meg és tréleren kellett haza hoznia a motort mert nem volt a kipuffban E szám.Úgy látszik most erre hajaznak a sünök............
Ma elmentem barátnőmmel motorozni, semmi extra, kis vasárnapi gurulás...
Elgurultunk hát Pécsre, mert szép a táj, csak csorgunk, miegymás. Megálltunk a Mecsek pihenőbe, egy kis frissítő, aztán indulunk vissza, mert hát nem hosszú útra akartunk menni, meg még volt más programunk délutánra.
Ahogy elindúltunk megállított három motoros rendőr.... Azzal kezdték: eu csomag...nézek rá, mutatom a helyet az ülés alatt, mondom nincs, mert nem fér be...
Következő mondat: hol van a sportdobom "E" szabványa....mondom nem tudom, Bódis dob, de palástot kellett cserélnem rajta egy sérülésd miatt...
Erre a reakció: FELJELENTENEK ÉS A HELSZÍNEN BEVONTÁK(!) A FORGALMIMAT!
2011 Magyarország, itt járunk....
Adófizető állampolgár vagyok, nem bohóckodok a szerpentineken, versenypályára járok motorozni.....és ezt csinálják velem....
A bűnözők meg röhögnek a maerkukba, mert a rendőr úgyis az egyszerű prédát baztatja: ENGEM!
Nem szoktam ilyet csinálni, de azt kívánom a velem szemben eljáró rendőrnek (INKÁBB FAKABÁT, MERT A RENDŐR A RENDET VÉDI), hogy az adómból kapott fizetését költse gyógyszerre!
fingpom sincs még hogyan szerzem vissza a forgalmimat...van valakinek tapasztalata, plíz ossza meg velem!
Most jártam életemben másodszor arra.....és azt mondja a parasztja: Elegem van, hohy "maguk" miatt kell mindíg ide feljönnöm....... Mondom: miattam? Válasz: a fajtája miatt!
Egyszerűen csak motorozgattam....
Toborzó!
Állj közénk, gyere rendőrnek! Vár egy tartalmas életpályamodell!
Légy a munkatársunk! Szüksége van rád a kormányodnak! Nem lesznek
hálátlanok!
Ha szeretnél egy rutinos, fiatalosnak nem mondható, de rendszeresen Cooper-tesztet futó sikerorientált csapat tagja lenni: Jelentkezz rendőrnek!
Amit nyújtani tudunk!
* A nyugdíjba vonulásod dátuma
* A ledolgozandó éveid száma
* Versenyképes fizetés: (minden nap versenyt futhatsz a
végrehajtóval)
* Közutálat! (na de kinek jó ha mindenki szereti)
* Annyit bírságolhatsz, amennyit a főnökeid meghatároznak.
* Egyen ruházat, mely gyorsabban változik mint a Párizsi divat. (Na de a gyártóknak is meg kell(ene) kapnia a betevőt!)
* Saját gépjármű használat térítése kilométerenként 9Ft-al. (Kár, hogy a benzin ma már 400Ft és sajnos a politikusaink és vezetőink nekik nem felróható módon ezt nem tudják, hiszen ők sosem tankolnak, mert
közpénzen autókáznak)
* Évi akár több száz óra túlmunka lehetősége, INGYEN! (felejtsd el a konditermet és a kocsmát, spórolj pénzt a családodnak, töltsd szabadidődet a szolgálati helyeden)
* Közmegbecsülés: ha szolgálatban megölnek Hősi halottá nyilvánítanak (vagy nem)
* Karrierlehetőség! Gépkocsivezetőből Belügyminiszter lehetsz, közalkalmazottból Megyei Rendőrfőkapitány!
* A magad ura lehetsz. Egy gépjármű egy rendőr! Egy 20 fős kocsmai verekedő tömeggel szemben intézkedhetsz egyedül, senki véleményét nem kell kikérned!
* Döntéseiden nem kell rágódnod, megteszi helyetted az ügyészség!
* Nem kell gondolkodnod, hiszen az állampolgárnak mindig igaza van, ha mégsem akkor a Kormány semmissé teszi a döntésed!
* Sokat lehetsz a szabad levegőn (amíg nem hibázol) és edzheted a lábad. A benzinkiszabat úgysem a tiéd!
* Egy nagyvárosban éjszaka akár másodmagaddal is fenntarthatod a közrendet és a közbiztonságot!
* Beleolvadhatsz a tömegbe, hiszen a láthatósági mellényedet hordja még a közterület-fenntartó és a köztisztasági dolgozó valamint a gyepmester is.
* A kormány ad neked hobbyt! Modellezés! Életpálya modellezés! A fizetésedből futja makett házra és makett autóra!
* Mindig tiéd az utolsó szó! Parancs értettem!
* Szabad idődben oda mehetsz, ahova akarsz, csak ezt előre jelezd, és mindig tartsd magadnál a mobilod, hogy berendelhessenek!
* Kedvező percdíjak, kifogástalan hangminőség a vonal mindhárom
végén!
* Gondoskodnak magánéleted sérthetetlenségéről. A házastársad
húségéről vagy hűtlenségéről a vezetőid is meggyűződnek! Akár évente
többször is. (ne kelljen Neked ezzel vesződnöd)
* A szabályokat nem kell fejből tudnod, úgyis naponta üti egyik a
másikát, naponta változnak meg visszamenőleg 20 évre!
* Havonta nagylelkűen adakozhatsz! Úgy hívják Nyugdíjjárulék!
Hiszen az általad befizetett összeget sohasem kapod vissza, így
elköltheti a pénzt az Állam a rászoruló kisebbség között! Neked nem
lesz rá szükséged, a temetőbe nem jár a pénzes postás!
* Cafeteria összegedet folyamatosan csökkentjük, és így rengeted
időt spórolunk Neked. Nem kell hosszú estéken törnöd a fejed, hogy
mire költsd, és üdülnöd sem kell menned.
* Gyermekeid igaz nem lehetnek majd rád büszkék, de legalább jó
vicceket hallanak a barátaiktól! (már ha lesznek nekik)
* Bárki, bármikor, minden ok és minden következmény nélkül
feljelenthet! Viszont gondolj arra, milyen jól szórakoznak majd
szegények, ha majd látják, hogy jöttek Hozzád házkutatni!
* Vannak jogaid! Jogod van hallgatni, vezetőid felkészültségét
őszintén csodálni, ellenőrző előjáróid pillanatnyi
hangulatváltozásainak függvényében magasröptű kioktatásokat
hallgatni. Jogod van kérdezni, és jogod van később ezt nagyon nagyon
megbánni!
Amit elvárunk cserébe tőled?
Vállald mindezt 67 éves korodig!
Hidd el megéri. Ha megéled az átlagéletkort, akkor boldogan töltheted
el a hátralévő egy nyugdíjas évedet egyedül, csendesen, mivel a
feleséged már 20 éve elvált, a gyermeked pedig felnőtt, amíg te
szolgáltál.
Lenne egy kérdésem, amiben nem vagyok biztos, és remélem valaki fel tud világosítani. Szóval: Eltiltást kaptam gyorshajtás miatt A1-től 4 hónapra. Elvileg az van, hogyha ezt kezdő vezetői engedéllyel követtem el, akkor újra indul a "2év visszaszámlálás" hogy utána már ne minősüljön kezdő jogsinak.Mivel 16 éves korom óta van A1-em, így korengedménnyel 18 évesen letehető a korlátlan A jogsi.. Ez ahhoz van kötve hogy 2 éve legyen A1-em, vagy fontos az is, hogy már ne számítson az A1 kezdő jogsinak? (Kicsit lehet belekavarodtam, remélem azért érthető :) )
Jóéjt, üdv!
De csak eszembe jutott, nem szoktam szállitgatni az embereket
Ha azon felül bármilyen jogosítványod van/volt 2 évnél régebb óta, akkor a következő jogosítványod már nem kezdő . Logikus....
Ezek szerint akkor nem számit kezdőnek a vezetői engedélyem? :D
megköszönném a válaszokat! :