Pont a közelmúltban beszéltem erről a E betü meg tanúsítvány dologról egy helybeli rendőrrel. Szernite hogyan lehet ezt egy sportdobnál kimagyarázni?
Azt mondta, őket arra tanították, h semmi ilyennel ne foglalkozzanak. Ha egy motornak szerintük nagy a hangja és a kipufogó végén be lehet akadálytalanul dugni egy félméteres egyenes fémpálcát, akkor azt már ott semmivel nem fogom kimagyarázni, mert már írja is a papírt a forgalmi elvételről és a forgalomból kivonásról.
Am elképzelhető, h más kapitányságon más a módszer.
Nem is az "E" betű a lényeg, hanem, hogy utólag felszerelt sportdobról van szó. És mivel az nyitott, vagy legalább is nyitottabb mint a gyári, ezért megváltozik a "környezetvédelmi" jellemzője és máris rá lehet húzni az engedély nélküli átalakítást szerintem. A hang az egy másik dolog. A gyári dobok nem véletlenül fojtottak és böhöm nagyok meg nehezek, katalizátor miegymás.....
Lehet hogy unjátok, de ezt még leírom, csak kicsit felb@sztam az agyam...
2006. Január 1.:
Vidéki kis ABC kirakata beütve, cigi, csoki letakarítva a polcról. Persze a telefonkártya, meg a szalámi mind megvolt, de ez egy más kérdés. 4kor bejelentették a betörést. A helyszínelő fél nyocra ki is ért. Nem mentünk be körülnézni, mert nem akartam összejárkálni. A helyszínelő kért egy szál cigit a bolt tulajától, de mivel nem dohányzott, így nem tudott adni. A helyszínelés végeztével a rendőr cigarettázva íratta alá a papírokat... Panaszt tettünk, de semmi nem történt(közben ismerősökön keresztül utánajártam ki ez a faszi, de ugyanúgy ténykedik tovább...)
A pécsi esethez:
Ha pedig emberileg, igen-nem alapon végzi a munkáját akkor meg ne tegyen megjegyzéseket semmilyen formában.
most is süldő vagy amúgymeg, mindenféle huligánkinézetű autós tinédzsereket én is kipakoltatnék ha rendőr volnék.. ezeknek a nagyrésze füvezik, meg tiltott eszközöket tart magánál, vagy éppen kötelezőket nem tart...
emberileg lehet, hogy megért téged a rendőr...... de neki csak végrehajtani van feladata, betartatni a szabályokat.... semmilyen duma, körítés (rizsa) nem érdekli....
fekete-fehér, igen-nem alapon
Mert jövök hazafelé munkából, és azért mert itthonhagytam a reggeli sietségben a papírjaimat, valamint az autókereskedő(akitől a kocsit vettem) balfaszsága miatt megbüntetnek, bevonják a forgalmit. Persze már megállítottak az autóval kismilliószor előtte, és mindent rendben találtak. Ezzel nekem napi(!) 1,5 órával megnövelve az utazási időmet. Amikor hazaérek pedig nem napon barnult generáció a szemem láttára akarja apámék tulajdonát feltörni... Rendőrt hívok, és még én vagyok a lebaszva, hogy felébresztettem a körzeti meghízottat.... Ez csak egy példa a sok közül...
ha nem felel meg az utcai szabványoknak (tényleg, tanusítványt nem kell a forgalmiban hordani?), akkor nem vehetsz részt vele a forgalomban. Ergo ha észreveszik, elvileg onnan már nem mész tovább a motoroddal. Majd ha leműszakiztatod NKH-nál, bizonyítva, hogy megszüntetted az alkalmatlanságát, lehet tovább motorozni
Azt mondta, őket arra tanították, h semmi ilyennel ne foglalkozzanak. Ha egy motornak szerintük nagy a hangja és a kipufogó végén be lehet akadálytalanul dugni egy félméteres egyenes fémpálcát, akkor azt már ott semmivel nem fogom kimagyarázni, mert már írja is a papírt a forgalmi elvételről és a forgalomból kivonásról.
Am elképzelhető, h más kapitányságon más a módszer.
2006. Január 1.:
Vidéki kis ABC kirakata beütve, cigi, csoki letakarítva a polcról. Persze a telefonkártya, meg a szalámi mind megvolt, de ez egy más kérdés. 4kor bejelentették a betörést. A helyszínelő fél nyocra ki is ért. Nem mentünk be körülnézni, mert nem akartam összejárkálni. A helyszínelő kért egy szál cigit a bolt tulajától, de mivel nem dohányzott, így nem tudott adni. A helyszínelés végeztével a rendőr cigarettázva íratta alá a papírokat... Panaszt tettünk, de semmi nem történt(közben ismerősökön keresztül utánajártam ki ez a faszi, de ugyanúgy ténykedik tovább...)
A pécsi esethez:
Ha pedig emberileg, igen-nem alapon végzi a munkáját akkor meg ne tegyen megjegyzéseket semmilyen formában.
fekete-fehér, igen-nem alapon
Bár a kawával még sosem állítottak meg,csak az ETZ-vel mondjuk ezen nem csodálkoztam
Mert jövök hazafelé munkából, és azért mert itthonhagytam a reggeli sietségben a papírjaimat, valamint az autókereskedő(akitől a kocsit vettem) balfaszsága miatt megbüntetnek, bevonják a forgalmit. Persze már megállítottak az autóval kismilliószor előtte, és mindent rendben találtak. Ezzel nekem napi(!) 1,5 órával megnövelve az utazási időmet. Amikor hazaérek pedig nem napon barnult generáció a szemem láttára akarja apámék tulajdonát feltörni... Rendőrt hívok, és még én vagyok a lebaszva, hogy felébresztettem a körzeti meghízottat.... Ez csak egy példa a sok közül...
Ennyire nézik(nézitek)a dobon van-e E betű vagy sem?
Ez komoly mert nekem sem E normás kicsit sem
Elmész a boltba lopni. Nem lehet. Elkapnak és még te háborodsz föl?
Gyárba dolgozol, le kell gyártanod 100 munkadarabot egy nap. Nem gyártod le, nemtörődöm vagy. Kirúgnak, erre is fölháborodsz?
Lett volna neki Eü csomagja, meg legális dobja, és máris nem büntették volna meg.
Én az álláspontodat sem értem, vagyis igen, de az nem logikus, hanem elfogult.