Sziasztok!
Elindult a szezon és sajnos sok rossz hírrel kellett szembesülnünk az első gurulós hétvégén is. Sokszor előfordul, hogy egy baleset nem a mi hibánkból történik. Ha veletek, vagy a környezetetekben előfordult ilyen eset és profi jogi képviseletre van szükségetek, keressetek nyugodtan!
Üdv: Z.
ja, a villanyász és gépész más világ....mivel ott tanulni és tudni is kell így nagyon kevés van belőlük így azt tényleg az ország minden részében megfizetik.....az átlagra gondoltam...
sanyi,nem akarlak elszomorítani,de ennél csak többért tudnák most munkahelyet váltani,mint ami van.
A környékemen több olyan cég is van,akik erős hiányt szenvednek a villamos szakmabeli emberekből,így kénytelenek erősen versenyképes béreket ajánlani.
Egy volt gépész kollégámmal,nem is villamos,gépész,olyan szinten kibasztak másfél évvel ezelőtt,mikor elküldték, hogy a mostani munkahelyén 18%-al magasabb az órabére, mint nekem 10 év után.
nagyon jó helyen élek ilyen szempontból.....kopp,kopp,kopp
Csak a melóhelyed jó....ha elvesztenéd nem biztos, hogy találnál egy olyat ahol szintén jó a bér....Ininek az eltöltött hosszú idő miatt ennyi amúgy a kezdőbér szinte mindenhol max 100 körül van nettóban férfinak, de nőnek ez inkább 80.....
off:
173 bruttó annyi még az éhenhaláshoz is kevés
a Dunántúlon azért még van becsülete (fizetés) a jól képzett és gyakorlott szakmunkásoknak,ilyen szempontból nagyon szerencsés helyzetben vagyok
bruttó 173 ezerből kézhezkaptam 124ezret (éjszakával, 2 nap túlórával)
ezen felül a cég még fizetett 57ezret adóba stb
szóval 124 kézbe 106 államnak
és van adójóváírás meg családi kedvezmény meg tudja a tököm még mi
és a 124 ből még lejön még minimum az áfa.........
nem ám mindenki ilyen állami hivatalnok mint te (meg akár én is) ahol minden forint fehéren csordogál
felénk ez úgy van, hogy azt mondja az építési vállalkozó a munkásnak kapsz 600ft órabért kézbe aztán annyi
ha azt akarod hogy jelentsen be akkor viszlát
legjobb esetben levonja a bérből amit ő befizet utána
pohi, ma egy minimálbéres után még egyszer annyi az adó és járulék. Amíg ez nem csökken addig ez marad. Nem lehet kitermelni a munkabéreket, ha mindent bevallanak.
A minimálbéres bejelentés nem vállalás kérdése......amíg az elvonás ilyen katasztrófális méretű addig egyetlen cég sem engedheti meg magának a teljes bejelentést.....a multik is csak úgy tehetik ezt meg, hogy más adót nem fizetnek csak a munkavállalóik után......
az a baj, hogy vannak olyan régiók, ahol egy szakmunkás végzettséggel más lehetősége nincs is...
szegény tényleg "vétlen" volt: egyszerűen nem volt egy üzemorvos, vagy bárki, aki ránézett volna, ő meg magától nem tudta, hogy 25-ös cukorszinttel melózza végig a napokat és egyszer csak beütött.
Azért aki a minimálbéres bejelentést vállalja és a vele járó havi zsebbe nagyobb juttatást annak ezzel számolnia kell, hogy a nyugdíj vagy bármi nem lesz elfogadható összegű.
Egyébként igen az ilyen rokkantságot kellene valóban megfizetni, persze ha nem a mértéktelen rum fogyasztástól vakult meg és állt le a két veséje.
kibasznak itt avval is aki fizetett
pl anyám 18 éves kora óta fizette a szakszövetkezeti tagság utáni nyugdíjjárulékot, és egy rendelettel simán semmissé tették mert előtte más neve volt mint rendszerváltás után
aztán nincs ki az ideje ezáltal és nem kap nyugdíjat, hanem valami nevetséges összegű méltányossági szart
Épp a múlt héten ástam bele jobban magam, szerencsére itt is változik a dolog: nem véletlen, hogy 2008 óta senkit nem százalékoltak le, csak olyat, akinek valóban a mozgását korlátozó és végleges fogyatékossága van.
Más kérdés, hogy előtte meg húsz évig elmehetett rokira magas vérnyomással meg minden fiszfasszal bárki, akinek volt egy-két kiló a zsebében erre a célra...
a legdurvább, hogy akinek nincs elegendő munkaviszonya/befizetett nyugdíjjáruléka, az bekaphatja: kissrác, kb 25 éves, négy éve melózik hivatalosan, építőiparban, persze minimálbérre bejelentve... Nemrég néhány hónap alatt megvakult teljesen és leállt mindkét veséje - a kis összegű befizetés miatt kb annyi nyugdíjat kap, hogy a lakása rezsijének a fele kijön belőle
na ez a kibaszás, hogy ő aztán tényleg lehúzhatja magát, pedig ha valaki, akkor ő rászorulna a segítségre.
Lenne egy kérdésem... hogy is van ez a 60 nap csúszás a közigbirságnál? Elkövettem 02.02 be (időközbe küldtem egy levelet hogy anyám nevéről rám irják a birságot) és a határozat hozatal 03.08 lett. Itt hogyan kell számolni a késedelmet ha van egyáltalán, és ha esetleg megúszom arról ők értesitenek, vagy nekem kell pampognom!?
A tank, fejidom és oldalidom felrakva(pászolnak az illesztések), csak ha már szétkaptam, átnézem a gépet, olajcsere és kap még kék ledes világitást, valamint egy TBR dobot. Ha meglesz küldök képet. Szia!
Nem kóstoltam még meg csak egy nyeletnyit, olyan jó az illata is. Fantasztikus ital.
Pakolásztam és mire megtaláltam nagyapám 1990-es házi szilva pálinkáját és elindultam vele kifelé, pont elindultatok. Szerettem volna viszonozni a kedvességedet.
Az idom jó lett? Neki láttál már felrakni? Küldj majd képet milyen lett.
Elindult a szezon és sajnos sok rossz hírrel kellett szembesülnünk az első gurulós hétvégén is. Sokszor előfordul, hogy egy baleset nem a mi hibánkból történik. Ha veletek, vagy a környezetetekben előfordult ilyen eset és profi jogi képviseletre van szükségetek, keressetek nyugodtan!
Üdv: Z.
(az átlagos melós bére az tényleg gyenge nálunk is,bruttó 470-650 közt,területtől függően,na de nem offolok tovább)
A környékemen több olyan cég is van,akik erős hiányt szenvednek a villamos szakmabeli emberekből,így kénytelenek erősen versenyképes béreket ajánlani.
Egy volt gépész kollégámmal,nem is villamos,gépész,olyan szinten kibasztak másfél évvel ezelőtt,mikor elküldték, hogy a mostani munkahelyén 18%-al magasabb az órabére, mint nekem 10 év után.
nagyon jó helyen élek ilyen szempontból.....kopp,kopp,kopp
173 bruttó annyi még az éhenhaláshoz is kevés
a Dunántúlon azért még van becsülete (fizetés) a jól képzett és gyakorlott szakmunkásoknak,ilyen szempontból nagyon szerencsés helyzetben vagyok
ezen felül a cég még fizetett 57ezret adóba stb
szóval 124 kézbe 106 államnak
és van adójóváírás meg családi kedvezmény meg tudja a tököm még mi
és a 124 ből még lejön még minimum az áfa.........
felénk ez úgy van, hogy azt mondja az építési vállalkozó a munkásnak kapsz 600ft órabért kézbe aztán annyi
ha azt akarod hogy jelentsen be akkor viszlát
legjobb esetben levonja a bérből amit ő befizet utána
Akkor magyarázza el valaki hogy a vezetőknek honnan van akkora juttatása?
50 ccm segédmotorkerékpárral milyen feltételekkel lehet átlépni az országhatárt?
szegény tényleg "vétlen" volt: egyszerűen nem volt egy üzemorvos, vagy bárki, aki ránézett volna, ő meg magától nem tudta, hogy 25-ös cukorszinttel melózza végig a napokat és egyszer csak beütött.
Egyébként igen az ilyen rokkantságot kellene valóban megfizetni, persze ha nem a mértéktelen rum fogyasztástól vakult meg és állt le a két veséje.
pl anyám 18 éves kora óta fizette a szakszövetkezeti tagság utáni nyugdíjjárulékot, és egy rendelettel simán semmissé tették mert előtte más neve volt mint rendszerváltás után
aztán nincs ki az ideje ezáltal és nem kap nyugdíjat, hanem valami nevetséges összegű méltányossági szart
Más kérdés, hogy előtte meg húsz évig elmehetett rokira magas vérnyomással meg minden fiszfasszal bárki, akinek volt egy-két kiló a zsebében erre a célra...
a legdurvább, hogy akinek nincs elegendő munkaviszonya/befizetett nyugdíjjáruléka, az bekaphatja: kissrác, kb 25 éves, négy éve melózik hivatalosan, építőiparban, persze minimálbérre bejelentve... Nemrég néhány hónap alatt megvakult teljesen és leállt mindkét veséje - a kis összegű befizetés miatt kb annyi nyugdíjat kap, hogy a lakása rezsijének a fele kijön belőle
na ez a kibaszás, hogy ő aztán tényleg lehúzhatja magát, pedig ha valaki, akkor ő rászorulna a segítségre.
Lenne egy kérdésem... hogy is van ez a 60 nap csúszás a közigbirságnál? Elkövettem 02.02 be (időközbe küldtem egy levelet hogy anyám nevéről rám irják a birságot) és a határozat hozatal 03.08 lett. Itt hogyan kell számolni a késedelmet ha van egyáltalán, és ha esetleg megúszom arról ők értesitenek, vagy nekem kell pampognom!?
bár párzáz ember jobban összetart mint 10 milla
Pakolásztam és mire megtaláltam nagyapám 1990-es házi szilva pálinkáját és elindultam vele kifelé, pont elindultatok. Szerettem volna viszonozni a kedvességedet.
Az idom jó lett? Neki láttál már felrakni? Küldj majd képet milyen lett.
Hogy ízlet a tátrai tea? Nem vágott földhöz a tót pálinka?