Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát pl. én mindíg mondom az asszonynak, hogy tegyen be magának egy gyermeküllést ha vezet, mert alig 150 cm
Mi van ha a rendőrnek csal egy fél centit a mérője
Mondjuk elmúlt már 12 éves néhányszor...
Hát ő már elég idős.....
De egyébként a járművezetésnek is vannak feltételei, azaz ki(k) kaphatnak jogosítványt.
Vannak kivételek, hogy ha rokkant stb. akkor milyen módon és hogyan lehet átalakított járművel közlekednie. Előírásoknak megfelelő, biztonsági...stb.
De ez testi fogyatékosságra-ról szól. Neki meg van mindene és rendben is van, csak éppen 99 centi az egész ember! Tehát rokkantsági átalakítás neki nem fedi a valóságot mivel nem kezelőszerveket kell megváltoztatni, átalakítani....
Vagyis nem fogyatékossági okból van/lenne átalakítva a jármű.
Egyszerűen kicsi az ember...... így a lehetséges kategóriákból kiesvén elvileg nem vezethetne gépjárművet. Nem?
A szabály gyermekről szól az meg 14 évesig él, onnan fiatalkorú....stb.
Annak a 99 centis kisembernek -amelyik élő adásban tört össze egy másik kocsit - hogyan lehet jogosítványa? Amikor még elől sem ülhet!
Az a fusi átalakítás, ami abban a kocsiban volt, amivel ment..... tuti nem NKH által elfogadott, szakértővel vizsgáltatott és egyéb "irányból" bevizsgált volt.
fix. tarifás köziges.

Ha minden igaz:

Gyermekülés nélkülözése bírság

A gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt lakott területen 15 ezer, lakott területen kívül 30 ezer forint, autóúton vagy autópályán 45 ezer forint.
150 cm és felette és 3 évestől több legyen. A 12 a régi szabályban volt...talán.
a büntető eljárás lezárult az illető ellen december elején,nekem nem kellett volna kapnom egy határozatot vagy mit?
a régi szabály én is tévedhetek
5 év a polgári igény elévülése. Azon belül kell megindítani, kivéve néhány speciális esetet.
A büntető feljelentéseknek bűncselekményenként más az elévülése.
Tisztelt ügyvéd úr!
A következő kéréssel fordulok Ön felé...ha polgári peres eljárással szeretnék rendezni egy ügyet akkor az elkövetés idejétől van e valamilyen elévülési idő amíg a bíróságra kerül az ügy?
lesz még több kérdésem is ez csak a kezdet
zsanett.......persze azt bírod így nem igazi bünti....
ja,és mi a bírság?
köszönöm szépen

most akkor ha nincs gyerekülés és egyéb rendszer,akkor 150 cm.de akkor mi az a 12 év,amit Bear kolléga mond?
köszönöm doki
Még nem kaptam meg a bírságról szóló rendőrségi határozatot...de majd megírom, hogy hogyan alakult...

Üdv
(7) A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható.
A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. A gépkocsi és a mopedautó üléseihez - a vezető ülését kivéve - gyermekbiztonsági rendszer szerelhető be. Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.
(8) A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:
a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);
b) ha gépkocsi hátsó ülésén utazik, 3. életévét már betöltötte, legalább 135 cm magas és az üléshez beszerelt biztonsági övvel - testméretéhez igazodóan - biztonságosan rögzíthető;

A lényeg, hogy akkor ülhet elől ha 3 éves elmúlt és magasabb mint 150 cm. Ha kisebb a magassága akkor a hátsó ülésen ülhet 135 cm esetén nem kell gyermekbiztonsági ülésben ülnie, ha biztonságosan rögzíthető az övvel is (pl:magasító alája vgy ilyesmi) ha alacsonyabb és fiatalabb akkor pedig gyermekbiztonsági ülésben kell ülnie. A gyerekülést meg oda rakod ahová bírod vagy akarod.
12 éves elmúlt, 150 cm magasság felett.
hello pohi

áruld el nekem lécci pontosan,ki ülhet elöl autoban?hány éves,hány cm magas,milyen kritériumok vannak?

kösz
ha megnézed a képeimet, akkor látod, hogy nekem is amerikai van fent....az a helyzet, hogy mint korábban írtam szabályosan. Amúgy gondoljatok bele, egy amerikai autón, amit behoznak ki fog mindent E betűsre cserélni?
Jóvan Béla.
Én érdeklődök
mennyi lett a bírság összege...
Nagyon szép történet.Azért is tetszik,mert nekem komplett amerikai
Yoshimura rendszer van a motoron.Abban sincs "E"betü.Biztos tetszene a rohadékoknak.Amúgy nem tudom,hogy a gyári csöveken van-e bármi efféle jelzés?
nem voltamm akkora "jani" ... gyári kéménnyel ... milyen halk lett a motor...csak a szívóhangot meg a harákolást hallom...
A sport dobbal voltál az ismételt vizsgán is?