Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem lehet lecseréltetni?
Már láttam az újat, plasztikkártya.
Nem baj de van dupla méretű államapparátusunk a nyugatihoz képest.
Érdeklődd meg, milyen a segédmotoros igazolvány a mostani.
És még nem ettél, világítottál, mosakodtál, stb...

A másik oldalra is próbáltam rávilágítani, a munkahelyteremtésre. Ma nem nagyon tudok olyan (kisebb, magyar) céget a környéken, aki felvesz embereket, mert bővítene. A kisvállalkozók is szépen lassan minden tartalékukat felélik. Pedig még nem is lakom olyan elmaradott régióban...
Csinátá volna vagy 8 gyereket, lákást ád a tánács, és kapsz segíííjjjt és több jön össze mint egyébként. A Devlá álgyon meg 6-8 ápró gyerekkel more !
Nem pont most mennék ha lehetne csak érdeklődtem hogy egyáltalán lehetséges-e?
Egy időben lopkodták a földelőrudak kábeleit (réz) is.
Nincs ehhez most túl meleg?
Akkor ez nem járható út, ezek szerint legalább érvényes A kategória kellene hozzá.
Mozdony megván mííg ! Tezsvírek el ne csaklizzák ! Színesfííím ván benne .
Viccen kívül ki szeretnék menni egy kisebb könnyen letudható túrára.
Az csak nemzeti kategória azt külföldön nem fogadják el csak a nemzetközi kategóriát A, B, C stb.
Biztosításból a zöld nagy lap ami külföldre érvényes.
Há midenki odátárt!
Gondolj bele kapok 220.000 bruttóból, 120.000 nettót kb. Tehát bukom a keresett lé felét, ebből bármit veszek, jóformán minden 25%-os áfás, tehát a maradék 50%-omnak is bukom a negyedét, marad 37.5%-om a fizetésből ami a tiszta pénz a többi elment járulékokra és adóra. + kommunális adó + gépjármű adó, ha már szereztél vagyont magadnak, ami tovább csökkenti a béredet.
Szia rézbőrű tezsvíírem ! Kilfeldre ákársz menni Dikk ?
Igen, ezt választották pár éve több helyen, de ma már sehol sem mert az alkalmazottnak is szinte létkérdés, hogy 80 vagy 90-et visz haza hisz minden fillérre most van szüksége a számláira és kajára a gyereknek.......itt egy cikk: link ezzel kapcsolatban, hogy hiába próbálják ez mismásolni, hihetetlen a munkanélküliség és elindult az újbóli bevándorlás a nagyvárosokba amit az épp lejjebb írt műroki engedélyekkel akadályoztak meg anno hisz ez oda vezet, hogy kialakulnak olyan külvárosi nyomornegyedek mint dél-amerika vagy afrika nagyvárosai körül......ez lenne a cél?.....mondjuk lehet hisz akkor a bűnözés és gazdasági lecsúszás zavarosában még nagyobbat lehet majd szakítani....
Annyit még hozzátennék hogy a rendszám helyére kell állítólag a H jelzést elhelyezni.
Én is villanyszerelőként kezdtem. Aztán rájöttem milyen keveset tudok, és elkezdtem tanulni, ahogy a házam felépült. Gép és Villamosipari szakközép, érettségi techn. oklevél. Közben kiderült ez sem elég, ezért hegesztő minősítő tanfolyam végighegesztettem az országot , Végül odakerültem német céghez ,ott megint tanfolyam és hegesztés, mint az állat, de legalább fizettek. Igaz 18 hónap alatt volt 19 váltótársam .Pedig csak dolgozni kellett sokat jól.Majd 42 év 117 nap munka után nyugdíj. És a német cég miatt elfogadható a nagysága.
Értem, akkor ezek szerint az osztrákokhoz át lehetne menni büntetlenül, természetesen olyan motorral ami nem tuningolt és az előírásoknak megfelel? Olyan információhoz is jutottam hogy be kell szerezni előtte a biztosítás meglétét igazoló papírt. Ja és nekem még a régi papír alapú lóhajtó vezetői engedélyem van. Ezt ki kell cseréltetni az új plasztik kártyára?
Asszem szlovákiában megbüntetnek érte amiért nincs rajta rendszám.
És így teremts vállalkozóként munkahelyet
Aki normálisan van bejelentve az után is annyi a járulék. Épp ecsetelte a tv-ben múltkorában egy hozzá értő emberke, hogy 100.000 Ft kifizetés után 106.000 Ft a járulék.
Van ahol igen. X cég nem mondom melyik itt a környéken így jelentette be az embereket. Az emberek megbeszélték egymás között, hogy ez így nem jó. Leültek a főnökkel és megegyeztek, hogy ha kevesebb is a nettó, akkor is legyenek normálisan bejelentve. És így lett.

Sokan xarnak bele, most jól élek több a lé a zsebben, a nyugdíjnál meg majd lesz valami.....
Én nettó 120-at kapok ez nem titok, 10 év munkaviszony után ha a legnagyobb kategóriás rokkantságba esnék akkor a fizetésem 67.5%-át kapnám ha jól emlékszem. Szerintem a srác ebbe a kategóriába esik, mert vakon leállt vesékkel nem egyszerű ám építőiparban dolgozni vagy bárhol. Ez a 67.5% ha a bruttómból adódna ami 220.000 akkor nem kevés 148.500 Ft, ha a nettóból akkor 81.000 Ft, ami nem egy nagy összeg, de édesanyám 30 év munkaviszonnyal éppen keres ennyit az egészségügyben.

Persze lehet, hogy tévedek.....akkor bocsánat.