esetleg ha a a jogsi a munkavégzéshez kell akkor nem lesz eltiltás
egy ismerősöm megúszta a nem létező A lett letiltva 3 hónapig mert a B C munkához kell
Ellentmondásba keveredtél magaddal....
Tanuló vagy és kell valami a MUNKÁBA járáshoz?
Tehát ha dolgozol is, akkor ugye nem ingyen...vagyis van kereseted...tehát kapsz pénzbüntit is, lehet.
Tudom, hogy az eltiltásról volt szó....de azért erre figyelj oda akkor is, ha a büntetést akarják kiszabni.
Szerintem "karcsú" kifogás az, hogy másképp nem tudnál eljutni valahova....
Köszi a választ!
Egy ilyen kérelemben mire kell/szokás hivatkozni? Mivel én még pl tanuló vagyok, ezért a "kell valami munkába járáshoz" vagy ilyesmi indok kiesik.
na pontosítsunk. Ha az üzembentartó nem fizet akkor a gépkocsi illetve a tulaj vagyona a biztosíték. Tehát, nem fizet az üzembentartó be egy 150.000-es bírságot. A kocsit kitiltják fél évre a forgalomból, majd NAV behajtás következik az üzembentartóra, ha vagyontalan, nincs jövedelme akkor a tulajra. Úgyhogy van rizikója.
Velem ilyet tavaly az 1 főút t.bánya városirészén játszották,azon a részen ahol egymást követik a 60/90 szakaszok.
Szintén civil kocsiból,de még az előzés közben oldalra nézve láttam hogy mi is van.Szóval nem jött be nekik,ment a macska-egér játék.
60-as tábla fék,60,útkereszteződés kövér gáz 90,tábla, fék 60,.......
Akkor 3 hónap kategória bevonásra számíthatsz minimum,ha nem voltál az előző két évben már büntetve gyorshajtásért,ha igen akkor több is lehet.
Haver B-jét tavaly 3 hónapra karmolták be,egy 60 helyett 93-ért,és még persze előtte pénzbírságot is fizetett.
Ami az érdekes,hogy megállítós-feljelentős akció április végén volt,de jogsiját meg csak szeptembertől karmolták be.Milyen humánosak voltak,a nyáron még legalább mehetett kocsival,de az év végén amikor inkább kocsit használ az emberek jelentős része..............szóval ennyit erről.
Üdv Srácok!Hadd meséljem el a mai trafipaxos kalandom a 2/a-n.Utolértem egy 4-es piros golfot ,ami a megengedett 90 helyett 80-nal ment.Majd látványosan félreált a felhajtó sávba és miután elmentem mellette visszaállt mögém.Már ez gyanus volt és benéztem a kocsiba mikor megelöztem és akkor láttam hogy ,mintha kamera lenne benne.Mentem elötte 85-tel ,ö meg jött mögöttem folyamatosan,majd egy alkalmas helyen leparkoltam és kitettem a vészvillogót.A Golf is leparkolt mögém kb. 20 méterre.Az elsö kerékhez mentem és babráltam,de igazábol figyeltem az autot,hogy tényleg van-e benne kamera.Pár perc után ,miután elég sürün nézegettem a Golf felé elindult az auto és mikor mellém ért már jól láthato volt ,hogy ez bizony egy mozgó trafi.Intett a rendör ,majd elhajtottak.Tehát:piros 4-es golf ,lesötétitett hátso rész.Figyeljetek rá!Csak ésszel mindenhol!
Lófaszt.
Nem te vezettél és viszontlátás...
Csekket fizetni kell majd , de itt meg is áll a történet.
Magad ellen nem vagy köteles terhelő vallomást tenni.
Nem ?
Sziasztok!
Információt szeretnék kérni egy olyan embertől aki jártas az alábbi témában: Február elején készült rólam motorral egy fotó.. 90ezer lett a vége (véleményem szerint indokolatlan táblánál,indokolatlan helyen, de saját hülyeségem mértéktelenségét sem vitatom természetesen... :) ) Na de nem ez a lényeg.
Szóval az értesítés már kijött meg minden, de ma kaptam egy levelet, hogy jövőhéten várnak szeretettel meghallgatásra a seb.határ túllépése miatt a helyi rendőrkapitányságon..
Kérdésem a következő: Jól érzem, hogy ebből jogsielvétel lesz? Ha igen, akkor csak kategóriától való eltiltás van ilyenkor, vagy egy időre kocsikázás is pihenni fog? Vagy ez a bevett eljárás?
A választ előre is köszönöm !
Mindent.
Szerinted ha azért tüntettek még régebben , hogy nekik ugyan ne mondják már meg , hogy hány golyót lőhetnek ki másodpercenként...
Az ugye pedig csak automata fegyvereknél játszik.
Nem csak rendvédelmi szerveknek adják.
Civil engedély feltétele , ha egyszer átéled a saját bőrödön , hogy milyen is az , amikor 5 másodpercig sokkol 50e V.
Kb. levizsgázol... elmész , meglőnek , kiállítják az engedélyt és viszlát , már megveheted.
Anno még ebayen is lehetett venni 600-800 $-ért.
Az meg hogy Mo.-n fegyver ... mi nem fegyver itt?
Videóban is " NEM HALÁLOS ÖNVÉDELMI ESZKÖZ "
ez magyarra fordítva : " különösen veszélyes és (akár) halálos...
Ez a vicc. Magyarországon önvédelem nem létezik.
Annyi lehet az önvédelem mértéke , mint a támadásé.
Ezért ült egyik osztálytársam 3 évet ... még szerencse , hogy 18 alatti volt , amikor a szituációja történt...
De viperával lehetett anno szétverni tüntetést rendőr részről... bravó.
Se önvédelem , se magántulajdon védelme nem létező fogalom Magyarországon és a cigányok , ill. bűnözők pártján áll a törvény.
Na ennyi.
Azért azt nem értem, hogy miért A legnagyobb marhaság fegyvernek minősíteni. Szerintem bárminél hatékonyabb támdáselhárító eszköz és megölni sem lehet vele senkit (többnyire ) Ha egy 35 kg-os 18 éves kislány is birtokolhatna ilyet akkor egyenlő ellenfele lehetne az őt megerőszakolni készülő paripa cigánynak is. Nekem is elférne az éjeliszekrényembe, ha netán éjszaka közepén matatásra ébrednék Van a kezem ügyében egyébként ütő, szúró eszköz, de ha véletlen azzal úgy sikerülne eltlálnom, akkor rámrohadna a műanyag lakat is a sitten.
Persze csak ha el nem földelném a pincémbe, bár ott még mindíg fél méter a talajvíz...
egy ismerősöm megúszta a nem létező A lett letiltva 3 hónapig mert a B C munkához kell