igen büntiköteles csak ha nem esik az objektív hatálya alá akkor a régi módon el lehet kerülni....ezért szoktak 65 alatt megállítani és helyszínit kivetni...
Épp ha alatta van állítanak meg mert különben jön a nem behajtható bünti hisz az nem objektív kategória....felette elég a kép mert a gazda úgyis fizet....pl. a súlykorlátozásnál ha mondjuk egy 7.5-es tábla van kint akkor a pont 7.5-el még lehet közlekedni mert csak az afelettire vonatkozik a szabály mert úgy szól, hogy a 7.5T össztömeget meghaladó járművek nem hajthatnak be míg a sebességnél nem tudom mi a megfogalmazás....
A 65 is már eleve a "netto" gyorshajtás, mivel már leszámoltak már mindenféle eltérésre 3-4-5 km/h -t.
Szóval ennél biztosan gyorsabban ment.
Ha nem állították meg, akkor közig lesz. Mert ha megállítós a mérés, akkor 65 vagy68 felett állítanak meg elvileg. Bár már az is gyorshajtás, de szoktak hagyni ekkora "tűrést".
Jó a lebaszás nem neked szólt. :) Nem akarom elhinni, hogy nem lehet meghatározni egy értéket, hogy ilyen esetben mikortól szabálysértés, és mikortól közig.
Ha több mint 15-el megyek gyorsabban a megengedett 50-nél az minimum 66, ha 15el megyek többel a megengedettnél az 65, a számok ilyen makacs dolgok. És a jogszabály szerint ha TÖBB mint 15-el haladom meg a megengedett sebességet akkor közig bírság, és nem pedig az van a jogszabályba, hogy akkor közig bírság ha LEGALÁBB 15-el.
Az én okoskodásom alapján nem közig.
Kapott egy papírt, hogy nyilatkozzon ki vezette az autót mert 65-el ment 50 helyett. Miért nem egyértelmű, hogy a 65 az beletartozik a közig bírságba vagy sem? Mi az, hogy minek vették attól függ, miért van az, hogy nagyon 65 vagy kicsit 65? Nem értem.
Tuti segítséget kérnék, persze csak ha tudja valaki. :)
Miért mond a két kalkulátor különböző dolgot, ha 65 akkor legyen annyi, de akkor a jogi fórum kalkulátora miért mondja azt, hogy 66-tól. :)
A közig-el kapcsolatban kérdeznék! Haver 50 helyett 65-el közlekedett, ez a kalkulátor szerint nem közig! http://www.automenedzser.hu/ta...
tehát mehet rá a közvetlen hozzátartozós duma
Egy másik kalkulátor szerint pedig már harmincezret ír http://gyorshajtaskalkulator.c...
nem, inkább az én munkadíjamra kuporgass:))
Ha március végéig nem jön semmi, akkor nyugi van. A kivonásról kapsz papírt, akkor is befizetheted. De akkor meg kifogásolni kell, a rendőrség felé elküldöttre hivatkozni.
szerintem csak bekerülsz az adatbázisba, rendszámhoz tartozó szín, típus, legközelebb meg sem állít, mert látja a laptopon.
Durva lenne, ha feljelentene.
A bírságodról semmi?
Megállítottak a hungárián a közterületesek és történt valami amit nem értek. Elkérte az érvényes behajtási engedélyem, megnézte és konstatálta, hogy megfelelő majd a kezében lévő engedéllyel arrébb lépett és lefényképezte az autót. Na most az engedélyen rajta van, hogy csak akkor érvényes ha jól látható helyen ki van téve a szélvédőre ami úgy is volt mert van hely bőven hisz vagy 4 nm-nyi a szélvédő viszont a kezében volt mikor fényképezett.....na most kíváncsi vagyok, hogy küldenek-e bírságot hisz a fényképen nem látszik az engedély....sajnos nem fotóztam le én is mikor előttem állva lobogtatta....
De most tényleg a Pohi jól beszél.
Az lenne a sztori: hogy két nagycsöcsű bula elmegy a bányába követ törni jön két művezető jól lecseszik őket hogy nem törik szépen a követ,és ennek örömére retenetessen meg is kúrják mindkettőt.
Ennyi a történet.
Tuti kasszasiker,le is védetem mielött Kovi lenyulja
http://telegdizsolt.blog.hu/20...