Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha adsz mail címet akkor délután küldök egyet. Itt az indokláson buktátok el a dolgot szerintem.
elveszett ember...alpinestars kellene mátkámnak..
Végül is most már mindegy, mert ha bíróságra viszi, mire odajutna le is telik a 3 hónap. Az indoklás nem rossz, de én tettem volna még hozzá pár dolgot. Persze ha csak a városon kell átgyalogolni legyen 3 km akkor nem igazán fogja őket meghatni, mert kerékpár és gyalog is megközelíthető. Ha másik városban dolgozott volna pl 10-20 km-re akkor már más a helyzet.... ....stb....lehet még cifrázni.
akkor kell az apróban biciklit keresni.....
ismét egy dolog amit az a pár köcsög miatt szív mindenki
Tudnál küldeni egy ilyen minta szöveget? Akár ide az oldalra is feltehetnéd.
Köszönöm a gyors reagálást! Kérelmezte a szervnél hogy munkába járáshoz kell a járműve illetve a jogosítványa mivel olyan időszakban jár dolgozni amikor nincs tömegközlekedés és a lakóhely illetve a munkahely között nagy a távolság, a családjában csak neki van jogosítványa de ennek a kérelemnek nem adtak helyt így elutasították.
A kifogásnak is van egy formai alakja és nem mindegy mire hivatkozol és hogyan. Ha szólnak szoktam segíteni és küldeni egy mintát.
Azért hívják ki sok estben, mert tapasztaltak, tudják, hogy sok "köcsög" állampolgár van aki a helyszínen elismeri a vétkét a biztosítónál meg letagadja így kezdődik a hosszú pereskedés.
A másik eset, hogy tapasztalatlanok, nem tudják mit tegyenek, tudják, hogy igazuk van és félszből hívnak rendőrt.
Mindkét eset megérthető, joguk van hozzá. Igaz, hogy + munka, de ebben a bunkó világban megértem és elfogadom.
A rendőr ilyenkor feljelentést kell, hogy tegyen ez tiszta sor.
A szabs. előadó meg hozott egy döntést valami alapján.
egyik ismerősnek a nem létező a kategóriát "húzták le" 3 hónapig, mert ő a jogsiból élt
igaz őt motorral fogták meg
bár be akarták az egész jogsit vonni
Szia!

Lehet élni kifogással ilyen esetben, ott meg lehet indokolni, hogy miért mire kell a vezetői engedély és helyt szoktak neki adni. Van úgy, hogy a bírság összegét emelik, az eltiltást meg megszüntetik.
Szia Pohi!

Amennyiben van türelmed és kedved légyszíves értelmezd az általam leírt esetet.
Persze azt is biztosan merem állítani hogy nem bújt volna ki utólag sem a felelőssége alól csak a jogosítvány elvétele bosszantja.
Írt de elutasították, most éjszaka gyalog jár keresztül a városon. Mondta hogy különböző paragrafusokra való hivatkozással utasították el a kérelmét. Bíróságra mehet már csak.
akkor nem parasztság ha helyben kifizeti a teljes kárt
mert az emberek többsége utána nem akar fizetni, meg jönnek a hülyeségekkel hogy minek az új dolog miért nem bontott, miért van egész idom festve stbstb
szóval a sok köcsög miatt van ez
jogsit meg ha kell a keresethez akkor nem szokták bevonni ilyen kis gebaszoknál, kell írni a yardnak
A vezető 100 % hogy antialkoholista! Életében nem ivott még szeszt de ez az Ő baja.
a tolás is vezetésnek számit nagymotornál, csaak mondom
A rendőrt azért szokták kihívni, mert sokszor a biztosító megkeresésére már nem ismerik el a vétséget, de ha hívsz rendőrt, akkor alapból tanúsítja, hogy ki volt a hunyó. Amikor belementek az autómba, mi is kihívtuk, viszont nem volt semmilyen további csekk. Szerintem ott a helyszínelésnél mást találtak... Nem fogyasztott véletlenül alkoholt a sofőr?
Én nem értek hozzá de szerintem parasztság volt. Ha aki hibázott és elismerte akkor mindek kellett kihívni a rendőrt, ha nem volt személyi sérülés Ráadásul valami dijat is meg kell fizetni azért ha a rendőr kimegy helyszinelni, legalábbis úgy rémlik
Valószínű a rendőrnek meg hivatalból feljelentést kell tennie, ha kihívták, ez tiszta sor de ilyenért jogosítványt elvenni 3 hónapra
Bár abban az orszában ahol azt is 300 000 ft-ra büntethetik aki nem kapcsolta be a biztonsági övét bármi előfordulhat...
Jó estét!

A hozzáértők véleményét kérném a következő megtörtént esetre: Történt egy kereszteződésben egy koccanásos baleset két jármű között ahol is a vétkes nekihajtott oldalról a védett úton haladó jármű oldalának. Személyi sérülés nem történt és a felelősségét is elismerte, azonban a másik fél rendőrt hívott akik el is végezték a helyszínelést bár nem értették miért hívták ki Őket. Az eset után ( ezt nem tudom pontosan hogyan is volt) feljelentették a vétkest akinek eddig semmiféle balesete nem volt (kb. 20 éve vezet) és 30 000 Ft bírság illetve 3 hónapra bevonták a jogosítványát (ez ellen fellebbezéssel élt), de nem törődtek azzal sem hogy éjjel is jár dolgozni és nincs más közlekedési eszköze a munkába járáshoz, persze éjjel tömegközlekedés sincs.
Várom a hozzászólásokat, véleményeket hogy ez így megfelel-e illetve van-e konkrét szabály arra mikor milyen esetben vonhatják be a jogosítványt. Előre is köszönöm.
Van ez így az életben

megnéztem volna
mindig is tetszett a nem odavaló eszközök alkalmazása a terepen
hetekig tudtam magamon röhögni amikor ülésig érő vízben megállt a zsigulim, és az ablakon másztam ki hogy ki tudjam törölgetni a rotorból a vizet
ráadásul kapkodni kellett mert szivárgott a víz erősen befelé.....
Áhhh...nagyon régi motoros.....nagyon tud. A rendőrségi kiképzős pályának majdnem minden részét megcsinálja úgy, hogy a jobb kormánycsutkát bal kézzel fogja és húzza a gázt.

Én is kergettem már quad-ot a móka kedvéért, aszfalton 100 méteren jó voltam, de befordult egy patak melletti vizes füves, sáros földútra és ott lemaradtam, mert az akkori xj900-as feszt keresztbe járt alattam, driftre kaptam volna pontszámot bőven. Megfordulni nem lehetett a 1,5 méter széles úton, mert egyik oldalon 2-3 méterrel lejjebb ott volt a patakmeder a másik oldalon meg a sáros szántóföld, így mentem 1 km-t előre, közben volt vagy 3 áteresz ami szintén 2-3 méter mély volt és enyhén sáros, ezeken átküzdöttem magam, lefelé még csak csak az a hülyének is megy, de felfelé ismét keresztben.....és mikor a végére értem más út nem lévén, irány vissza a másik oldalon ami ugyanilyen terep volt. Közben jókat nevettem.......gondolom a quados is, bár azóta nem láttam a környéken aszfalton quadozni és máshol sem. Az intézkedés részlet elérte a célját és senkinek nem fájt . Még, hogy nem vagyok humánus, most mondjátok
Igen fasza gyereknek kell lenni annak aki a kb.350 kilós FJR-el elmegy földúton. Gondolom leizzadt, mint a tücsök a lyukban.
Semennyire....nem esett el megy az az FJR földúton is.