hát igen de valaki meg úgy gondolkozik többnyire ámerikásban, hogy ha a családfő egy másik munkhelyen 2 dollárral több órabért kap, akkor bepakolja a kiscsaládját a löbaron kombiba, a motyót két nagy utazótáskában összerántják, 3 nap múlva 500 km-er arrébb új albérlettel, új munkahellyel kezdenek.
nálunk ez nem szokás. és most a mai helyzetbben még kevésbé lesz az...
én a hibát a kormányban látom nem a bankban, a kormány évek óta nem segít a bajba jutott embereknek.. A bankok a legvégső esetben fordulnak újraértékesítéshez, előzőleg számba vesznek minden lehetséges megoldást hogy attól az embertől kapják meg a pénzt akivel szerződtek. Persze ennek ellenére vannak kilakoltatások, azokat az embereket felettébb sajnálom.. De legtöbbjük pl azért nem tud fizetni mert a gazdasági helyzetben elvesztették a munkájukat, nincs egyáltalán keresetük..
utolsó mondatod.......jön a rengeteg külföldi.....nézel híreket?....épp mintha forrongana egy régió ahol némely elemzők szerint egy népnek útilaput kötnek a talpára......a 9. ker.-ben érdemes megnézni a dunakorzót és beljebb a szép új hatalmas lakónegyedeket....jelen pillanatban üresen állnak már évek óta lakók nélkül....várnak valakikre....
Mi építettünk, igaz nem nagyot, mert így a kifűtés is olcsóbb, de legalább új és a miénk. Belül kész van, kívül putri az állapota. Tavaly kerítés elől 38 méter, hátul 38 méter, másra nem jutott, lagzi is volt. Idén terasz, lépcsőburkolás, autó behajtó és kis híd betonozás viakolorozás. Jövőre szigetelünk. Szépen lassan de haladunk. Csúnya dolog, de ha van fix háza minden felmenődnek, az a halála után rád száll x részben általában, tehát úgymond jön vissza egy kis pénz az idő múlásával. Ha a felmenőid mind bérlakásban lakók, akkor ez a lehetőség kiesik, valamint ha a lakás tulaj úgy gondolja akkor szevasz kereshetsz új kecót, ami nem kellemes dolog. Laktam albérletben Bp.-en míg ott melóztam.......
Ez tény, máshol lehet erre alapozni mert van bőven albérlet viszont nálunk igazi albérletet senki nem mer kiadni illetve erre az üzletre alapozni akár házsorokat építeni mert a magyar törvények szerint ha az albérlő bejelentkezik akkor soha nem lehet onnan kitenni ha fizet ha nem.....na ezért nem épít egy befektető sem bérházakat ami a normális bérleti rendszer alapja lehetne így aki albérletben próbál éléni az feketén és marha drágán teheti ezt meg.....így nálunk mindig olcsóbb akár hitelt fizetni mint albérletet.....voltunk északon drága országban drága városban........laktunk egy elég nagy lakásban több szoba, fürdőszoba nagy nappali és az egésznek a bérleti díja rezsivel együtt átszámolva 100000ft volt.....ennyiért Bp.-n feleakkora lakást kapnánk plussz rezsiért......nálunk az árak falsak főleg a jövedelmekhez képest ..
Én nem nagyon értek ezekhez a pénzügyi dolgokhoz
csak megfogalmazódott bennem az a kérdés, hogy a rengeteg lakását, házát törleszteni nem tudó ember alól a bank kipiszkálja az ingatlant, mi a fenét csinál vele egy pangó piacon. Kinek értékesíti.
Persze sz@ré-hugyé neki sem érdeke eladni, mondjuk magyarországon nem is igen lesz már az olcsóra sem fizetőképes kereslet. Mi marad akkor
Attól félek, jön majd a rengeteg külföldi
Az a baj hogy nem látsz rá a bank kockázalelemzésére, és így helytelen képet állítasz fel magadban..Persze sok olyan eset előfordult amikor olyan ember kapott hitelt akinek nem kellett volna, de az általad vázolt csalás elkövetésében nem a bank a bűnös hanem a kereskedő..A bankot ilyen esetben vesztség éri, ez hidd el nem jó neki..
Igen ebben van valami Sok, nálunknál fejletteb tőkés országban ez bevett szokás albérletben él a lakosság 80-90%-a. Házat, lakást majdnem szinte csak befektetési céllal vásárolnak, aki ki bírjq sporólni. Mondjuk 10-12 milláért ott a bejárati ajtót sem veszed meg
Én saját házban élek. közössen kifizetjük a feleségemmel az havi átlag 60-70 ezer forint rezsit. Ha marad még valamennyi lé azt meg összegyűjtjük és ráfordítjuk a házra Tavasszal komplett nyílászárócsere, inkább nem írom le mibe fáj 2-3 éves jó motrot tudnék rajta venni azért...
Ha ezt kiheverjük és még lesz miből sporólni utánna, csatorna, kerítés Ha ezekkel is végeztünk valamikorra
akkora megint jön valami ami miatt lehet pengetni egy csomó zsét Ez a néverending sztori egy ház költséggel jár egész életben. De úgy van vele az ember, hogy legalább az övé
És ez a felfofgás egy hülye magyar rossz szokás úgy hívják, hogy birtoklási vágy fejlettebb országokban nem állítom, hogy okosabbak az emberek és ott mindenki zseni, de ott qrvára nem érdekli őket ez
Mennyivel egyszerübb egy albérlő élete
A hiteleknél valóban genyók voltak a bankok.
Mi volt a lényeg? A statisztika. Megint a kurva statisztika, hogy a jó anyját annak aki a világra szülte.
Az emberek vették fel a hiteleket. Adjunk el még többet nekik. Versenyezni kellett más bankokkal, hogy mi adjuk el a legtöbbet. A hitel felvétel korlátai egyre lejjebb mentek úgymond egymás alá ajánlottak a bankok. Így olyanok is hiteleket vettek fel akikről tudni lehetett, hogy a büdös életben nem fizetik ki. Például szociális segélyre is adtak hitelt autóra.
És itt bejött még a képbe a csalás.
X bolt x csóró személynek a nevére nagy összegben eladott hitelre sok mindent. X bolt megkapta a pénzt x ember nem fizette a hitelet x bank bexopta, mert x embertől nem tudta behajtani a kintlévőséget mivel x embernek semmije nincsen, sőt amit hitelre vett azt is eladta bagóért. Ez így ment lakással, motorral, autóval és egyéb árucikkekkel, na ebből lett a válság és ettől hányok, hogy most kicsit helyrerázódtunk, mondom kicsit.....és megint mennek lefelé szépen a hitelfelvétel követelményei.
Persze, hogy a bankok a hibásak, mert felelőtlenül adják ki a hitelt még ma is és megint lesz ebből csöcs.....
Megcsinálták ezt motorokkal is, megvette, befizetett 1 törlesztőt eladta pályagépnek töredék áron.......stb.
egy kicsit hozzászólnék a témához, mert azért nem teljesen van benne igazság. Sajnos sok ember nem látta előre a chf emelkedést, azaz nem ilyen mértékűt.. Illetve a hangzatos deviza reklámok miatt nem is igen gondoltak márfajta törlesztőre... Illetve bármilyen furcsa, a forint hitelek úgy lettek kitalálva pl a chf-el szemben, hogy mondjuk hogyha egy átlagos lakáshitelt nézünk, akkor kb 240 ft-os árfolyamig még mindig a CHF-el jársz jobban mint a forinthitellel.. Pl ha veszünk egy 10 misis lakáshitelt 20 évre 2007-ből, akkor mondjuk 180-as árfolyammal számolva havi 77 a törlesztőd.. ellenben forintban ugyanez 128 ezer havonta.. akkoriban nem is nagyon volt kérdés az ember miben veszi fel a hitelt, csak sajnos sokat romlott a gazdasági helyzet.. (most ebbe ne menjünk bele minek a hatására) De van azért még remény a jó CHF árfolyamra, egyes gazdasági elemzők 1-2 éven belül 165Ft-os árfolyamot vízionálnak..
A baj az,hogy az emberek megbíztak a bankokban,illetve azoknak a képviselőikben akiket hitel ügyintézőnek hívnak.
Mikor én vettem fel a hitelt rákérdeztem a forint hitelre is,mire kiröhögött a faszi mondván:
-Uram a forint az magyar a font meg svájci.Meg nézheti hogy áll a pénzügy világban Svájc és hogy áll Magyarország.
Én műszaki ember vagyok nem pedig pénzügyi,tehát hittem annak aki pénzügyi ember(-nek mondta magát)
Az volt a mákom ,hogy már magasan vettem fel a frankot(187 ft).Novemberben lejár,remélem addig nem lesz drasztikus emelés.
Szvsz Az emberek félre voltak tájékoztatva pénzügyileg a kapzsi bankok álta.
yeeeeeeesss
nemsokára jön doktor alzheimer és teljes lesz a boldogság.
mert a hülyék azért boldogok mert nem tudják hogy hülyék
én tudom hogy hülye vagyok ezért nem tudok kellőképp szélesen vigyorogni
Nekem lassan 10 éve nem nőtt a fizetésem viszont elvették a 13. havit, a cafetériáról tavaly hallottam először, (megjegyzem, hogy bankár barátom 260.000-as nettó mellé 800.000 Ft cafetériát kap, tényleg xarban van a bankszektor), és csak szigorítanak folyamatosan mindent.
A Te melóhelyedre azért lehet építeni, kicsi az esély, hogy megszűnik bármennyire is vágyik rá a nép ......és manapság szerintem a megemelkedett törlesztőknek nem csak a drágább chf hanem a bankok tisztességtelen egyoldalú szerződés módosításai az okai.....na ezt ők látták előre, itt nem azzal van a gond, hogy hitel van hanem, hogy megszűntek a melóhelyek vagy azóta az emberek jórésze kisebb fizetésért dolgozik mint 5 éve.....és nézzük, hogy a rezsi mennyit emelkedett.....ugye minden évben kb 2x emelték mindennek az árát nagyjából 10%-kal ami már az előzőleg 10%-kal megemeltre jött rá így hatványozottan emelték......2005-höz képest pl. a vízdíjunk 100%-kal, áramdíjunk 70%-kal és a gáz is hasonlóképp ment fel amit jó esetben is ugyanannyi jövedelemből kell fizetni mint 2005-ben....
Miután kifizettem a motor hitelemet én is apud hitvallása szerint élek és a feleségem is. Hitelt semmire nem veszünk fel. Amire telik azt vesszük meg, amire nem telik az nincs. Egyedül a lakáson van hitel az is BM-es és havi fix 14.400 Ft, ami x évente csökken és nem nő. Ez elfogadható még. Autót most vettem 1.33 volt kifizettem kp.-ban. Vehettem volna 2 millióért jobbat, újabbat, szebbet, de nem tettem, nem kell hitel a nyakamba. Igaz most 0-n vagyok, de nem mínuszban. Jövő hónapban meg ismét + irányban indul meg a bankszámla. Persze spórolósak vagyunk, nincs disco, cigi, pia, étterem, utazások, stb.
Szép és jó dolog a saját lakás, de utánaszámolt már valaki, hogy hány évig tudsz az árából albérletben élni? Ne csak a lakás vételárát vegyük bele, számoljunk hozzá olyanokat is, mint felújítás, bútorok, háztartási gépek, stb.! Ha ezt mind kiszámolod, kijön, hogy kb. 40 évig simán tudsz belőle egy bútorozott, teljesen felszerelt albérletet fizetni, amivel nem neked van gondod és ha nem tetszik, vagy messze van az aktuális munkahelytől, simán továbbállsz! Nem mondom, hogy nincs előnye egy saját lakásnak, de ugyanannyi hátrányt is fel lehet mellé sorakoztatni...
na de mondhatni leszarom mások kínjait
van házam autóm motorom biciklim kutyám villanyos fúrógépem meg tudja a tököm mi van itt
és nincs hitelem
örülök mindennek várom a 400 forintos benzint, vagy inkább az 500 forintost, legalább nem lesznek annyian az utakon
pénz meg kurvára nem hiányzik, mert ha nincs zseton akkor biciklizem azt is szeretek, ha meg zabálni nem tudok az is jó mert legalább lefogyok
Ez is egy elmélet. Én a motoromra Ft hitelt vettem fel, 2004 környékén, mert már akkor ingadozott a CHF leginkább felfelé és úgy gondoltam legyen inkább több a törlesztő, de fix. Annyit vállaltam be amit elbírtam. Persze maszekoltam a meló mellett nem keveset 12 óra szolgálat után 12 órát lehúztam többször a nagybani piacra járással, kis teherrel szállítással. Ha én egyszerű eszű rendőr 2004-ben már láttam a kockázatot a külföldi hitellel kapcsolatban akkor másnak is kellett látnia. Itt lép be a gondatlanság fogalma. "az emberek gondatlanul bíztak abban, hogy a Ft nem fog gyengülni és a CHF erősödni" pedig már 2004-ben is más volt a tendencia......rezgett a léc.
nem azt mondtam hogy soha nem kell szórakozni
azt írtam úgy mint amikor még iskolás az ember
én is mentem minden hétvégén, csak ugye nem viszkit ittunk redbullal hanem házibort (lehet ezért ép még a májam )
volt úgy hogy napközben azért mentem napszámba mert este buli volt
de a fizetésem minimum98% mindig ment a bankba, persze anyámék is megtoltak néha pénzel(meg autóhasználattal leginkább)
bár akkoriba olcsóbb volt az élet dugás előtt max autósmoziba kellett menni
Gino, le vagy maradva. A kamera állványos sztori a KRESZ előző verziójában volt, már nincs ilyen csavar:
(4) Autópálya és autóút úttestjén - a forgalmi okból szükséges megállást kivéve - megállni tilos. Tilos a leállósávon megállni vagy várakozni, kivéve ha:
a) műszaki meghibásodás miatt a jármű továbbhaladásra képtelen;
b) a jármű a forgalmat ellenőrzi; .......ennyi
c) a jármű útfenntartást, úttisztítást végez;
d) a jármű, a továbbhaladásra képtelen jármű elszállítását vagy a műszaki meghibásodásának elhárítását végzi;
e) a jármű a megkülönböztető jelzést adó berendezését működtetik.
(5) A leállósávon - ha a közúti jelzésekből más nem következik - csak a (4) bekezdés b )-e) pontjában meghatározott járművek és a forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek közé besorolni kívánó járművek haladhatnak. A leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen. A leállósáv igénybevételére jogosultaknak a feladatuk ellátását követően a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk a leállósávot.
YESS!
én is Ferrarival járhatnék már ha nem basztam volna el annyi lóvét annak idején...
Meg ha sikerült öszehozni külföldi nyaralást akkor mentem,nem gondolkodtam
Az már az enyém,az élmény a tudat hogy láttam,jártam ott.
Na meg amennyi lóvét elbaszok/elbaszunk/a motorozásra.......
Semmi bajom nem volna,,,,de a motor kell,ennyi
akinek a vérében van,beleszagolt a levegőbe annak idején tudja miről firkálok
nálunk ez nem szokás. és most a mai helyzetbben még kevésbé lesz az...