Én is elég sokat járok az országban szélesedik a nyomor szemlátomást a falvakban mint ahogy írod pláne kilátástalan a helyzet. A falvak mind a mezőgazdaságra épültek, nos ez nálunk nincs és ott más lehetőség sincs Valószinű nem egy helyen autózunk bear
Már létezik a "seggemi" határ nem-e elhagyod a kis uniós táblácskát amikor te jólétet látsz? Mert akkor ezennel tájékoztatlak az már nem magyarország...
Maci, rosszul sejted vagy inkább nem jársz emberek közé.......az arány fordított, de még úgy sem teljes.....az emberek legfeljebb 10%-a él tűrhetően, a többiek egyre szarabbul élnek, ahol most melózok kb 50 vállalkozó van és ezeknek mintegy 200 alkalmazottjuk(ennél nagyobb a kör, de ennyi a közvetlen kolléga)........csak az elmúlt 4 hónapban ki kellett tenni kb 20 embert nekik mert csökkent a meló és a fizetési hajlandóság még inkább.......az elkeseredés pedig nagyon nagy, semmi másról nem beszélnek sehol csak arról, hogy miképp éljék túl a következő hetet......szélső jobb felé még csak véletlenül sem mentem el mert olyan itthon nincs még a jobbik sem......viszont baloldal pedig végképp nincs és az un. hatalommal szemben pedig a fő probléma, hogy már egészen kis szinten is megvehetők, nincs annyira kicsi korrupciós pénz amit megvetnének így már egy középvállalkozó is bármit megtehet a nála kisebbekkel........épp tegnap a büfében mondta pár fuvarozó, hogy az egyik ilyen közepes megbízó nem fizet ki senkit........persze megteheti, védik a törvények.....ez nem jobb vagy baloldali dolog, teljesen pártsemleges.......
igen bír doktor úgy akarta írni, hogy 20 %-ék meg van gond nélkül a többi 80 % nyomorog és azon stresszeli magát ebben a pénztelen világban, hogy holnap mit eszik és tud-e adni valamit a gyerekeinek. Megszűnik-e az állásom? találok-e munkát? kellek-e valahová ennyi időssen? Tudom-e fizetni a hitelt? inkább ezek a gondolatok merülnek fel mostanság és nem a jó lét körvonalazódik 80 %-os jóléttel világelsők lennénk
nem közgazdász vagyok de menj ki az utcára, falvakba, megvannak az emberek, ne a tv képernyőjén vonj le következtetéseket. Sokat megyek az országban, szerencsére azok vannak kisebbségben akiknek nagyon szar.
az alapoknál van a hiba. 2 sávos autópálya nem autópálya
3 sávban már senkinek sem lenne gondja.
csak ugye a pénz mindig elkeveredik
pl nálunk 10 éve igérgetik hogy az utcánkan húznak egy réteget az aszfaltra, hogy ne töredezzen tovább
már olyan mint egy puzzle, csak nagyobbak a rések, de új réteg nincs
biciklivel végigmegyek rajta és jön fel a víz.....
Mi is gyakran járunk az 5-ön,na van 1-2 szabályt leszaró kamionos
Inkább külföldiek,török,meg szerb amelyik fittyet hány a figyelmeztető táblákra.....én /mi/ meg anyázok,meg köpködök a kocsiba/azért azt nem/miattuk
asszem a szezon beindulása után megnövekszik a "mutogató"motorosok száma az autópályákon
Sanyi, én ismerlek vagy két éve. Ez alatt az időszak alatt tudom, hogy sok rossz történt veled, de az ország működik, ha jól rosszul is. Amerre te a nézeteiddel elmentél az a szélsőjobb területe, de egyet érts meg. Attól, hogy idegested magad, stresszelsz, nem fog semmi változni. Max kapsz egy agyvérzést vagy szívrohamot. A szabályok akkor is köteleznek, ha nem jók. Ezzel sem tudsz semmit kezdeni, ha nem tartod be őket előbb-utóbb megbírságolnak, becsuknak. Az ügyvéd sem csodatévő, hogy bármit elintézzen. Bizonyos keretek közt feszegethetjük azokat, de nem tudunk bármit elintézni.
Ezt az országot 50 éve szipkázzák a vezetők. Mégis megvagyunk, és az emberek 80%-a megél normálisan, gond nélkül.
Ez egy elég önző hozzáállás és szomorú ha komolyan gondolod.......ha mindenki elmegy az országból akit zavar az itteni köcsögök által hozott szabályok amivel a pórokat próbálják kordában tartani a saját jólétük miatt és azért, hogy még véletlenül se zavarják őket sőt ha lehet húzódjanak meg a vackaikban anélkül, hogy a szemük elé kerülnének(mert akkor ugye még a végén látni kell és ki kell kerülni őket és az zavarja a fenséges életüket) akkor már nem lesz kit megnyúzni és egyszer csak elfogy az addig tőlük kicsalt pénz......akkor mi lesz?......bár a magyar már csak ilyen hülye, ragaszkodik az országához és megpróbál itt élni és az erőszakszerveket is csak ideig-óráig lehet a nép ellen tartani(ha csak már gyerekkorban el nem kezdik a nép ellen nevelni őket) hisz ha az utcán a saját családja kerül vele szemben azt m,ár csak nem fogja lenyomni......legfeljebb eleinte, de a 4. nagyszülőnél mikor már anya jön remélhetőleg eldobja a gumibotot vagy inkább megfordul és szájba húzza azt aki a családja ellen küldte.....
van egy rossz hírem. Nem kötelező itt élni, és vállalkozni, dolgozni sem. De ha úgy döntesz, hogy ezt a kis szarkupacot tekinted a hazádnak akkor annak minden, ismétlem MINDEN szabályát el kell fogadnod. Ha nem előzhetsz a KRESZ szerint és megteszed ne sírj, ha megbüntetnek. Konkrétan én ezzel a szabállyal egyetértek. Lehet utálni, de amikor megyek 130-al, és kijön elém hirtelen egy kamion 70-el, na olyankor agyvérzést kapok. Az én időmmel mi lesz? Azt ki fizeti meg? Ha nem tudok megállni ki fogja a családomat kárpótolni? A kamionos annyit vesz észre, hogy lökött valami egyet a szerelvényen.
na igen, ha jól emlékszem 135ezer volt az osztrákoknák kb50 kiló plusz súly, pedig papír szerint rendben volt minden, csak átkúrták havert.
az az út nullás volt........
dolgozót szopatják, kulcsár meg már szabadlábon vigyorog
pedig ez a darbáru egész jól megy
ismerős is olaszba jár hetenként legalább egyszer, de írországtól kezdve megy mindenfelé, csak a cccp tagállamokat hagyja ki, arrafelé 1 fuvar 2 év az ember életéből
ja, épp most beszéltem haverral akinek sofőr ismerősét 800000-re büntették mert a neve nem volt olvasható az nkh-s által a korongon és volt még 1 túlvezetése.........na most ezzel pont egy életre tönkre lehet tenni valakit és nem kell csodálkozni ha miután mindenét elvették elmegy lopni vagy rabolni......vagy azt csinálja mint tunéziában az árus aki felgyújtotta magát és azután kitört a valódi forradalom....
Ok, ha akkor épp ott leszek kereslek.......én meg épp csak pár éve nagykocsizok mert megszűnt a kisautós meló amit 14 évig csináltunk, eszemben sem volt tacho-zni, de kisautóra nehezebb melót találni mint kamionra így az lett sajnos....
egyik kamionos ismerős pont az órázgatások miatt ment át a 3,5 tonnásra
nemzetközi darabáruval 200ezret ment múlt évben
amúgy hétfő ás péntek vagyok, ha arra jársz.
Én nem nagyon előzök épp a bünti miatt, de ezt előző héten vettem fel és mindennapos eset vagy inkább mondanám folyamatosnak........ezt nem lehet így megkövetelni senkitől mert ha az indok az előzési tilalomra az, hogy ne zavarjuk a szgk-kat akkor az ellenkezőjére is lehet az indok az, hogy milyen alapon hosszabbítják meg a munkaidőmet és tartanak fel minket?.........szeretném most már azt látni, hogy amikor az irodában vége a munkaidőnek és menne haza az irodista főnök, kiscsaj vagy kisfiú akkor egyszer csak rázárják az ajtót és azt mondják neki, hogy ne menj haza hanem pihenj az irodában majd reggel újra dolgozhatsz és ez nem munkaidő hisz nem csinálsz semmit......mert velünk pont ezt csinálják ezekkel a rendelkezésekkel mert ha letelik a napi vezetési idő akkor pihenjek ott ahol épp letelt és majd másnap folytathatom a melómat.......egy ilyen 60-nal menő fasz miatt pont 1.5 óra esik ki a napomból egy hosszabb úton és ugyen ez egy tgk, de nagyrészt szgk-k szoktak így menni a pályán ami elég meglepő..... link
Túl sokat bäszogatták Őket, fényképek meg videók, bejelentések, feljelentések hát megunták, azt kitalálták, hogy gyakorlatilag bárhonnan gusztustalankodhatnak
persze másnak egyébként tilos helyről csak a megkülönböztetett jelzés használatával. Különben ismét fénykép, videó
Pl. én kapcsoltattam be rendőrrel villogót, amikor a tilosban parkolót/nem az én autómat/ fényképezgette szintén tilosból Mondtam, hogy akkor én meg csinálok egy videót mert nem látom a villogót működni Na az lett, hogy azonnal bekapcsolta és Ő kért elnézést. Nem mert buzizni valahonnan sejtette, akkor rossz lóra tesz talán a fellépés hatása Ennyi...
A KRESZ szerint lehet, aztán volt, hogy szóltak miszerint a Belügyminiszter megtiltotta ennek ellenére, aztán megint lehetett......a fene sem tudja követni ezt.......én nem mérek tilosból és így a tuti, baj nem lehet.
Már létezik a "seggemi" határ nem-e elhagyod a kis uniós táblácskát amikor te jólétet látsz? Mert akkor ezennel tájékoztatlak az már nem magyarország...