miért? teljesen tisztességes üzletnek tűnt, hogy a bank kap alapban vagy egy millát egy 3m-es motorra az sem kevés, de win-win helyzet volt, az ember nem 8 év spórolásra kapta meg a motorját, a bank meg szakított egy szabad szemel is jól látható összeget emlékszem nézegettem én is új szutyoki motorokat, hogy hm.. havi 20onpár, az5 év múlva lófasz sem lesz fizetni... úgyh jó ajánlatok voltak azok, csak ahogy fentről megkavarták a pocsojánkat, beszopódott mindenki. Node a bankok is, mert mi a faszt csinálnak annyi visszavett cuccal, arról nem is beszélve, hogy vonogathatják a bejelentett minimálbérek 33vagymennyi százalékát egy darabig
Hitelnek meg van a maga helye a gazdasági,polgári életben.Karácsonyi ajándékozásra,luxuscikkekre,utazásra tényleg semmi értelme nincs.De ha annak idején 20 éve hitelre megvettük volna azt az üzletet amit azóta bérlek már legalább 10 éve nem kéne fizetnem a havi díja.Lehet akkor picit több lett volna a fizetnivaló de most semmi gondom nem lenne.
A hiteleknél gecik voltak a bankok, ez tiszta sor, de azért kellett a lakosság hülyesége is hozzá! Nekem senki ne mondja, hogy normális dolog akár 3-4 milliós motort, akár 3-4 milliós vagy még drágább autót 0%-os vagy közel 0%-os hitelre megvenni! Az LCD TV-re és egyéb, hasonló luxuscikkekre felvett hiteleket megint hagyjuk! Márpedig rengetegen ezt csinálták, aztán jött a sírás, hogy jaj, a bank vitte a cuccokat, meg még adósságom is rengeteg maradt! Ennek az elkerüléséhez egy kicsi előrelátás kellett volna, mégpedig olyan szinten, hogy mi van, ha jön egy betegség? Hiába a munkahely, ha nem tudsz dolgozni, pénz sincs! Lehet szidni és hibáztatni az ország vezetőit, teszem is szorgalmasan, de azért néha nem árt a saját házunk táján is söprögetni egy kicsit!
felénk jársz fogom én a lécet
pár hónapig dolgoztam mérnök segédként, cipeltülk a 3 lábú prizmákat reggeltől estig
akkoriban nem volt gps meg ilyen dolgok, és kiskőrös-kunszentmiklós közti távon 2 centi eltérésünk volt
sanyi nekem 10 év alatt nettó 30ezerrel nőtt a fizetésem
10 éve vagyok a mahartnál akkor kb 75 volt most meg nem éri el a 110et
szóval nekem a puma akkor sem ugrott meg most sem
volt olyan év hogy 100ft fizetésemelést adtak
lehet emiatt(is) láttam én reálisabban ezt a kölcsön dolgot
az én apámnak az a felfogása, hogy hitelt semmihez nem vesz fel, ha nem tudja megvenni akkor nem teszi. 62 évesen nincs is hitele, de épített egy olyan egzisztenciát, amiből segíti az egész családot, nem csak a gyerekekeket. És segédmunkásként kezdte, 18 évesen, de végigtanulta, dolgozta a 42 évet és most gazdasági igazgatóként jött el nyugdíjba.
Más. Kis falu, napszámost kerestem napi 5000 Ft-ért, az lett volna a dolga, hogy kiálljon a föld végére a földmérőnek, tartsa a rudat, én meg fotózom. Válasz: nem gondolja, hogy ennyiért egy napot dolgozom? Kérdeztem, miből élnek? Szociális segély, fusi. Na, ingyen kiállt nekem az asszony, spóroltam 5 ropit, és szereztem egy tapasztalatot.
Na ez az, ha elveszted a melód és ahogy mondod számíthatsz rá.....,de ez pár éve nem így volt akkor mindenki a fejlődésre számíthatott és ha eltűnt egy melóhely volt helyette másik ugyanannyi pénzért és hihette azt az ember, hogy van mire alapoznia mert ugye nagyot ugrunk mint pumák.....hát ugrottunk csak lefele.........és ez szándékos volt ami mára teljesen világos kell, hogy legyen mindenkinek....
Sanyi, az a baj, hogy a világ minden pénze sem elég ha ez a felfogásod.
Pipi, mi még nem ismerjük egymást, sört csak a barátaimnak fizetek, majd ha bekerülsz abba a kategóriába esetleg......
Sanyibá, milyen sátorozás? Be fog fagyni a seggetek
Én inivel értek egyet.
van igazság a szavaidban, de én maradi vagyok
én boldog vagyok a 16 éves opellal is nem kell 3 éves a6 helyette pláne nem havi 80ért 15 évig
mert ugye ha elvesztem a melóm(ami már nagyon közel van) akkor max nem tankolok, esetleg kikötik a villanyt/gázt de akkor sem veszítek el semmit.......
sok ismerős 30 évekre vett fel kölcsönt, azért gondoljunk bele akárhogy vágtatott az a pannon puma kellene annyi észnek lenni hogy átgondolja jobban azt a tényt 30 évig fizeti fele fizetését
persze a bankok nagy gecik direkt felkúrták a forintos kölcsönöket azért hogy valutában vedd fel a pénzt
tiszakécske ott voltam párszor
voltak valami faházak ott nyaraltunk párszor(20éve)
faternak is 353w volt ráadásul kombi
10személyes diszkósjárat volt
habszivacs feltekerve a csomagtartóban és ha akció volt, akkor kényelmes akció volt
Azért annak is megvolt akár még az értelme is....miért éljen szarul a gyerekem?...miért ne legyen meg neki mindene ami egy tolvaj tehetősebbnek megvan?....és én is miért éljek rosszabbul?....csak azért mert én elfelejtettem a gengszterváltáskor lopni hanem hittem abban, hogy tényleg más lesz?....nem akarok igénytelenül élni mert akkor maradhattam volna tanyán villany-víz nélkül és járhatnék havonta 1x gyalog a faluba gyalog...lehet, hogy egészséges, de eléggé ingerszegény élet és annál többet akarok.....az pedig, hogy pár éve hitelt vett fel mindenki mert volt melóhelye és biztosnak látszó jövője a pannonpumában nem elítélendő, az már inkább, hogy a bankok ezt kihasználva mesterségesen gerjesztett válsággal kirabolják a szerencsétleneket....ugye azért azt láthatjuk, hogy nem túlvállalás volt ez több millió síkhülye magyartól hanem azért vannak bajban mert a melóhely elveszett, a törlesztők indokolatlanul megnőttek, és nem mellékesen a rezsi gyakorlatilag kifizethetetlenné emelkedett.......ugye átlagban keresett valaki 150000-et 2005-ben arra felvett nagyjából 50000-nyi hitelt amit be is fizetett és megélt(ez messze nem számít túlvállalásnak), az 2007 után lecsökkent 80000(a fizetés) míg a törlesztő szintén 80000 lett és akkor jön az, hogy eszik vagy a banknak fizet?......
Az én szüleim pedagogusok voltak a legsz@rabbul fizető állás volt akkor(lehet most is az ) mégis a kis lakást családi házra cseréltük, a trabantot, wartburgra és épült a tiszakécskei nyaraló. Édesapám, hol horgászni, hol vadászni járt hétvégén, meg neveltek bennünket a bátyámmal a pelenkásokat Hitelről nem tudok igaz papa tanár létére eljárt a konzenrvgyárhoz délutánonként vagont pakolni, (több volt a maszek keresete mint a havi fizu)vitték az ingyenkonzerveket a ruszkiknak. Ja meg piszkosul tudott sporólni az öreg amikor kellett...
Na talán ez a vásárlási szokás most fordul(t)
Mára elfogytak a tartalékok és kajából is az olcsóbbakat veszi az átlagember ami sajnos megint nem kedvez a hazai termékeknek Nincs már tolongás, tömegnyomor egy boltban, áruházban, multiban sem. Be vagyunk gubozódva, próbáljuk megtartani azt a keveset amink van soxor siker nélkül...
azért tegyük hozzá hogy nagyon sok ember azért él szarul mert olyan dolgokra költ aminek igazándiból nincs értelme.....
nincs pénz gázszámlára de lcd tv van
kikötik a villanyt de a 3 fős családban 5 telefon található
stb..stb..stb..
és istenítjük a kádár korszakot....... élnénk 5 évig úgy mint akkor és lenne pénzünk.
gyerekként amikor pestre jártunk vásárolni(itt vidéken nem volt semmi) a család ebédje 5 parízeres zsömle volt, most meg gyros tál meg kutyafasza kell a népnek
faterom esztergályos volt muterom takartónő aztán mindenünk megvolt
igaz nem volt balatoni nyaralónk meg 1500as zsigulink de elvoltunk és egy forint kölcsön nélkül
Mint ahogy egyik megyére sem
Hahó ébresztő Ez nem Alice csodaországban
Ami a sörözést illeti én is benne vagyok ha állod igaz sanyinak írtad de az én hozzászólásomra válaszoltál tök mindegy a zlatyi bazantot szeretem...
Ezt a vitát más okból már eljátszottuk Kaltenbach úr fiával és még azon az oldalon sem talált sok megértő szóra pedig ott eléggé baloldali mindenki ráadásul nem is a szegényebbek írnak oda és mégis......persze mert most már az eddig jól élők is érzik a nyakukon a hurkot és nem szeretnének lecsúszni.......na itt poszt és a kommentek, nem kevés: link
nagyon várom már, hogy leüljünk és sörözve elbeszélgessünk ahogy szoktunk, Sanyi Addig csak elbeszélgetünk egymás mellett.
Persze minden csak azon múlik, honnan nézi az ember. Én K-Mo-on járok sokat, Hajdú, BAZ, Szabolcs. Na amit írok az BAZ-ra nem igaz.
Leírnád pontosan hogyan is lehet összespórolni mert akkor nekilátok.