Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

olvasgatom itt a dolgokat pro és kontra.... én úgy vagyok ezzel,hogy a közlekedési ellenőrzéseket,büntetéseket még csak-csak ki lehet magyarázni azzal,hogy az ember nem tartotta be a szabályokat,nem volt megfelelő a műszaki állapot stb.még el is lehet fogadni valahol.....
de azt már nem lehet elfogadni,hogy pl.mikor Pesten lezárnak pár utcát egy szar senkiházi miatt,mert pont ott van dolga és fél a néptől,mert geci.és itt a rendőrök pökhendi,lekezelő módon-éreztetve,hogy itt most ők képviselik a telj6almat-kiforgatják a táskákat,kiöntik a teát a cumisüvegből a kismamáknak,mert hátha Molotov-koktél....na ilyentől mindenkinek hányingere van.
és nem azt fogják utálni,aki miatt van,hanem azokat akik kiszolgálják őket.
és szerintem ide is értünk a legnagyobb gondhoz:hogy a rendőrség nem politikailag független szerv.és nem is lesz az soha.legalábbis ebben az országban
Hali srácok. Kérdésem lenne. Ha tegyük fel mész az autópályán(motorral) a megengedett sebesség felett, és szemböl trafiznak de mire melléjük érsz vissza lassitasz a megengedett sebességre. Ugye nem tudnak mit csinálni, mert ha van is egy fotójuk nincs rendszám.
Szóval ugye olyan nincs hogy van egy fotó amin nincs rendszám de utánad fordulva leolvassák?
A macskafogóból idéznék: "követ a nyakukba és a folyóba velük"
A jövő évi költségvetésben benne hagyták, hogy a rendőrség 16mrd-ot be kell, hogy szedjen és ezt is meghagyták: http://index.hu/gazdasag/magya...

ebben a szatócs nem csak a kereskedőkre vonatkozik hanem minden vállalkozóra.......érdemes az első bekezdést elolvasni abban még erősen ellenezték, mára már jónak tartják.......
hja és még rasszistákok is vagyok ezt vállalom.
sokfelé nem szoktam mászkálni, de igazi bunkó köcsög yardot még egyet sem találtam....... pedig állítottak már meg "akcióhős" 2 ajtós szekrények tonfával a kézben, még a kocsiajtót is ők nyitották ki nagy előzékenyen, nekem csak tartani kellett a kezem a műszerfalon
A rendőrök között éppen annyi a bunkó, mint köztünk motorosok, vagy az átlagnépesség érettségizett egyénei között .
A milliókat sikkasztó politikussal nem találkozik az átlag állampolgár.
A rendőrrel meg igen.

Az közvetlenül irritálja az állampolgárt.

És csak kérdezz körbe, mindenkinek van iylen sztorija, hiába próbálódik ez mint "elszigetelt jelenség" beálíltódni, nem az.

Nem véletlen, hogy a válsztott(lakosság által) rendőrség intézményét elvetette a rendszerváltozáskor a hatalom.

A választott rendőrt az leváltják, ha tahó vagy korrupt.
Azt nem lehet kivezényelni gumibottal civileket verni.

Az leg kétségbeejőtbb, hogy még a hozzád hasonló normálisabb fejek is pórbálják menteni a mundér becsületét, pedig az menthetetlen.
Nem elhatárolódtok, hanem kiálltok oylan emberek mellett, akik mellett nem volna szabad.
hmm, bukó dolog vagy fáj az igazság.
az is bunkó dolog hogy nem a szabályokat változtatjuk hanem szétbírságolunk egy országot.
az is bunkó dolog hogy a beosztottait nem megfelelően engedi szolgálatba, és még ezeket a szarháziakra kell felnéznünk. és a ha meghal a beó még ő a hibás?
lehet elgurult a gyogyesz és bunkó vagyok, de akkor tik mik vagytok?
megmagyarázni és kimagyarázni azt fainul tudtok.
zsidóbérenc egy percet sem lennék, mikor leszereltem a katonaságtól csak gyakorlót kellett volna váltani és már szerződéses is lehettem volna akár. nem lettem mert ezt kibírni lehetetlen épp ésszel és józanon.
tegnap személyesen beszéltem tonesszel, ő más szakmában dolgozik odakünn és ő már lépne lefelé, mert elege lett az itteni léttől.
az építő iparban többször kaptam olyan árajánlatot ami már kidolgozott tétel volt , az én szerepem az lett volna hogy tíz ezerrel kevesebbet mondjak és tíz százalékot vissza osszak valakiknek . mondom a palinak ez nem fer , ez korrupció-csalás ezért budha szobor járna kicci lakattal, mire ő, ez van most ezt kell szeretni ezt hozta a rendszer, ha nem kell van más helyetted . soha nem vállaltam el így munkát és nem is akarok
beállni a sorba pedig többször is hallok ilyet. de szankcionálva sincs így bárki megteheti azt hogy egy zárt pályázat árajánlatát kiadva másokat becsap-megtéveszt-korrumpál. szerintem vagy rácsos iskola 15évre, vagy várom az ötleteket :ki mit ajánl.
baardr, elolvastam, de én nem írtam azt amit te megjelenítettél. szar dumát?
elindulok és el lövöm a hátsót, de nem megpusztulok mások kénye kedvére.
érdekes nem hogy csak pár kisebb műsor számolt be arról hogy :MIT MŰVELTEK A ZSIDÓ BÉRENCEK AZÉRT HOGY A MEGHALT DE NEM HIBÁS ZSEKA VIGYE EL A BALHÉT MÁSOK HELYETT, ÉS LEPLEZNI TUDJÁK Ő- KONKRÉTAN- SZARJUKAT. NA ERRE IS VÁLASZOLHATTOK.

beardr: a gyóccer már rég elgurult , és meg sincs. szar dumája itt másnak van, csak tudja forgatni a szavakat.
Felénk nem jellemző a korrupció. De biztosan van még valahol. Ez is egy egész jó politikai húzás, hogy ha egy rendőr eltesz 5000-et amivel ő jól jár, valamint aki nincs feljelentve az nem 30.000-et kell hogy befizessen így ő is jól jár kivéve az államot, na ezt egekig szapuljuk és kiemeljük a hírekben, erre mindenki elítéli. Aztán csöndben a háttérben meg milliókat sikkasztunk.....stb......de az nem korrupció csak kapcsolattartás.
nekem is osztották a valót azok akik bent jártak, akkor visz kicsit le hűltek mikor mondtam nekik hogy megeshet hogy meg kormolnak,ahogy egy volt kollégám mondta:mindegy mit csináltok velem csak jól érezzétek magatokat, de az is megeshet hogy én fogom a műanyag kanállal kikanalazni a szemét a szemgödréből a "kormos" emberemnek.
láttam a médiában mikor mutatták az ár vízi mentéskor kirendelt rendőrök és más alkalmazottakat mikor egy tornateremben összezsúfolva pihentek, éltek.de csak egy média mutatta meg a közeli valóságot az életükről, nem tudtak 12-14 óra után tisztálkodni és pihenni sem. a napi ételadagjuk egy szendvics és egy kroaszon volt, ezt ők mondták élő egyenesben.
hát a tisztelt BM vezetés égett előttem mikor cirka 600 emberre nem tudtak egy tábori tisztálkodót fel állítani, és egy gulyás ágyút beizzítani hogy meleg étellel ellássák a dolgozókat. a szarházi miniszterek meg lótusz faktuszok kétéltűekkel dzsaszkariztak fel alá mint a hercegek és mutogatták hogy milyen faszán ott vannak, de mást nem tudtak megvalósítani.
tehát ha egy rendőr tagadja meg a munkát-ami neki a szolgálat- a te szemléleted szerint az nem bűn és nagyobb kula mint ha droid nem ül be a kopott gumis verdába. a droid is munka nélküli lesz, a zseka meg parancsszegő?
ha jól emléxem az emberetek többször is jelezte hogy gáz van, szerintem leszarták, akkor meg kérdezném helyes-e így szolgálatba küldeni dolgozó embert.mert szerintem ha pilóta droid vagy, vagy szolgálatos rendőr az egy kutya, munkát végezel, és ha nem tudod elvégezni a munkád akkor nem parancsszegő vagy, és a kormolást a főnökeiteken kellene elvégezni.
ezt a hozzászólást pohinak ajánlanám én is!
Pohi.
szerintem, egyszer már meséltem neked, hogy én az a fajta idióta vagyok, aki a szinte minden szabályt betart.
Hogy miért?
Csak.
Mert így gondolom helyesnek.
(persze szent azért nem vagyok, de például én gyalog sem megyek át piroson éjszaka sem)

Ennek ellenére midíg megtalálnak a kollégid amaguk kedves módján.
Egy igazoltatáskor(akkor sem csináltam semmit) az egyik a lábamra köpködte a szotyolahéjjat.

Számtalan példát tudnék hozni tahó rendőri viselkedésről, korrupcióról.

A hatalom mindíg meg tudja találni azokat az embereekt, akik nekimennek fegyvertelen töntetőknek(1988 Vörösmarty tér itt belemotoroztak a tömegbe, ahol felborogattak babakocsit gyerekestül, nem ondd hogy nem volt iylen, mert ott voltam, de említhetném a 87-es lánchídi csatát, ahol egyetemisták, és középiskolások tüntettek az akkori hatalom ellen. Nem dobáltak köveket, nem gyújtottak fel autókat, mint mostanában szokás, a rendőrők még is nekikmentek és ütöttek akit értek gumibottal.
De mondhatnám a a msotani miniszterelnököt, akit szintán meggumiboroztak egy békés tüntetésen. És még sorolhatnám)

És nem mondd, hogy lecserélődőtt az állomány, mert a msotani gárda sem jobb semmivel.

Van még jó téma például a korrupció.
Öreg kocsink van, nyilván van rajta kifiogásolni való.

Szinte minden alkalommal hátrahívnak "megnézni a rendszámot" ha töben ülnek a kocsiban, és akor kezdődik a játék.
Sogha sem én kezdem, de megy a próbálkozás..
szerencsés helyen lakhatsz
édesanyám az üzembentartó.egyébként 20 éves vagyok, nem hinném, hogy szülőkre terhelnék.felnőtt ember vagyok, szülőknek "semmi" közük nincs ehhez szerintem.annyi, hogy írunk egy meghatalmazást, hogy én vezettem...
Ha erről készülhetne statisztika, nagyon meglepődnél. És befizetik, mert nem szeretnek segg kormolásra menni a börtönbe, még ők sem.
Biztosan van ilyen is.
nem egészen: a szabálytalankodó, de láthatóan soha be nem fizető "állampolgárok" azok, akiket nem illik megállítani - ha nincs pénz, csak időrablás.
erősen kettős a mérce: a rozsdás ezerkettes csak akkor van lemeszelve, ha mondjuk három méter magas utánfutót húz nyolcvannal a városban
Hozzátartozik, hogy nem Pohinak akartam nekimenni, csak a személetnek.

Az a bajom, hogy foylamatos szerecsenmosdatás folyik, és ezt eléggé rühellem.
Rühellem továbbá azt is, hogy MAgyarországon, ha csinált valaki valamit, azt nem szeretné elvállalni, lehetőleg szeretne kibújni alóla, és valaki másra mutogatni.
Utálatos egy dolog.
HA megcsináltam, elvállalom, legyen az gyorshajtás vagy hogy lehánytam részegen az akármit.
(már a topik címe is eléggé izé.)

A rendőrség mint oylan szemlélete, az állampolgárhoz való hozzáállása az elmúlt két évtizedben mit sem változott.
Éppen a múlt héte voltam fültanúja egy igazoltatásnak.
Két huszonéves nyikhaj, igazoltat egy 50es forma hajléktalant aki csemmit nem csinált, ment az utcán a szatyraival.
Igazoltatják, folyamatosn tegezik, kerszetnevén szólítják, nyilvánvalóan szándékosan megalázzák.
Közben az egyik nyikhaj rágyújt.
Ez is rettentő szabályos...
Én meg nem mertem szólni, mert ketten volatak én meg egyedül, és van már tapasztalatom hogy iylenkor mi az eljárás, ha az állampolgár kifogásolja a rendőr viselkedését, és tanúja nincsen.
Megtehették szabadon, és meg is tették.

Az a véleményem, hogy a rendőrség hű tükre a társadalom egy szeletének, közben meg igyekeznek úgy csinálni, mintha ez nem így volna.
De így van.
Ez világosabb meglátás, bár nincs szem hunyva a bűnözés felett....ezen állításod nem igaz. Bűnözőt elkapó rendőrrel akkor találkozol, ha te vagy a bűnöző nagy %-ban. Ha tisztességes állampolgár vagy akkor nem nagyon. Ha szabálytalankodsz akkor valószínűleg a szabálysértést büntető rendőrrel fogsz összefutni.