nem foglalható la a kocsi. Aránytalan intézkedés. Viszont, blokkoló: a folyamatos blokkolás tilos, a szakaszos nem. Úgyhogy ha blokkolsz lelassítasz, majd kikapcsolod.
Van még egy fajta blokkoló,amit mostanában már pár bátor ember használ,(de hogy minek, azt nem tudom) na ha azt megtalálják az autójában,akkor jogosan foglalják le a gépjárművet. Ugyanis azt nem lehet kimagyarázni,mert a készülék haditechnikai eszköznek minősül.
NEM akadályozta a működésben. Működött az, csak eredménytelenül.
Akkor akadályozta volna, ha közelről elé áll például a kocsival. De akkor sem foglalják le a kocsit..... és itt már a kocsi akadályoz nem a blokkoló.
Ez egy túlbuzgó rendőr túlkapásos pere lesz. Ennyi....
A használata elvileg legális, de az hogy a készüléket akadájozta a működésében az elvileg az... dunántúlon. De pontos infom nincs róla. De még ha pert is nyer, felesleges hercehurca.... és jo sok idő! pohi?
Ez így, ebben a formában elég érdekes....
Szerintem nem foglalhatták volna le!
Szabályszegést, törvénysértést nem követett el (engedélyezett a kütyü) így nem foglalhatják le, mint elkövetés eszközét.....
Egy ismerősömet a napokban trafizták, majd leállitották, és lefoglalták a kocsiját azzal az indokkal h gátolta a hivatásos eszköz azaz a trafi müködését a blokkoló használatával. Egy hét után visszakapta a gépjármüvet, és az ügyvéd azt mondta megnyeri a pert, de ez igy rendbe van? Utána járás, költségek, stb megér ennyit? Hozzáértők!?!?
Jól van na.....
Az "autó nagyon gyorsan jött" esetnél sem a km lesz a mérvadó, hanem a szakértő....még csak nem is a szemtanú "nagyon gyorsan jött" megítélése, mivel az szubjektív!
Valakinek az is gyors, ha 30-40 -el elgurulok mellette....
Mindent rögzíteni kell a helyszínen ami fontos lehet a baleset szempontjából a későbbi vizsgálat során. Ha ott ezt nem rögzítik, akkor később már baxhatják. Szóval lehet nem lesz jelentősége egy nagy csomó dolognak ami rögzítésre kerül a helyszínen, de később van amire szükség van az eljárás során.
Én csak azt mondom miért rögzíti a helyszínelő, nem azt, hogy ez 100%-os információ. A többi a szakértő dolga. A srác azt kérdezte, miért foglalták le a km óráját. Ez volt az alap kérdés.
De semmiképpen nem hagyható figyelmen kívül, mikor 10 tanú elmondja, hogy az autó nagyon gyorsan jött és a mutató is 150-nél van megakadva......
üdv, nekem is megnézték a sebességi fokozatot amikor rongyá törtem a cbr-emet, és 2 dikban volt, de ez nem azt jelenti hogy attol még nem mehettem gyorsan 2be majdnem 180at megy a gép ugyhogy szerintem annyira ez nem számit
Erre azért ne tegyünk sok kp-t pohi mester!
Egy becsapódáskor csak elképzelhető erős hatnak MINDENRE.
Főleg egy mutatóra, aminek van tehetetlensége -és manapság léptetőmotorosak, tehát nem is rugó ellen mozdul el- és simán nem ott ál meg, ahol előtte állt. Több esete tudok, ahol máshol állt a mutató, mint az elmondottak alapján rögzített sebességek és a szakértői vizsgálat még az elmondott sebesség alá is kerül megállapításra.
Akkor akadályozta volna, ha közelről elé áll például a kocsival. De akkor sem foglalják le a kocsit..... és itt már a kocsi akadályoz nem a blokkoló.
Ez egy túlbuzgó rendőr túlkapásos pere lesz. Ennyi....
Dr. Dózsa Ernő Ügyvédi Iroda
+36309396943
ezt az elérhetőséget elmentem a telefonomba,soha nem lehet tudni.........
Az ügyvédének igaza van,ez legálisan használható.
a fővezér mondta.......
Szerintem nem foglalhatták volna le!
Szabályszegést, törvénysértést nem követett el (engedélyezett a kütyü) így nem foglalhatják le, mint elkövetés eszközét.....
Az "autó nagyon gyorsan jött" esetnél sem a km lesz a mérvadó, hanem a szakértő....még csak nem is a szemtanú "nagyon gyorsan jött" megítélése, mivel az szubjektív!
Valakinek az is gyors, ha 30-40 -el elgurulok mellette....
De semmiképpen nem hagyható figyelmen kívül, mikor 10 tanú elmondja, hogy az autó nagyon gyorsan jött és a mutató is 150-nél van megakadva......
Egy becsapódáskor csak elképzelhető erős hatnak MINDENRE.
Főleg egy mutatóra, aminek van tehetetlensége -és manapság léptetőmotorosak, tehát nem is rugó ellen mozdul el- és simán nem ott ál meg, ahol előtte állt. Több esete tudok, ahol máshol állt a mutató, mint az elmondottak alapján rögzített sebességek és a szakértői vizsgálat még az elmondott sebesség alá is kerül megállapításra.
Ez nem bizonyíték.
van benne E jel, csak ugye avval a fékpadon sokkal gyengébben muzsikál