Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mikor becsapódsz valamibe nem így történik általában a dolog. Előtte véletlenül sem húzgálod a gázt, hanem erősen fékezel. Mindent szakértő állapít meg ilyenkor, ha van jelentősége a balesetnél a dolognak. De rögzítésre ezért kerülnek. Hogy utána ki mit mond el és, hogy bírja alátámasztani, és a környező balesetet látó tanúk mit mondanak el ez már a nyomozást vizsgálást végző dolga. És igen volt már olyan baleset ismerősnek, aki elé bekanyarodott az autó és ripityára törte magát, ezután visszakúszott a motorhoz, a váltón visszaváltott 2-t és elájult a motor mellett, de még mentette a menthetőt. Egyébként autónál a km óra szokott megállni nagy erejű ütközéskor sok esetben, innen indul az elméletem. Motoroknál sokszor digitális a km óra és analóg a ford szám mérő. Ezekből az órákból, lehet e kiszedni utólag infót nem tudom, de gondolom igen.
Basszus jogos!
Behuztam a kuplongot vészfékezéskor,és miközben huztam a féket nem csuktam vissza a gázt(ugyanis vészfékeztem tehát bármi lehet,még be is hugyoztam közben,és azt sem szoktam normál esetben)ugyhogy ez nem bizonyít lószart se
soha nem csináltam, de tudom hogy képes vagyok rá.. érzem
tök jó. és gyakran csinálod?
Én tudok 6.-ban 20-szal is menni 8000-res fordulaton... behúzott kuplunggal
pedig mifelénk is ez az eljárás, nem olyan rossz, persze lehet nagyot tévedni
Na ne már
Az ütközés pillanatában,mikor már levegőben volt a hátsó kerék még húztam ijedtemben a gázt,ez magyarázza a magasabb fordulatot
Khm:meg hogyan is állapítják meg hányadikban volt a motor,mert mikor lerepültem róla belerugtam a váltóba is,meg azt fénykép nem is bizonyítja,ott van valami szakértő aki a helyszínen,visszakapcsolgat,amit vesznek videóra hogy az üreshez képest hányadikban volt.
Ugyan ezt most te sem gondoltad komolyan
Mondjuk a sebességi fokozatod amit szintén megnéztek a helyszínen és a fordulatszámmérő állása elég pontos adatot közöl az ütközéskori sebességedről.
Általában az önkormányzathoz kerül és ők hajtják be. Ha bejelentett munkahelyed van letiltják mint a huzat. Elméletileg náluk van részletfizetési lehetőség, így hallottam....több embertől, aki így járt.
Tudom, ismerem, hogy segítőkész vagy, már bizonyítottad......
kérdezni nem került volna semmibe Munkadíjat csak akkor kérek, ha dolgoznom is kell.
Közvetlen perec után megakadt a fordulatszámérő..., rendőrség elvitte a műszerfalat meg lehet abból állapítani valamit?
én is csókoltatlak.......tudod ügyvédhez azért nem fordul az ember mivel ilyen esetekben csak max. párszáz, de normál esetben legfeljebb pár tízezrekről van szó és az az ügyvédnek nem éri meg, de ha mégis vállalja akkor a neki fizetendő lé több mint a büntetés........
csak azt nem értem, hogy ebben az országban minek nektek ügyvéd, ha mindenki ennyire jól tudja ezeket a kurva jogszabályokat.........csókoltatlak Sanyibá, na meg az okmányos Gizikét is.

szabsbírság nem adóbírság, hanem adók módjára végrehajtható, azért került az APEH-hoz. Letiltja a béredből, jövedelmedből, ha nincs akkor az ingatlanodon ha az sincs az ingódon hajtja végre, 100% késedelmi bírsággal, végrehajtási díjjal, sok-sok gyönyörűséggel.
ezt a momentumot csak az ügyintéző láthatta de meg volt elégedve és kérte a személyit de a kan csak vakaródzott és nem emlékszem hogy elővette volna.
nem kötnek bele, mert a kan cigó neve Deák Ferenc volt, és 5 db "névjegykártyát" is adott az adás vételi mellé az ügyintézőnek, nem? !
Én csak örülnék ha nem így lenne mert szerintem az adásvételi maga is egy olyan szerződés amivel átruházom a tulajdonom másra és onnantól ő felel érte viszont rutinosan nem azt írják sehol sem, hogy a régi adás-vételi nem jó hanem csak azt, hogy azzal nem írják át mert nem szerepelnek benne a paragrafusok és nincs rajta, hogy visszterhes ami az újon kitétel.....ez a visszterhes dolog lesz szerintem az amivel a régi tulajt is belevonják az elkövetett dolgokba hisz aláírja és ezzel elismeri, hogy "visszterhes" az adás-vételi ami igazából nem tudom mit jelent, de, hogy semmi jót az biztos...
ellopott forgalmit pótoltam és előttem agy kan cigánynak kézzel rovásírásos adásvételibe nem kötöttek bele. igaz nekem biztos a jót fogadnák el. és én akkor is szétszedtem a forgalmit a nevemet nem adtam vele. de a megmaradt két oldalon minden adat meg volt és az adás vételin pedig az én adataim.
nem csak külföldön van ez az "óra-perc", hanem itthon is ...
És az ocsmányirodák csak ezzel az új típusú adásvételivel írják át....
hali fhoksz.
a játék az játék, a baszogatás az baszogatás de a segítség mindennél fontosabb. örülök hogy segíthettem.
MO-n?....rögtön...amúgy ezt azért érdeklődtem meg bent mert az elmúlt pár évben pár tőlem vett tgk-t nem írattak át és a súlyadót velem fizettették ki hiába volt lejelentve csak az ügy után kivonták őket a forgalomból.....
rosszul tudta a kismegoldás... vagyis félig jól.
addig igaz, hogy a volt tulajnak küldik a büntit. utána neki kell a jegyzőkönyvvel beballagni, hogy mentesüljön.
gondolj csak bele: valaki meghal a balesetben, vagy egy bankot rabolnak az autóval, akkor lecsukják a volt tulajt?
Laci, a mi jóképű ocsmányirodánkban azt mondták, hogy amíg nincs átíratva a volt tulajdonos felel érte(neki küldik a büntiket) hiába jelenti le ami egyébként már kötelesség is lett, és a lémet a vevőtől peres úton kaphatom vissza.........és ezt rámutatva az új szerződésben foglalt paragrafusokra mondta, hogy ez világosan le van írva bennük, ha itt nem akkor a törvénykönyvben és azért tették ezt bele, hogy az eladó is mindenáron akarja az átírást.....kell a lé, de nagyon.....amit nem is értek hisz egyáltalán mi az, hogy átírás? ...hisz amikor megvették akkor már volt fizetve egy csomó adó stb., és maga a bürokratikus költség nem lehet több mint párezer ft.......most kell átíratnunk egy 12000ccm-es kamiont.....336000 csak a ccm díj és még erre jön plussz a többi, úgy kb 4 kilóban áll meg ami egy vicc, nem csoda, hogy mindenki kinti cégen töri a fejét........
Akkor oké.
Az új adás-vételi ide is fel van töltve a sportmotorra, de semmi ilyen nincs benne, hogy te lennél a felelős: éppen azért szerepel benne az átadás-átvétel jegyzőkönyv, hogy onnantól nem a te sarad a történet (külföldön ezért van bebbe óra-perc szerint, hogy visszakereshető legyen azeladás napján elkövetett eset is)
A tartozás jogos, nekem is egy nyolcszáz forintos (ráadásul nem létező ) tartozás miatt nem írták át a vasat.