És törvénytisztelő állampolgárként befizetted a teljes összeget. jogosan követelték tőled és arról te nem tehetsz ha valami tilosban parkoló rossz műszaki állapotú autóból kíváncsi fotókat készítettek valakiről, akit te nem ismersz.
Ha én magamnál tartom az önvédelmi fegyverem az utcán, akkor én még nem vagyok büntethető emberölési szándékkal!
Tehát ha én felcsatolom a nadrágszíjamra, akkor valószínű, hogy nem megvédeni viszem, hanem embert ölni?
A bomba az nagyon más és szerintem rossz példa volt......
1. Bomba eleve nem lehet senkinél.
2. Akinél van az már büntethető...nem kell használni a sem.
Ez azért nagyon nem ugyanaz, mintha a rendszám egy mozdítható tartón van.
most olvastam,hogy egy cigány stricit,aki nőket futtatott külföldön-volt akit erőszakkal-150ezer forintos pénzbírsággal sújtottak én a múltkor 40es táblánál 58-cal mentem-az nekem 30ezer....szóval lehet itt írni bármit,hányinger ez az ország és az is marad....ez a véleményem.és ez nem is fog változni.
meg a véleményem se.
Ok, legyen neked. Én úgy látom, hogy ha valaki feltesz egy szerkezetet a motorra, amivel el tudja rejteni a rendszámát, azt nem azért teszi, hogy a rendszáma mindig jól látható legyen...
sarkított példa: ha Te elhelyezel egy bombát valakinek az autójában, és magadnál tartasz egy detonátort, akkor mondhatjuk, hogy senkiben nem tettél kárt, tehát - a végeredmény szempontjából - pont olyan ártatlan vagy, mint a többi járókelő. mégis simán le fognak csukni emberölési kísérletért.
Bűncselekmény előkészítésért?
Akkor el kell ítélni az összes autó és motor gyártót!
El kell ítélni az összes késgyártót!
El kell ítélni az össze fegyvergyártót!
Előkészítették a bűncselekményeket.....
A bűncselekmény előkészítését viszont bizonyítani kell!
Tehát visszajutottunk oda, hogy ha valaki valamivel képes lehet elkövetni bűncselekményt....azért még nem büntethető!
Ez nem egészen így van: bűncselekmény előkészítéséért simán el lehet ítélni valakit, hiszen ha tökéletesen kiterveli, de lebuktatják, akkor nem ő nem követte el, hanem meggátolták benne, hogy elkövesse.
Persze ettől még rohadt undorító, ahogy egy-egy esetben működik az "igazságszolgáltatás", ahogy az is gyomorforgató, hogy a rendőrök munkája abból áll, hogy X egység pénzt beszedni, ebből Y db gyorshajtás stb. ha utána marad ideje, akkor védheti a rendet.
Persze ezért nem kell egy rendőrnek sem szégyenkezni: nem maguknak találták ki, hogy a saját pénzüket kell összevadászni napközben, az eredeti hivatásuk helyett.
Összefoglalva azt feltételeznek rólad, amit akarnak.... amiért aztán megbüntetnek és te meg fizesssss!
Ezt állítja két rendőr és így tulajdonképpen bárkit bármivel megvádolhatnak? Ne vicceljünk mááááár!
Alkotmányos dolog az, hogy nem büntethető valaki azért, amit nem követett el! (hivatalosan, persze Mo-t most hagyjuk...)
Ezért találták ki a közig. bírságot is, hogy mindenképpen a jármű tulaja vagy üzembentartója fizessen, mert ugye nem volt meg a gyorshajtó személye és jogilag nem büntethették azt, akiről nem bizonyított, hogy elkövette. De ugye meghozták erre is az okos törvényt, mint ahogy a rendőr ott és úgy mér ahol és ahogy akar...
zárójeles gondolat; a motor maximális teljesítménye alapján van adófizetés, de ezt ugye néhány extrém esetet kivéve nem tudjuk legálisan "kivenni" belőle, mert az már gyorshajtás.. nem picit. Mekkora teljesítményt ad le a maximumhoz képest egy akármilyen jármű 130nál? 30-40%-ot talán..akkor meg mire kell fizetni a fennmaradó részt?
Ennyi erővel mindig megbüntethetnének gyorshajtásért, mert alkalmas a motorom rá.....
sőt nemi erőszakért is megbüntethetnének, mert meg van a szerszámom hozzá.....
Oké.értem én.
De én speciel arra utaltam,hogy fentről leszólnak mire kell rárepülniúk a rendőröknek pénzszerzési célzattal.Értelemet ott meg ne is keress hisz "fent" politikusok osszák a lapokat...
Ok, akkor úgy mondom: aki úgy közlekedik, hogy a rendszáma ne látszódjon, arról joggal feltételezheti a rendőr - vagy bárki - hogy nem csak a gyorshajtást akarja megúszni.
Egy baleset helyszínéről ugyanúgy el tud tűnni, ha mozgásképes marad a motor.
És amikor valaki rámhúzza a sorban a kormányt, hogy véletlenül se férjek el, mert a legutóbb egy ilyen megfoghatatlan letörte a faszba a tükrét, akkor én is kellőképp haragszom a "kedves" kollégára.
A gyorshajtásra meg pont van ezer trükk (nem ezer, de fejből, vagy öt) amivel meg lehet úszni.
Abszurdisztán.
De mit csodálkozunk amikor egy keresztapa a belügyminiszter?
Tehát ha én felcsatolom a nadrágszíjamra, akkor valószínű, hogy nem megvédeni viszem, hanem embert ölni?
A bomba az nagyon más és szerintem rossz példa volt......
1. Bomba eleve nem lehet senkinél.
2. Akinél van az már büntethető...nem kell használni a sem.
Ez azért nagyon nem ugyanaz, mintha a rendszám egy mozdítható tartón van.
meg a véleményem se.
sarkított példa: ha Te elhelyezel egy bombát valakinek az autójában, és magadnál tartasz egy detonátort, akkor mondhatjuk, hogy senkiben nem tettél kárt, tehát - a végeredmény szempontjából - pont olyan ártatlan vagy, mint a többi járókelő. mégis simán le fognak csukni emberölési kísérletért.
Akkor el kell ítélni az összes autó és motor gyártót!
El kell ítélni az összes késgyártót!
El kell ítélni az össze fegyvergyártót!
Előkészítették a bűncselekményeket.....
A bűncselekmény előkészítését viszont bizonyítani kell!
Tehát visszajutottunk oda, hogy ha valaki valamivel képes lehet elkövetni bűncselekményt....azért még nem büntethető!
Persze ettől még rohadt undorító, ahogy egy-egy esetben működik az "igazságszolgáltatás", ahogy az is gyomorforgató, hogy a rendőrök munkája abból áll, hogy X egység pénzt beszedni, ebből Y db gyorshajtás stb. ha utána marad ideje, akkor védheti a rendet.
Persze ezért nem kell egy rendőrnek sem szégyenkezni: nem maguknak találták ki, hogy a saját pénzüket kell összevadászni napközben, az eredeti hivatásuk helyett.
Ezt állítja két rendőr és így tulajdonképpen bárkit bármivel megvádolhatnak? Ne vicceljünk mááááár!
Ezért találták ki a közig. bírságot is, hogy mindenképpen a jármű tulaja vagy üzembentartója fizessen, mert ugye nem volt meg a gyorshajtó személye és jogilag nem büntethették azt, akiről nem bizonyított, hogy elkövette. De ugye meghozták erre is az okos törvényt, mint ahogy a rendőr ott és úgy mér ahol és ahogy akar...
sőt nemi erőszakért is megbüntethetnének, mert meg van a szerszámom hozzá.....
De én speciel arra utaltam,hogy fentről leszólnak mire kell rárepülniúk a rendőröknek pénzszerzési célzattal.Értelemet ott meg ne is keress hisz "fent" politikusok osszák a lapokat...
Egy baleset helyszínéről ugyanúgy el tud tűnni, ha mozgásképes marad a motor.
És amikor valaki rámhúzza a sorban a kormányt, hogy véletlenül se férjek el, mert a legutóbb egy ilyen megfoghatatlan letörte a faszba a tükrét, akkor én is kellőképp haragszom a "kedves" kollégára.
A gyorshajtásra meg pont van ezer trükk (nem ezer, de fejből, vagy öt) amivel meg lehet úszni.
Sok pénz - nekik
Pont ezt pedzegettem.
egyébként miért kérdezed? van kiskorú ismerős esetleg ?