.. az elején még én is paráztam. Főleg amikor sikerült a lámpánál rendőrnek beállni mögém. De semmit nem csinált. Kb 10-12szer előztem a szezonban rendőrautót, voltam így vele külföldön is, és 4 vagy 5 alkalommal állt a lámpánál mögöttem zsaru, egyszer menet közben fegyelmezett egy, hogy lassabban legyek szíves közlekedni, és egyszer üldöztek városban is.. de akkor is csak megkérdezték hova sietek.. soha nem ba**tattak érte
Ha meg megbüntetnek érte egy 10esre.. akkor is bőven megérte
Nem sok pénz, hanem sok bosszúság van - én sem örülök, amikor azért igazoltatnak X alkalommal, mer' előző héten láttak egy tucat ilyen motort, ami felhajtott rendszámmal suhant el mellettük.
Ha ketten látták hogy felcsapva mentél el mellettük, akkor már bőven elég, hogy megvágjanak miatta.
Kicsit életszerűtlen az, hogy ők feljelentenek egy rendszám-felcsapó eszköz használata miatt, te pedig azzal védekezel, hogy ugyan felszereltél egy ilyet a motorra, de használni soha nem akartad...
Ezért ugyanúgy megállít és megbüntet! Ez tettenérés.
Minden elindulás előtt köteles vagy a hatósági jelzést tiszta és jól látható állapotban tartani. Pont.
Amikor megállítja és akkor normál helyzetben áll, akkor nem büntetheti meg azért, amit nem tud bizonyítani. Hacsak nem felvette kamerával felhajtva és egyértelműen beazonosítható, hogy ő az a motoros. Szerintem.
Ha nincs tettenérés, akkor csupán feltételezésért nem lehet büntetni!
Megjegyzem én soha nem csináltam semmit a rendszámommal.
Csak olvasva ezeket a horribilis bírságokat nevetséges túllépésért...elgondolkozik az ember fia.
Nyilván azért szereli fel ezt az ember, hogy ahol rendőr van, ott felcsapva tartsa a rendszámát. Vagyis a használat közbeni történet már meg is valósult, innen már csak megállítani/ekapni kell a rendőrnek.
Ezeket csak használat közbeni tettenérés esetén lehet jogosan felhozni indokként.
Ha nincs felhajtva, akkor nem követ el semmit! Szerintem.....
Sok autóst látok nyomtatott első rendszámmal.....(elveszett és nem akar fizetni a pótlásért vagy....stb.)
Na kérem szépen!
AZ az egyedi azonosító jel hamisítása!
Nyilván, itt nem a megtört, vagy 10-20 fokkal feljebb állított darabokról van szó, hanem arról, aki pl. olyan készüléket használ, amivel menet közben felcsapható a rendszám.
Rosszul gondolod: "egyedi azonosító meghamisítása" miatt vontak épp eljárás alá egy gixxerest, a felhajtott rendszám miatt.
Az már nem szab.sértés, hanem finom bűncselekmény kategória
Nem tetszik a sok felhajtott-letakart rendszám,de olvasva a topicot kezdem megérteni őket(persze nem az állat módjára közlekedőket hanem a "normálisakat").Jobban megéri bevállalni néha-néha egy büntit mint nevetséges bírságokaf fizetni.
Most már onnan mérnek ahonnan akarnak. Megalkották maguknak a jogszabályt, hogy méréskor rájuk nem vonatkozhasson semmilyen közlekedési szabály.
Gratulálok!
Yardnak szabad olyan helyről mérni, ahol amúgy tilos parkolni?
Régen volt valami, hogy előre jelezni kell ha mérnek. Emlékszem tavasszal a 2/A-n mindig kiraktak táblát ha éppen mérés volt. Ez már nem divat?
(nem vagyok jártas ebben, tehát tudatlanságomért elnézést kérek)
Amúgy 50 helyett 80. 45ezer.
Vicc az egészben, hogy életem legnyugisabb motorozása volt, sosem mentem még ilyen lassan. Ez volt az egyetlen, hogy kicsit gyorsítottam és nesze nekem, ezt fényképezik le :\
Ezért szoktam a busz mellett fokozottan lelassítva elhaladni , autóval motorral mindegy , és a busz eleje alatt lesem a kis szorgos lábakat, mert nem tudja KIVÁRNI , amíg a busz elmegy! Főleg az egyik ilyen "hegyi" megálló, mert a mama siet kapálni!
Ha meg megbüntetnek érte egy 10esre.. akkor is bőven megérte