Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én szoktam látni külföldi túrázó motorosokat áthaladni a városon és jellemzően még nappal is rajtuk van a láthatósági mellény. Ez egy jó dolog szerintem. Saját érdeked, hogy lássanak, és jobb mint egy erős izzó, ami mondjuk még esetenként szabálytalan és zavaró is.
Itt a lényeg, hogy a gyalogosnak és a kerékpárosnak kell ez a mellény lakott területen kívül korlátozott látási viszonyok esetén. Tehát asső, köd, homokvihar, éjszaka, stb.

Ha kiszállsz az autóból gyalogos vagy, ha leszállsz a motorról gyalogos vagy, stb. Persze, hogy nem szól senki azért (gondoltam eddig én), mert hátrasétálsz a csomagtartóig és kiveszed belőle majd felveszed és kezdesz neki a kerékcserének például.

Én belefutottam egy kátyúba 2 gumi lég vesztett lett és bizony lakott területen belül is felvettem, mert olyan "harmatfing" volt a közvilágítás, hogy jobbnak láttam, bár a jobb kerekek voltak az érintettek. A bal oldalt még mellényben sem mertem volna szerelgetni.

A lényeg, hogy jól átverték őt és meg kell panaszolni, mert nem volt jogos.
Ha nincs tanktáskám, akkor már elindulás előtt vegyem fel,a kabát alá
( na ne má ,ez már olyan van sapka,nincs sapka effekt)
Én pont ezért tartom a kesztyűtartóban.

Na,de ekkora szívatást amit vele csináltak,nem mindennapi. Felszólítja hogy szálljon ki,majd jól megkúrja a mellényért,mert nem az volt eszében hirtelen,hogy hopp mellény fel.
tehát ha nem vagy bekötve mindeképp legyen rajtad ,mert egy balesetnél ha kirepülsz nem lesz időd a kalaptartóra nyulni.
Épp most volt erről vita egy fórumon: népek erőlködtek, hog a motorban jó helyen van az ülés alatt a sárga mellény... szigorúan a tanktáskában. Mielőtt leszállsz, már viselned kell.
Ha kiszállsz az autóból viselned kell
és ha a kalaptartón vagy a csomtartóban van a mellény, már odáig se sétálhatok el?
amúgy azonnal jelvényszám, adatok és találkozunk a bíróságon. visszakozott volna.
Helyszínen csekken 20.000 a bírság plafon 3000-től indul. Ha a mellény miatt jogosan jelentették volna fel akkor az kisebb fokú szabálysértés ami max.30.000 Ft, de akár figyelmeztetéssel is megúszható. A Hb-t asszem 8 napon belül meg lehet panaszolni.
Az szép. Lakott területen kívül, éjjel vagy korlátozott látási viszony esetén ha kiszállsz az autóból akkor vagy köteles láthatósági mellényt felvenni. ami jó dolog és logikus is szerintem. Tehát amit leírtál az teljesen jogtalan dolog volt.
Szerintem azt akarta, hogy megkend egy 10-essel.
Nem is tudtam, hogy nálunk kötelező a mellény.
Nem csak autópályán?
mindent értek köszi Pohi
Azonnal visszakerestetni, hogy pontosan ki volt az. Ok, hogy ki van adva: szedd be a pénzt! - de nem így b+...
Milyen szép is lenne: este hazaérsz, és a kapuig nem mehetsz el, amíg fel nem vetted a sárga mellényt
Oda tudtommal nem kell mellény, szóval jogtalan. Viszont ha elvetted a csekket, akkor már nem lehet semmit csinálni.
Feljelentésnél a bírság összege tudomásom szerint 3 és 30ezer Ft között mozog, tehát az sem állja meg a helyét, hogy 40-50ezer lenne... Csak hát a rendőr is nagyon jól tudja, hogy ezt a legtöbb ember nem tudja és ha elfogadják a csekket, az tuti bevétel!
Na azért nem eszik ám olyan forrón a kását....
Szerintem jogtalan.
Én egy úgynevezett can bus ledes bigyót raktam a helyzetjelzőm helyére,a szúró fény szemből nagyon jól látható, gondolom ez sem szabályos
Hello!
Egyik este megállított egy rendör, elkérte a papirokat majd az autó mögé ment. Egy idő után mondta h. menjek oda. Kiszáltam és mondja h. nincs rajtad mellény 20ezer. És mondta h. válasszak, feljelent vagy csekked ad.És ha feljenent akkor legalább 40-50 ezerre számítsak. Ez mennyire jogos? Persze sötétben volt város közepén közvilágítással.
hát Pohikám nem tudom mit tuc kivenni belőle de itt a képek ha látsz megoldást küldj sms-t amin hivtalak és visszahivlak
Akarnék én is a te szintedre eljutni.

Ehhez a hozzávalók:
-motorimádó hülegyerek (ez megvan)
-saját névre írt beszélő házisárkány (most már ez is megvan)
-kis sárkányok (legyártás folyamatban)
-stb.....
Elméletileg a kutya nem nézi (bocsi kutya.), de valójában nem szabályos, mert a lámpában lévő foncsort és a lámpa búrát nem a xenonhoz találták ki hanem a hozzá való általában H4 vagy H7 izzókhoz, stb.
Én xenonnal álltam a sor elején szembe az emberrel, aki elütött. Nappal, semmi akadály. Láthatta volna bőven, hogy jövök egyenesen....vagyis indulok...... csak éppen baszott figyelni bárkire is! Csak arra koncentrált, hogy mindenkinél előbb indulva gyorsan be tudjon kanyarodni balra. Ennyi..... ebben az esetben nem segített a xenon.
Én egyszerűen feljebb állítottam a tompítottat,nappal nem ,de éjjel villognak,de leszarom. Legalább látom,hogy látnak
Ha olyan a helyzet,nappal, azonnal felküldöm a refit is mellé, fent is marad amíg kell.