84. § (1) A rendőr a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
a) járművet a külön jogszabályban meghatározott engedély nélkül átalakították;
Mármit a gyári tartó leszerelése és egy másik felrakása....de ez nem áll meg e szerint:
5/1990 köhém rendelet
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.
(3) Nem minősül átalakításnak
a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló rendelet (a továbbiakban: MR) előírja vagy megengedi;
b) a motor azonos típusú motorra történő cseréje;
c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;
e) szabványos, illetőleg járműtípushoz rendszeresített vonószerkezet felszerelése, amennyiben a jármű egyébként vontatásra alkalmas;
f) a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
g) a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a gépkocsira megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés felszerelése, amennyiben az megfelel MR.-ben foglalt követelményeknek;
h) a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít.
Pohi!Visszatérve a rendszám bírságra.Lehet az,hogy engedély nélküli átalakítás címszóval vette el a rendőr a forgalmit?Bíztos unod már a témát csak idegesít a dolog.
felejtős, addig nem mehetsz amig a "plasztik" kártya nincs a birtokodban, el szokták nézni, de ha belefutsz egy Vaskalapos fakabátba, az bizony megbirságól kategória nélküli vezetésért , ez biztos saját börömön tapasztaltam
akkor ezek szerint még nem volt motoros jogsid...neten rengeteg van, szerintem gyakorlásnak hasznos lehet ez is
konkrét segítséghez látni kéne a cd tartalmát
Igen nekem is meg 89-ben .De most ez ilyen touchscreenes megoldassal vizsgaznak.Nincs javitasi lehetoseg.Raboktel es kesz.
1 perc /kerdes aszem 55 az A katban.
Hogy milyen a cd azt meg nemtom sajnos.
én semilyen cd-t nem kaptam, pedig most nyáron csináltam
vagy ez valami kresz-teszt progi? mert abból van egy raklap, talán még online is. igazából nem tudom...amikor nekem kresz-t kellet csinálni, akkor még papír alapon ment
az este néztem a hirekben hogy hogy kevés az utánpoótlás magyarországon tízmillió akárhány száz ezer vegyesen,plusz bevándorlókkal 1ütt ét természetes 20 000-res elhullást is beleszámitva igy vissza akarják hozni a 3-éves gyest és több pánzt a gyerekek után na leszmár utánpótlás majd kiabálhatják a kocsma ajtóban,,hogy én a faszomból megélek,,
Ez közel áll a valósághoz hála az előző kormányok gyermek alapú segélyeinek, ami szaporodásra ösztönözte őket. Ez nem is lenne probléma, ha tanult emberekké válnának és beilleszkednének a társadalomba, de sajnos nem kényszerítették őket tanulásra, így csak még több buta, munkanélküli, segélyen tengődő ingyenélő lett, akik ismételten csak a gyerek gyártáshoz értettek és éltek az utánuk kapott pénzből. A mostani kormánynak jó lépése, hogy ha nem jár iskolába a gyerek akkor nincs segély. Talán ez segít picit....ha hirtelen nem is, de legalább egy jobb irányt vesz a dolog.
Urak .Akik mostanaban tettek le a jogsit.Ma voltam elso oran. A korlatlan.
Kaptam 1 cd-t de semmi modon nem indul el Vista 64 es win7 64 alatt sem.
Azt irja a readme,hogy Adminkent futtasam,nem megy sot kompaltibilitast is allitottam xpre az sem segit.
Pedig gyakarolnom kene.
itt van:
Erre gondoltam még, hogy ezért vették el:
84. § (1) A rendőr a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
a) járművet a külön jogszabályban meghatározott engedély nélkül átalakították;
Mármit a gyári tartó leszerelése és egy másik felrakása....de ez nem áll meg e szerint:
5/1990 köhém rendelet
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.
(3) Nem minősül átalakításnak
a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló rendelet (a továbbiakban: MR) előírja vagy megengedi;
b) a motor azonos típusú motorra történő cseréje;
c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;
e) szabványos, illetőleg járműtípushoz rendszeresített vonószerkezet felszerelése, amennyiben a jármű egyébként vontatásra alkalmas;
f) a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
g) a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a gépkocsira megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés felszerelése, amennyiben az megfelel MR.-ben foglalt követelményeknek;
h) a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít.