már nem azért.. de nettó hülye volt a haverod ha visszahajtotta neki..
ha szépen kiröhögte volna, hogy bizony ez így áll mindig is.. és nem másként akkor is valószínű hogy megbünteti.. de hogy a forgalmit nem vette volna el az is biztos.
Mikor odaértünk a parkolóba srác visszahajtotta a rendszámot, odajött a rendőr, hogy ez nem így állt az előbb....és hogy hajtsa vissza ahogy közlekedett. Ez után csinálta a képet..
Csak úgy kíváncsiságból kérdem, tegyük fel hogy belefutsz egy traffipaxba, viszont nem lehet felismerni a rendszámtáblád. Meg lehet lépni a yard elől, mit tesz ilyenkor egy átlagos út szélén álló ill. kocsiban ülő rendőr?
Utánad megy, vagy szól a kollégáknak?
84. § (1) A rendőr a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
a) járművet a külön jogszabályban meghatározott engedély nélkül átalakították;
Mármit a gyári tartó leszerelése és egy másik felrakása....de ez nem áll meg e szerint:
5/1990 köhém rendelet
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.
(3) Nem minősül átalakításnak
a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló rendelet (a továbbiakban: MR) előírja vagy megengedi;
b) a motor azonos típusú motorra történő cseréje;
c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;
e) szabványos, illetőleg járműtípushoz rendszeresített vonószerkezet felszerelése, amennyiben a jármű egyébként vontatásra alkalmas;
f) a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
g) a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a gépkocsira megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés felszerelése, amennyiben az megfelel MR.-ben foglalt követelményeknek;
h) a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít.
Nem mindegy, mert az elvételt feljelentés is szokta követni, ami a rendszám dőlésszöge szempontjából jogszerű lehet, ha tényleg meghaladta a megengedett "fok"-eltérést és fénykép készült a dologról. A részetekről meg lesz egy panasz az indokolatlan elvétel végett és a kieső napok miatt ami motor nélkül telt......a többit a fantáziádra bízom.
ha 30-as tábla volt asszem 15-el lehet túl lépni hogy nem kapsz semmitsem!az ugyebár 45 ...és Te 48-al mentél...az meg már 30 ezer!nekünk így volt csak 50-es táblánál 68-al mentünk és 30e magyar Ft!
Üdv. mindenkinek!
Remélem tud nekem valaki választ adni.
Lefotóztak 30-as tábla hatálya alatt 48 km/h-val. Mekkora bírságra számíthatok?
Üdvözletem ezért rend éber őreinek! Csak így tovább!
Pont akkor értünk oda, nem is volt fel le motorozás semmi, jöttünk a város felől utána pedig megálltunk a parkolóba, utánunk jött és elkezdte osztani a rendszámot...ennyi. Más nem volt ami miatt szólt.
Erre valóban egy sima bírság vagy feljelentés lett volna a normális jogszerű lépés szerintem. Én bemennék megérdeklődeni pontosan mi alapján vették el, mert szerintem jogszerűtlen volt csak a rendszám dőlésszöge végett elvenni. Ha volt más is akkor ...az más.....de ha tényleg csak ez akkor nem frankó a dolog szerintem.
ha szépen kiröhögte volna, hogy bizony ez így áll mindig is.. és nem másként akkor is valószínű hogy megbünteti.. de hogy a forgalmit nem vette volna el az is biztos.
Utánad megy, vagy szól a kollégáknak?
http://traffipaxbolt.hu/buntet...
84. § (1) A rendőr a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
a) járművet a külön jogszabályban meghatározott engedély nélkül átalakították;
Mármit a gyári tartó leszerelése és egy másik felrakása....de ez nem áll meg e szerint:
5/1990 köhém rendelet
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.
(3) Nem minősül átalakításnak
a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló rendelet (a továbbiakban: MR) előírja vagy megengedi;
b) a motor azonos típusú motorra történő cseréje;
c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;
e) szabványos, illetőleg járműtípushoz rendszeresített vonószerkezet felszerelése, amennyiben a jármű egyébként vontatásra alkalmas;
f) a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
g) a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a gépkocsira megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés felszerelése, amennyiben az megfelel MR.-ben foglalt követelményeknek;
h) a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít.
Amúgy meg tanulj a hibádból, trafi előtt nem száguldozunk
Remélem tud nekem valaki választ adni.
Lefotóztak 30-as tábla hatálya alatt 48 km/h-val. Mekkora bírságra számíthatok?
Üdvözletem ezért rend éber őreinek! Csak így tovább!
http://web-23.citromail.hu/vie...
nesze neked gyorshajtás!