Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szerintem meg nem. Ha van rá tanúja, akkor a kollégának annyi.
Nekem ma ez jött!
Szerintem normálisan cselekedett a haverja, de elvenni a forgalmit ezért még mindíg azt mondom, hogy nem lehetett volna.
már nem azért.. de nettó hülye volt a haverod ha visszahajtotta neki..

ha szépen kiröhögte volna, hogy bizony ez így áll mindig is.. és nem másként akkor is valószínű hogy megbünteti.. de hogy a forgalmit nem vette volna el az is biztos.
Mikor odaértünk a parkolóba srác visszahajtotta a rendszámot, odajött a rendőr, hogy ez nem így állt az előbb....és hogy hajtsa vissza ahogy közlekedett. Ez után csinálta a képet..
Ha nem te lennél a havi rekordgyorshajtó akkor sztem 90% hogy nem tesz semmit.
Csak úgy kíváncsiságból kérdem, tegyük fel hogy belefutsz egy traffipaxba, viszont nem lehet felismerni a rendszámtáblád. Meg lehet lépni a yard elől, mit tesz ilyenkor egy átlagos út szélén álló ill. kocsiban ülő rendőr?
Utánad megy, vagy szól a kollégáknak?
Erre gondoltam még, hogy ezért vették el:

84. § (1) A rendőr a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
a) járművet a külön jogszabályban meghatározott engedély nélkül átalakították;

Mármit a gyári tartó leszerelése és egy másik felrakása....de ez nem áll meg e szerint:

5/1990 köhém rendelet
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.

(3) Nem minősül átalakításnak
a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló rendelet (a továbbiakban: MR) előírja vagy megengedi;
b) a motor azonos típusú motorra történő cseréje;
c) a járműre engedélyezett cserefelépítmény felszerelése;
d) a járműbe beépített ülőhelyek számának ideiglenes csökkentése;
e) szabványos, illetőleg járműtípushoz rendszeresített vonószerkezet felszerelése, amennyiben a jármű egyébként vontatásra alkalmas;
f) a gyártómű által rendszeresített oldalkocsinak motorkerékpárra történő felszerelése, amennyiben a motorkerékpár oldalkocsi csatlakoztatására alkalmas;
g) a külön jogszabályban meghatározott feltételek szerint a gépkocsira megkülönböztető fény- és hangjelző berendezés felszerelése, amennyiben az megfelel MR.-ben foglalt követelményeknek;
h) a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít.
Nem mindegy, mert az elvételt feljelentés is szokta követni, ami a rendszám dőlésszöge szempontjából jogszerű lehet, ha tényleg meghaladta a megengedett "fok"-eltérést és fénykép készült a dologról. A részetekről meg lesz egy panasz az indokolatlan elvétel végett és a kieső napok miatt ami motor nélkül telt......a többit a fantáziádra bízom.
sajnos már mindegy, de megmondom cimbinek....
Akkor szerintem jogszerűtlen volt az elvétel.......
Rosszkor voltál rossz helyen. Fogd fel úgy, hogy olcsón megúszod. Én 120al mentem 30as karikánál...
ha 30-as tábla volt asszem 15-el lehet túl lépni hogy nem kapsz semmitsem!az ugyebár 45 ...és Te 48-al mentél...az meg már 30 ezer!nekünk így volt csak 50-es táblánál 68-al mentünk és 30e magyar Ft!
48 még közel sem száguldás.
A csekken van azt hiszem közlemény rovat, oda írhatod az üdvözletedet.
Amúgy meg tanulj a hibádból, trafi előtt nem száguldozunk
ha jól tudom ez az akciójuk 30e magyar Ft-ne fog fájni!de ha nincs igazam akkor bocsánat!
Üdv. mindenkinek!
Remélem tud nekem valaki választ adni.
Lefotóztak 30-as tábla hatálya alatt 48 km/h-val. Mekkora bírságra számíthatok?
Üdvözletem ezért rend éber őreinek! Csak így tovább!
Pont akkor értünk oda, nem is volt fel le motorozás semmi, jöttünk a város felől utána pedig megálltunk a parkolóba, utánunk jött és elkezdte osztani a rendszámot...ennyi. Más nem volt ami miatt szólt.
nem sikerül,majd kérek segítséget fiaimtól
hátha most sikerült!
Nálam csak a citromail oldal jön be....
Remélem egy kis vicc elfér !

http://web-23.citromail.hu/vie...

nesze neked gyorshajtás!
Erre valóban egy sima bírság vagy feljelentés lett volna a normális jogszerű lépés szerintem. Én bemennék megérdeklődeni pontosan mi alapján vették el, mert szerintem jogszerűtlen volt csak a rendszám dőlésszöge végett elvenni. Ha volt más is akkor ...az más.....de ha tényleg csak ez akkor nem frankó a dolog szerintem.
A gumi miatt el lehet venni a forgalmit, az tiszta sor, de a rendszám nem megfelelő szögben állása miatt nem hinném.....