Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha az autód/motorod mellett maradsz, és felszólításra azonnal el tudsz menni a járművel, akkor az nem parkolás. Ráadásul ez időfüggetlen is.
Ha a gépjárműtől hallótávolságban vagy/benne ülsz, az csak várakozás.
Parkolódíjnak azért ez a neve, és nem várakozási-díj :)
Legalábbis legjobb tudomásom szerint így van a kreszben.
Hallo!

Pohi, megváltozott a számod? :S
Agresszív Tyt
Ez érdekes kérdés, van hogy várnom kell a kocsiban, de én veszek parkolójegyet, jobb a békesség. A köcsög ellenőrök meg gyávák odajönni megnézni, és abban a hiszemben élnek, hogy fél órákat várok a kocsiban ülve jegy nélkül :( Biztos túl rémisztő fejem van.
Ez azért ott van!
Csak az a baj.hogy a rend őrei is simán kiszúrják egy ellenőrzéskor!
Értem!
És köszönöm!
A legutóbbi állásfoglalás szerint amit olvastam, le kell venned a rendszámot az autódról hátulról és fel kell szerelni jól látható helyre hátulra mondjuk jelen esetben a kerékpárra vagy a tartójára. A rögzítés a te dolgod, a jogszabályi leírás ezt engedélyezi......
Szia Pohi!
No meg mindenkinek jó napot!
Kérdésem a következő lenne!
Ma vettem egy hátulra szerelhető kerékpártartót!Ez némileg eltakarja a lámpát,illetve a rendszámot!A lámpa kérdést megoldottam(Norautoból),de a rendszámmal gondba vagyok!Gondoltam csináltatok egyet(truckshoap-ban) készítenek rendesen fémből!De azt mondták,hogy ha három betű,három szám van rajta,nem csinálhatnak fehére alapút,csak kéket,pirosat,sárgát,stb alapút!
Szoval azt kérdezném,feltehetek e piros alapút?
Most jöttünk haza Ausztriából,és ott meglestem,hogy piros alpszínű mindenkinek,a (pótrendszám),ami a kerékpártartón van!
Válaszod előre is köszönöm!
"onnantól számítva nem parkol, hanem várakozol vele"

Elírtad, 5 percig megállás ezért nem várakozol vele....utána az.
Nem kell. Ugyanis a parkolóőrnek kell készítenie egy olyan fotót, amelyből hitelt érdemlően kiderül, hogy az autó üresen áll. Ha benne ülsz, vagy támaszkodsz neki, az az autó onnantól számítva nem parkol, hanem várakozol vele. Ugyanis nem hagytad ott. Én hajtottam már el így parkolóőrt Siófokon a buszpályaudvarnál lévő parkolóban. Hozzá kell tennem, a parkoló háromnegyede üres volt, így kvázi nem "foglaltam" senki elől a helyet, aki fizetett volna. Miután bekopogott az ablakon, odahívta a kollégáját, egy darabig törték a fejüket a csomagtartónál, aztán elkullogtak.
Jah!
Volt. Mellettem az ülésen a táskájában , mert csak tárcát vitt.
Telefon?
Na, én egyszer ilyesmi szituban arrébb álltam. Az asszony meg legalább fél órát kereste a kocsit...
Akkor 5 percenként arrébb kell állni egy helyet.
Nagy hirtelen nem találtam a parkolás fogalmát. A gugli sem tudott kidobni semmit.

"A parkoló ellenőr ellenőrzi, hogy a várakozó gépjármű megfelel-e az "Érvényes parkolás" valamelyik esetének. "

Tehát e szerint a várakozás a parkolás......

Akkor viszont elméletileg 5 percig verheted a répát az autóban ülve:

d) Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg - ha a vezető a járműnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás.
e) Várakozás: járművel a megállásnál hosszabb ideig történő egyhelyben tartózkodás.
Köszi, pont erre gondoltam. Az a parkolás, ha üres a kocsi nem? Ha bent ül a sofőr akkor csak megállás. (szerintem) Vagy a franc tudja.
2 lehetőség van, akkor előzhetsz ha rakéta tábla van és akkor is ha sárga sárkány tábla van, mindkettő egyszerre nem lesz

A főút tábla akkor szokott cseles lennei, ha mondjuk áthaladsz egy falun. A falu belterületén ki van rakva a főút tábla ott elméletileg előzhetsz. Ha kiérsz a faluból és, mondjuk nem éppen a 2-es főútra jukedsz ki hanem a 22-esre, akkor az már nem főút és ott lakott területen kívül már nem előzhetsz kereszteződésnél.
Foglalni foglalom, de csak megálltam. Van definíció arra, hogy mi a "parkolás". Ha pedig kell, és mégsem fizetek, akkor lefényképez az autóban ülve?
nem kell,mert nem várakozol hanem csak megálltál.Foglalod a helyet de mégse,jön az ellenőr,kötegszik,arrébb állsz.
Értsem úgy, hogy csakis akkor előzhetek kereszteződésben, ha ilyen táblát látok, plusz sárga sárkány?
Értem, és ha táblás úton megyek, (hogy stílusos legyek: sárga sárkányos ) de nincs rakétás tábla, de tudom/látom, hogy keresztben macisajtok vannak, akkor előzhetek vagy nem?
Szerintem kell mert parkolsz és foglalod a parkolóhelyet.......és ugye logika szerint ezért kell fizetni.