na ebben igazad van mert nálunk az összes 8 osztájos idióta a nagy kutyák polgármesterek rokonai,sógorai,akik nem jók semmire csak az embert bosszantani a nem hozzáértésükkel na lyenek vannak az okmány irodákban példa:tavaj előtt decemberben vásároltam 1 gsxr 750-est és az akkor még élő apám nevére szerettem volna iratni mert ugye sok kedvezményt kapott és szépen minden papirt beleraktam a törzskönyv zöld mappájába.................hivom az öreget 1 óra mulva mi a hejzet?mondja hogy nem irják át a motort mert nincs adásvételi megyek vissza az irodába és mutatom a hölgyikének hogy ki kellene venni az összehajtott papirokat a mappából és lám itt az adásvételi,nem a segget kéne mereszteni enyire hülyének nézik az embert hogy eljön átiratni adásvételi nélkül?durrogott-puffogott és meg csinálta............és a végén odaszólt gunyosan hogy mostmár mehet motorozni(télen a hóba) ennyit tudnak
Érdemes szerinted probálkonom?A helyszinen elkérte a papírokat rendbe volt minden és csak utána mondta,hogy a forgalmi ugrik.én mint kivül álló nem lehetek tisztába a jogszabályokkal.jogos volt-e.
Ez nem rég változott, fél éve-1 éve. A lényeg, hogy szabályosan így működik, hogy a régi vezetői endegély nálad és a legyártásra vonatkozó adatlap. Ha kész az új, akkor leadod a régit. Ennyi....csakhát van ahol az okmányirodás nem követi a jogszabályváltozást, vagy nme érti mit csinál. Elég baj, hogy a rendőrségtől kiszervezték ezt, addig amíg ott volt, gyorsabban ment minden és pontosabban.
nekem is hivatásos van meg nagy motor és még is bevették uj kategóriánál és kaptam az A4-es igazoltak is és nem szóltak vagy ahány megye vagy rendőre annyi szokás=szabály)?
nekem nem engedték hogy visszaadjam a jogsit.. Mivel C+E jogsim is van azt mondják hogy nem vezethetnék csak a papírral teherautót és azért nem veszi el..
egyelőre sajnos nincs mivel szabályt szegni, azért nem is sürgetem annyira
mindenképpen meg fogom csináltatni, mert jobb a békesség, csak van egy-két számomra 'megemészthetetlen' dolog ...vagy csak még a fiatalos lázadás
Szerintem jogszerűtlen volt. Egyszerűen megtudhatod. Irány a Kapitányság ahol dolgozik és panaszt teszel az intézkedés ellen a parancsnokánál. De először is kérd meg mondja el mi alapján lett elvéve, mert rossz szögben álló rendszám miatt nem lehet.
Pohi!Én vagyok a másik rendszám áldozat.Utána lehet járni,hogy jogszerűen vette el a forgalmit a rendőr?Nem tudom kihez lehet fordulni ilyen problémával.Annak utána jártam,hogy ennek a rendőrnek ez a gyengéje.
nekem még nincs A4-es papírkám, csak a jogsi, a vizsgaigazolás, meg a vizsgalapom.
gondolom, ha így vezetnék korlátosnál nagyobb gépet, akkor nem dícsérnének meg különösebben.
tudom álomvilágban élek, de elképzelhető, hogy lesz majd olyan, hogy ne kelljen egyből jogsit csináltatni, hanem ezzel a papírkával kiegészítve igazolnám mindaddig amíg a már meglévő jogsit meg nem kell újítani, hogy bizony jogosult vagyok rá, hogy azt a kategóriát vezessem
meg ha már itt tartunk. meg van szabva, hogy sikeres vizsgától számítva mikor csináltatom meg az új jogsit?
nekem 1szer bevonták a jogsim hosszú időre ujra vizsga stb.....és időközben lejárt még a régi kétlapos!orvosi vizsga után beadtam a papirt és közölték hogy kb1hét mire megjön de kaptam róla 1 A4-est és kérdeztem hogy vezethetek e ezzel?monták igen csak külföldre nem mehetek szóval érted nem volt melette régi jogsi csak az A4-es
Már van vagy 4-5 éve mikor utoljára tudtam nyaralni. Görögben voltunk és pár ismerőst, megbírságoltak a sisak hiánya miatt. Ott is foglalkoznak vele, mikor ráérnek, vagy unatkoznak. De mivel a túristákból élnek nagy %-ban, így gondolom nagyon nem erőltetik a megbüntetésüket.
Igen elfogadja a régi vezetői engedélyt is bemutatva a papír mellé.
35/2000 Bm.rendelet (2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni. Az lenne a problémám hogy végre meglett a korlátlanom. Előtte AK volt. Nos az lenne a a kérdésem hogy a rendőr elfgadja a régi jogsit+ azt a papírt amit kaptam az okmányirodában? azt a nagy A4-es papírt?
Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv.: Ádám
mindenképpen meg fogom csináltatni, mert jobb a békesség, csak van egy-két számomra 'megemészthetetlen' dolog ...vagy csak még a fiatalos lázadás
gondolom, ha így vezetnék korlátosnál nagyobb gépet, akkor nem dícsérnének meg különösebben.
tudom álomvilágban élek, de elképzelhető, hogy lesz majd olyan, hogy ne kelljen egyből jogsit csináltatni, hanem ezzel a papírkával kiegészítve igazolnám mindaddig amíg a már meglévő jogsit meg nem kell újítani, hogy bizony jogosult vagyok rá, hogy azt a kategóriát vezessem
meg ha már itt tartunk. meg van szabva, hogy sikeres vizsgától számítva mikor csináltatom meg az új jogsit?
35/2000 Bm.rendelet (2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.
Remélem tudtok nekem segíteni. Az lenne a problémám hogy végre meglett a korlátlanom. Előtte AK volt. Nos az lenne a a kérdésem hogy a rendőr elfgadja a régi jogsit+ azt a papírt amit kaptam az okmányirodában? azt a nagy A4-es papírt?
Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv.: Ádám
És egyenlöre a terveimbe se szerepel!