Települése válogatja. De az általános az az 1 méter szokott lenni a telekhatártól.
Ha a fa ága átlóg a szomszédba azt a szomszéd nem vághatja le, mert attól az még mindig nem az ő tulajdona, maximum megkérheti a fa gazdáját hogy metsze le az átnyúló ágakat. Vagy ügyvédhez fordulhat . Ugyan így nem szüretelheti le az átnyúló ágakról a termést sem.
(tavaly volt egy előadás az egyetemen ami erről szólt..a felénél elaludtam, de ez rémlik )
Felebezésnek helyen nincs mert közig birs. Részletfizetést kérhetsz, határozat jogerőre emelkedése után pár nappal 2000 huf okmánybélyeg ellenében, és azt legjobb esetben is 3 havi bontásra adják meg. Vagy amit ajánlottak, keress egy nigériai állampolgárt valami menekült táborban és irass vele alá egy nyilatkozatot hogy a gépjárművet ő vezette, plusz adj neki egy kis füvet, és máris köddé vált a birság. más megoldás nincs. üdv
mondjuk én nem ott lakom.....
gondolom ilyesmi lehet máshol is....
bár nem lettem okosabb mert 2x írja a sövényt egyszer 1m egyszer 1,5m
nekem meg 1 méterre van.... de legalább a fáim jó helyen állnak
Valaki tudja hogy lehet-e valahogy fellebbezni vagy mérsékeltetni a gyorshajtás büntetését? 50 helyett 78-cal mérték be. Két gyerekes egyedülálló anyuka. 45000-re büntették. Előre is köszi,ha valaki tud valamit.
nem motoros téma de hátha tudja valaki (jó lenne mert különben mindig vernem kellene a @ szomszédom)
hol van az leírva, milyen jogszabály vagy ilyesmiben hogy kertes házaknál a szomszéd portájától és a házától milyen távol kell(lehet) ültetni a növényzetet
fát bokrot stb
Akkor ha délig ideértek nézzetek be nyugodtan egy ücsire. Őrhalom, Alkotmány u.17/A, párhuzamos a fő úttal. Első utca jobbra ha beértek a faluba, ennek a vége automatikusan elkanyarodik balra és így lesz párhuzamos a főúttal. Na ennek a végétől visszafelé a 3. ház balra a miénk.......könnyű kiszúrni nincs vakolva az ytong és félkész a kerítés....most festem a deszkák másik felét álványon.
Hát........ez sem jött be..... megyünk esküvőt felvezetni szombaton, de mondjuk 12-ig itthon vagyok. Egy üdítőre a vendégeim vagytok, ha ide tévedtek.....
Ha a fa ága átlóg a szomszédba azt a szomszéd nem vághatja le, mert attól az még mindig nem az ő tulajdona, maximum megkérheti a fa gazdáját hogy metsze le az átnyúló ágakat. Vagy ügyvédhez fordulhat . Ugyan így nem szüretelheti le az átnyúló ágakról a termést sem.
(tavaly volt egy előadás az egyetemen ami erről szólt..a felénél elaludtam, de ez rémlik )