Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

6/1990 köhém rendelet 54. § (1) Két elsõ és két vagy négy hátsó helyzetjelzõ lámpával fel kell szerelni - az oldalkocsi nélküli
motorkerékpárt és a 118. §-ban említett kerti traktort kivéve - minden gépjármûvet, mezõgazdasági
vontatót és lassú jármûvet.

Tehát elméletileg e szerint nem kell
első helyzetjelző mennyire kell a motorra?
vagyis a tompított fénytől külön működtethető helyzetjelző
olyan motoron amiben nincs akku, és csak beindítva világít
Lakott táblánél bejövő autót lőni nem szabad elméletileg, akifelé haladó viszont még lőhető......
értem, és köszönöm mindenkinek a segítségét , asszem mostmár inkább mocival járok debrecenbe
Ha nem zavarod a gyalogos forgalmat bárhol megállhatsz, autók számára fizetős helyen is megállhatsz, fizetés nélkül, ha nincs a parkoló órán külön motoros díjszabás. Én múltkor a parkoló őr mellett álltam le kérdem, erre kell valami, aszonta azza ingyen parkolhatok.
gondoltam már rá hogy járdára fel és kész, de ez mennyire szabályos, mert most nemigazán hiányzik 1 csekk 1 csinos "kis" összeggel
Jelzem, ez nem mindenhol van így, gondolom csak frekventált helyeken. Máshol még nem láttam, gondolom még Budán a vár, és esetleg a nagyon belváros.
Nebasssz! Ez mekkora gyökérség!
Akkor mea culpa, én tudtam rosszul, de eddig én csináltam jól ;)
Pl. Szentendrén mindegy hová állsz, van motoros jegy. És meg kell venni.
Viszont, hogy hová rakom az jó kérdés, még nem kellett.
Kitáblázni csak a telepített mérőket szokták/kell (nemtom), de az izgő-mozgó csodajárgányokat nem. :) Bár én eddig úgy tudtam, hogy szabálytalan helyen (ami egy hétköznapi autónak szabálytalan) nem állhat meg mérőautó, de ugyebár ezt is változtatták, így már az M3-ason is állhat szemben rendőrautó (lásd 100-as korlátozás Gödöllői felhajtó - már levették). Illetve azt is hallottam, hogy nem lehet rejtőzködniük, tehát a járműnek láthatónak kell lennie, ami egy civil sötétített ablakos verdánál nem sokat jelent.
Tényleg! Rendelkezik-e műbizonylattal az a bizonyos?

steko20: Motorra nem kell jegyet váltani. ;)
Minek veszel jegyet? Állj fel a járdára, azt kész
hali, remélem h jó helyre írok, lenne 1 kérdésem, ha én mocival parkolok olyan helyen ahova parkolójegyet kell váltani hova tegyem a jegyet? mert azt bárki elviheti, vagy meglehet oldani máshogy is?
demostakko ki kell táblázniuk a mérést mint rég, vagy nem? mer ha igen, akkor könnyű dolgunk lenne.
jó neked,hogy még van....
te nem Jimyvel iszo 1ütt
lepattant,,de nem jött vissza
az is igaz..picsába.......megint ki kell mennem söré..
és vissza vitte
nekem is van 7éves lányom ..........de nyári szünet van
suli előtt spec én is mérnék...van iskolás fiam...és dobtam már kulcscsomót fittipaldi autójához...
legutóbb 1 kisfaluban az iskola előtt mértek(30-as tábla)a cimbi meg eléük állt kisbisszal hogy ott lakik nem csináltak semmit
egyet tudok:amikor volt fenn rendszámom akkor kaptam büntit...amikor nem -akkor nem...igaz akkor rámfogták a szolgálati lőfegyvert ..szóval ez a vita nem itt fog eldőlni..Pohi más szemszögből (is)nézi ezt -bár nem hiszem hogy elfogult lenne..De az überköcsögség a lakott terület táblától 13 méterre fotózni..na ilyenkor nem rendszám takarás hanem mérőműszerszállitójárműsofőrhugyozás a megfelelő,amire gondolom némelyikőtök érez is indíttatást...végül is:ilyenkor nem egy rendőrt pisálsz le hanem egy mérőműszert mert ő bárhol megállhat,ilyenkor nem jármű..nem?de .na
szar van veréb is van...hülye aki szabályt szeg ..majd megtanuljátok betartani nyugat európai mintára ez is igaz..
és a bünti egyenes arányosságban áll az átlagkeresettel?no de ez már más topik...ennek létre kellene hozni köcsög yard megoldás nélkül de trafizni mindenhol tudok,meee sárgarépa topikot...na iszom még 1 sört.
ez pontosan igy van sajnos pénteken megyek át a határon tankolni,visszafelé kiraktak a magyar oldalt másodlagos vizsgálatra na mondja a cimbora a 20éves törzs őrmesternek hogy -szevasz,nem találsz benne semit sem eere a kisfiu hogy ne tegezzél le és nem tetszik a hangnem erre én-tudtommal civil letegezheti a rendőrt,katonát,vámost(persze a korosabnak tisztelet)de ő csak magázódhat tudom mert 4 évig voltam ebben a ginyában ..........igaza van és majd szét robbant hogy nem talált semmit
Azt utálom Magyarországon ,hogy nem elég a baja az embereknek még abban látnak jót ha egymást baszogatgatják a főnőkők utasitására . Mivel ők hozzák a tőrvényeket ugye ! az alatta állok meg teljesitik (és a pláne sokszor nem is esik nehezükre egyes ember társunknak) és ez nem csak rendőrőkre utal hanem akinek egy kicsit is feltünési viszketegsége van és asziszi ,hogy ő a baszályba főleg ha még egy kis hatalom is van a kezében , , Véleményem : gyönyörüek vagyunk ! A Felsöbb rendü szarjankok miatt ölik az emberek egymást nyomorult forintokért ! ,
le öntötték a kocsiját 1 este kromofágal át is hejezték máshová nem csak velem volt gondja valami Csák Norisz fóbijája volt