6/1990 köhém rendelet 54. § (1) Két elsõ és két vagy négy hátsó helyzetjelzõ lámpával fel kell szerelni - az oldalkocsi nélküli
motorkerékpárt és a 118. §-ban említett kerti traktort kivéve - minden gépjármûvet, mezõgazdasági
vontatót és lassú jármûvet.
első helyzetjelző mennyire kell a motorra?
vagyis a tompított fénytől külön működtethető helyzetjelző
olyan motoron amiben nincs akku, és csak beindítva világít
Ha nem zavarod a gyalogos forgalmat bárhol megállhatsz, autók számára fizetős helyen is megállhatsz, fizetés nélkül, ha nincs a parkoló órán külön motoros díjszabás. Én múltkor a parkoló őr mellett álltam le kérdem, erre kell valami, aszonta azza ingyen parkolhatok.
Kitáblázni csak a telepített mérőket szokták/kell (nemtom), de az izgő-mozgó csodajárgányokat nem. :) Bár én eddig úgy tudtam, hogy szabálytalan helyen (ami egy hétköznapi autónak szabálytalan) nem állhat meg mérőautó, de ugyebár ezt is változtatták, így már az M3-ason is állhat szemben rendőrautó (lásd 100-as korlátozás Gödöllői felhajtó - már levették). Illetve azt is hallottam, hogy nem lehet rejtőzködniük, tehát a járműnek láthatónak kell lennie, ami egy civil sötétített ablakos verdánál nem sokat jelent.
Tényleg! Rendelkezik-e műbizonylattal az a bizonyos?
hali, remélem h jó helyre írok, lenne 1 kérdésem, ha én mocival parkolok olyan helyen ahova parkolójegyet kell váltani hova tegyem a jegyet? mert azt bárki elviheti, vagy meglehet oldani máshogy is?
egyet tudok:amikor volt fenn rendszámom akkor kaptam büntit...amikor nem -akkor nem...igaz akkor rámfogták a szolgálati lőfegyvert ..szóval ez a vita nem itt fog eldőlni..Pohi más szemszögből (is)nézi ezt -bár nem hiszem hogy elfogult lenne..De az überköcsögség a lakott terület táblától 13 méterre fotózni..na ilyenkor nem rendszám takarás hanem mérőműszerszállitójárműsofőrhugyozás a megfelelő,amire gondolom némelyikőtök érez is indíttatást...végül is:ilyenkor nem egy rendőrt pisálsz le hanem egy mérőműszert mert ő bárhol megállhat,ilyenkor nem jármű..nem?de .na
szar van veréb is van...hülye aki szabályt szeg ..majd megtanuljátok betartani nyugat európai mintára ez is igaz..
és a bünti egyenes arányosságban áll az átlagkeresettel?no de ez már más topik...ennek létre kellene hozni köcsög yard megoldás nélkül de trafizni mindenhol tudok,meee sárgarépa topikot...na iszom még 1 sört.
ez pontosan igy van sajnos pénteken megyek át a határon tankolni,visszafelé kiraktak a magyar oldalt másodlagos vizsgálatra na mondja a cimbora a 20éves törzs őrmesternek hogy -szevasz,nem találsz benne semit sem eere a kisfiu hogy ne tegezzél le és nem tetszik a hangnem erre én-tudtommal civil letegezheti a rendőrt,katonát,vámost(persze a korosabnak tisztelet)de ő csak magázódhat tudom mert 4 évig voltam ebben a ginyában ..........igaza van és majd szét robbant hogy nem talált semmit
Azt utálom Magyarországon ,hogy nem elég a baja az embereknek még abban látnak jót ha egymást baszogatgatják a főnőkők utasitására . Mivel ők hozzák a tőrvényeket ugye ! az alatta állok meg teljesitik (és a pláne sokszor nem is esik nehezükre egyes ember társunknak) és ez nem csak rendőrőkre utal hanem akinek egy kicsit is feltünési viszketegsége van és asziszi ,hogy ő a baszályba főleg ha még egy kis hatalom is van a kezében , , Véleményem : gyönyörüek vagyunk ! A Felsöbb rendü szarjankok miatt ölik az emberek egymást nyomorult forintokért ! ,
motorkerékpárt és a 118. §-ban említett kerti traktort kivéve - minden gépjármûvet, mezõgazdasági
vontatót és lassú jármûvet.
Tehát elméletileg e szerint nem kell