Kerékpárral utolérni egy száguldó autót....hát több mint esélytelen. Ha ahelyzet ott is olyan mint nálunk és az egy szem járőr éppen helyszínen van, akkor rádiózniuk is felesleges lett volna. Szerintem memorizálták a rendszámot és alkalomadtán majd megkapja a magáét másért.
minket magyarokat utol érnek EUból mindenféle büntivel,mi miért nem érjük utól öket?
abból is lenne bevétel,és talán a sok román nem túrna le a MO ról,ha betartod a sebességet.
régebben én is csináltam ilyeneket,mert nem vagyok annyira ijedős fajta.de nem mindenkinek javaslom,mert a mai világban nem lehet tudni,kinek mi van a kesztyűtartóban...
Eddig egyszer bújt ki belőlem az állat, építkezés, picigyerek, túlhajszolt időszak. A kocsi hátsó ülésén aludt a gyerek ami ritka pillanat volt mert akkoriban volt a fogzási időszak. Annyi volt a bűnöm, hogy megálltam a stopnál és szétnéztem, holott nem jött semmi, ekkor a mögöttem lévő autós belefeküdt a kürtbe és hosszasan nyomta, a gyerek majdnem kiugrott az anyukája kezéből. Ekkor jött a rövidzárlat és kiugordva az autóból nem emberi hangon, üvöltve elküldtem a francba őt is és az utasait is. Döbbent csend lett, szerintem azt hitték valami pszichopata sorozatgyilkos vagyok, majd megértették mi a bajom és mindenki folytatta az útját. Egyáltalán nem voltam büszke a viselkedésemre
Fel a fejjel
Majd mingyá jönnek a főokosok és megállapítják hogy te voltál a hibás,mivel lehet hogy átértél volna a sárgán és indokolatlanul feltartottad a forgalmat,sőtt, veszélyhelyzetet idéztél elő
Egyébként te azt nem tudhatod,hogy a kerékpáros járőr nem e véletlenül más fontosabb dologgal volt elfoglalva (Pl:nadrágcsiptető ellenőrzése,esetleg a láthatósági világítás áramfejlesztését biztosító dinamó üzembehelyezése)
Mingyá jön a főnök oszt elkűd a picsába
Úgyhogy inkább megyek magamtól
Lassan két éve hogy elütött egy svéd vagy ahogy tetszik norvég motorozás közben.. aki mint mi sem természetesebb elhúzta a csíkot, meg sem állt.. akkor nem tudott érdekelni hogy az összes piroson áthajtott ami létezik.. utol kellett hogy érjem!
Most nyáron szokás szerint nem adták meg az elsőbbséget.. miért is, nagyfékkel beengedtem.. kénytelen voltam. Utána záróvonal ide vagy oda elkezdtem neki hevesen gesztikulálni a másik sávból.. nem kiszedte a rendőr a sorból a csávót.. ( én magam lepődtem meg a legjobban hogy akkor van nyitva a szeme a biztosuraknak amikor kell is.)
Mellém rendőrautó állt be így.. igaz ő nem csúszott tovább a kereszteződésen, de nagyban hasonlított ehhez a szituhoz. Igaz ő engem már rég utol akart érni .. mondjuk a "kék"-et nem használta.
Lámpánál eddig is a szélére húzódtam, pont emiatt, ha én voltam az első pirosra érkező.
Ettől függetlenül utána kellett volna menned, és megkérdezni hogy mi a f**z van Jancsi!?
A tétlen rendőrt meg szerintem nyugodtan jelentheted a "főnökeiknek"; elvégre azért vannak ott, hogy dolgozzanak. Nem kardiotréningre kapták a biciklit!
Üdv! Eddig még nem írtam ide, de most aktualitása lett a dolognak mert majdnem kivasaltak ma délután. A helyszin tulajdonképpen mindegy, háromsávos út, kezdődő délutáni csúcs. Útfelújítást (30-as tábla) elhagyva belső sávban haladtam amikor a lámpa besárgult, fékeztem de nem kellett intenzíven mert jó időben észleltem a sárga jelzést, mellettem lévő sávban is leállt egy autó, szerencsémre jobbra tartottam sávon belül is. Már majdnem megálltam amikor fékcsikorgás hallva azt láttam a tükörben, hogy egy autó valószínű a középső sávból kivágódva nem tud megállni mögöttem és vészesen közelít. Alig gurultam már, de még azt a kis mozgási energiát is próbáltam kihasználni a jobbrahúzódás érdekében, ezt viszont korlátozta a szomszéd sávban álló autó. Tehetetlen voltam, majd azt éreztem, hogy meglibben a nadrág a bal lábamon és centikre tőlem az autó berobog az akkor már piros jelzésen keresztül a kereszteződésbe balra befordulva még mindig csikorgó kerekekkel A kereszteződés túloldalán állt két biciklis rendőr akikkel összeakadt a tekintetünk, de különösebb érdeklődést nem mutattak az eset kapcsán. Nyilván nem várhatom el, hogy bekapcsolják a kékfényt és mint a Pacific Blue sorozat hősei Kalifonia tengerparján utána eredjenek az ámokfutónak és látványos üldözés után bilincsbe vezessék el Viszont ott volt a rendszám és gondolom van nekik rádiójuk is... mindegy, ezek már csak így utólag fogalmazódtak meg bennem. Örülök, hogy megúsztam, bár nem igazán rajtam múlott ráadásul 30-as táblánál. Volt már veszélyes szitum, de szemből vagy oldalról amit valamelyest lehetett védeni, de itt esélyem nem volt, emiatt nincs a történetnek tanulsága és ez az ami zavar. Túrákon előfordul, hogy lámpánál egymás mellé állunk, ennél az esetnél rossz belegondolni.
Balesetmentes km-eket mindenkinek!
ezt ma fényképeztem.
30-cal kell menni ugyebár,aztán pár méterrel arrébb még 30-abbal
pont erről írtam valamelyik nap,hogy itt minden dilettáns rak6 ki mindenfajta táblát bárhova ész nélkül.
és ez röhejes,de egyben idegesítő is!
Nem írja elő törvény, csak valami orfk utasítás, vagy állásfoglalásban írták le, hogy táblára mérni nem kellene 20 vagy 50 méter szerepel benne..... Nem tudom pontosan, mert nem sokat mérek, ha meg igen akkor falu közepén vagy ha a széle felé akkor os a falu közepe felé mérek, tehát véletlenül sem a táblát mérem, ezért nem jegyeztem meg nagyon a pontos métert.
Én még sosem vettem parkolójegyet motorra, mióta használom. Akkor sem büntettek meg soha. Idén meg, mióta fel lehet állni a járdára, mindig oda állok, ha csak módomban áll. A bankba ha megyek, akkor a rendőrség előtt állok a járdán és még sosem volt belőle gond. Igaz, kb. 4 méter széles a járda
Győrben is oda állok ahva kedvem tartja. Pl a Rába mozinál a járdára. A lényeg, h elférjenek a gyalogosok. Ha parkolóban foglalsz el helyet azért a parkolóörök megbüntethetnek, de a járda az közterület...
Ez a motoros-parkolójegyes, kell vagy nem kell és ha kel hova is tegyem téma engem is érdekelne...
Győrben keresgélem a parkoló motorokat, de nem nagyon látom őket... Bent vannak a parklóházban?
minket magyarokat utol érnek EUból mindenféle büntivel,mi miért nem érjük utól öket?
abból is lenne bevétel,és talán a sok román nem túrna le a MO ról,ha betartod a sebességet.
http://web-23.citromail.hu/vie...
http://web-23.citroma
il.hu/vie...
mert akkor kukás és nem kukás napokon figyelni kell
Majd mingyá jönnek a főokosok és megállapítják hogy te voltál a hibás,mivel lehet hogy átértél volna a sárgán és indokolatlanul feltartottad a forgalmat,sőtt, veszélyhelyzetet idéztél elő
Egyébként te azt nem tudhatod,hogy a kerékpáros járőr nem e véletlenül más fontosabb dologgal volt elfoglalva (Pl:nadrágcsiptető ellenőrzése,esetleg a láthatósági világítás áramfejlesztését biztosító dinamó üzembehelyezése)
Mingyá jön a főnök oszt elkűd a picsába
Úgyhogy inkább megyek magamtól
Lassan két éve hogy elütött egy svéd vagy ahogy tetszik norvég motorozás közben.. aki mint mi sem természetesebb elhúzta a csíkot, meg sem állt.. akkor nem tudott érdekelni hogy az összes piroson áthajtott ami létezik.. utol kellett hogy érjem!
Most nyáron szokás szerint nem adták meg az elsőbbséget.. miért is, nagyfékkel beengedtem.. kénytelen voltam. Utána záróvonal ide vagy oda elkezdtem neki hevesen gesztikulálni a másik sávból.. nem kiszedte a rendőr a sorból a csávót.. ( én magam lepődtem meg a legjobban hogy akkor van nyitva a szeme a biztosuraknak amikor kell is.)
Határozottan kell fellépni annak van foganatja.
Lámpánál eddig is a szélére húzódtam, pont emiatt, ha én voltam az első pirosra érkező.
Ettől függetlenül utána kellett volna menned, és megkérdezni hogy mi a f**z van Jancsi!?
A tétlen rendőrt meg szerintem nyugodtan jelentheted a "főnökeiknek"; elvégre azért vannak ott, hogy dolgozzanak. Nem kardiotréningre kapták a biciklit!
Balesetmentes km-eket mindenkinek!
30-cal kell menni ugyebár,aztán pár méterrel arrébb még 30-abbal
pont erről írtam valamelyik nap,hogy itt minden dilettáns rak6 ki mindenfajta táblát bárhova ész nélkül.
és ez röhejes,de egyben idegesítő is!
hogy én mennyire utálom a parkolóőröket. Akkor is meg akart büntetni mikor volt jegyem
De kötyike, akkor én is ehhez tartom magam
Győrben keresgélem a parkoló motorokat, de nem nagyon látom őket... Bent vannak a parklóházban?