Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bear! Tértivevénynél nincs olyan, hogy postaládába kerülés. A tértivevényes levél nem kerül postaládába, a postás kiviszi és ha nincs ott a címzett, vagy meghatalmazott, vagy átvételre jogosult, akkor visszaviszi a postára és hagy egy értesítőt, hogy meddig (8nap) veheti át a postán, illetve, hogy másnap mely időpontban kisérli meg a kézbesítést. A vélelem kétszeri sikertelen kézbesítés esetén (azaz kétszer kell kiküldeni és eljátszani a fenti játékot) van. Ebben az esetben az az időpont a vélelem meghatározó napja, amikor még a postán átvehette volna utoljára a címzett. Ez után visszaküldi a feladónak. Ekkor áll be a megdönthető vélelem. Ha már jogászkodunk.... Nem kioktatni akarlak, nemrég volt egy ügyem kézbesítési vélelem megdöntése miatt és mindennek utána kellett néznem.
Abban az esetben is , ha az "ügyfél " már más cím alatt lakik?
az ügyintézés szempontjából a postára adás számít. A kézbesítési vélelem szempontjából a postaládába kerülés. 2 kézbesítési próbálkozás után van kézbesítési vélelem.
Ok.
természetesen nem tervezem többször. ezt a 2 hónapot mostmár csak kibirom
Ejtőernyőt bizonyára mindannyian láttunk már. Az ejtőernyősök légcellás "paplan" ejtőernyőikkel jól tudnak manőverezni és célra szállni. A siklóernyő ennek a légcellás ejtőernyőnek a továbbfejlesztéséből született, de nem ugrásra, hanem kizárólag repülésre tervezték. A siklóernyős pilóta a földről száll fel nyitott ernyőjével. Az egész tulajdonképpen egy csupaszárny repülőgép. A siklóernyő légijármű ezért ugyanúgy vonatkoznak rá a repülési és légtérhasználati szabályok mint a többi repülő szerkezetre.
Én 3-at tudtam, de hiszek neked
Akkor nem vagy helyszín bírságolható, hacsak nincs vagyontárgyad. Ha a motor a neveden avan akkor az is játszhatna. Egyébként nincs probléma. Nem gondolod, hogy szabályt szegsz és mert nem vagy 18 és nincs semmid akkor simán megszegheted többször....
Kétszer. Csak kétszer kell kikézbesíteni. Ha már jogászkodunk kérem....
Jah, most hogy így mondod.
eladják a CSiklóernyődet:D
Csak nem. Abból egy qrva fillér hasznot nem látnak.
ott helyszinen fejbelőnek:D
A siklóernyő légijármű?
Csak azért érdekelne , mert nincs légijárműre jogsim, így ha levadásznak vele, akkor arról is egy kiló a bünti?
na fasza...:S hihetetlen bajszod, 3 tetü honap hiányzott. most se azért nincs jogsim emrt nem akarok elmenni. hanem mert nem mehetek..:
Ha még nem volt semmi galibád, akkor esetleg a büntetés összegéből elengednek, de nem tudom, hogy ez ennél a paragrafusnál is így van-e. Megállni tilosnál így volt. :)
mindegy. az egy kasszábol megy..:D szoval ez nem igazán lényeg. remélem az azé számit hogy van 3 jogsim, meg szabályos volt minden..
Ezt viccből mondtam, nem tudom, hogy így van-e, hogy ha nem vagy nagykorú, akkor a szülőnek kell fizetni.

Pohi?
szoval szopok:D istenkirály megaroyál übercsászár..
Akkor fizet az, akitől a motort kapta.
és ha 18 év alatti és nincs önállo keresete?
Engedély nélküli vezetés

218/1999 (XII.28.) Korm. rend. 47. § (1) Aki vasúti járművet, légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetőleg a közúti forgalomban olyan gépi meghajtású járművet vezet, amelynek vezetésére hatósági engedéllyel nem rendelkezik, továbbá aki e járművek vezetését ilyen személynek átengedi,

százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Azzal szemben, aki a közúti forgalomban gépi meghajtású járművet engedély nélkül vezet, a szabálysértési hatóság járművezetéstől eltiltást alkalmazhat, továbbá a rendőrség, valamint közúti határátkelőhelyen a határőrség helyszíni bírságot szabhat ki.
helyszini nemvolt. feljelentést tesznek. iylenkor mire sázmithatok?
Egyébként ha 3x nem veszik át akkor az kézbesítettnek számít.