Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sebességtúllépő motorost még nem láttam trafizás során
Na az ilyeneket kéne meglincselni.... na de még a végén "hőssé" nyilvánitanák őket
Azért sírok mert idegesít hogy nem tudok nyugotan motorzni....városn kívül egymagam meg nem szeretek menni mert elunom magam az egyenesek miatt (alföld) az csapattal faja
Ha a rendőri intézkedésről kép és hangfelvétel készítése jogszabályilag tiltott civil személyeknek akkor hogy másként bizonyítsa az ember?Az lehet hogy eddig nem foglakoztak velem most meg felhívom magamra a figyelmet.. de hát ez van ha felmegy a pumpa mert be akarnak korlátozni.Féreg.. ez meg szakami ártalom hogy nem ők az emberek kedvencei... Az oké hogy ők csak az előírtakat akarják betartani a törvényt nem ők hozzák.Ez meg kicsit olyan újjal mutogatós vagy hogy más faszával verni a csalánt..de a jelentkezési lapot nem én írtam neki alá hogy rendőr legyen...meg ugye nem pont trafinál de amit az ember nem akar azt nem "vesz észre" na mindegy kár ezen vitázni.. mert előrébb nem jutok... legalább segitesz itt fórumon másoknak ebben abban De ha trafizol és motorost látsz takard el egy pillanatra na jóccakát
a legutóbbi eset óta igy is van telefon felvétel ahogy mondod egy 2 éves sztori igaz ugy indult a dolog hogy a körfogalomban tettem egy kört kilincsel előre(BMW)és pont előtte lakik 1 drága rend őr aki még a saját apját is megbüntette mert a biciglijén nem volt villágitás.......nappal na a lényeg 3 rendőr autó vett körbe mint valami bünözőt leszoritottak hol ott nem mentem gyorsan aztán megjelent az okoska civilben és félre hivott hogy ne halja senki amit mond ugy kezte hogy lerugom a vesédet,köcsög gyerek ha unatkozol közsd ki othol a fához a kocsidat ég addig vergeld mig kinem gyullad ez még nem is lett volna olyan fájó csak mikor kérte a kolegáit kutassák át a kocsimat hát elég rondán cibálták a dolgokat benne (e36) és közölte nehogy találjunk benne viperát.........mondom nem olyan családból származom jó de nehogy legyen benne.....mondom hogfy nincs erre közli hogy nem értem....nehogy legyen benne(hogy majd ők beleteszik)ugyhogy résztem ről patkány mind remélem magára ismer ha olvassa az oldalt bezzeg mikor feltörték a kocsimat akkor csak 1 sajnálom de nem sokat tehetünkel elvoltam intézve
Te fogalmam nincs most nagy hirtelen, de a jogászomtól kérdeztem valamit és a válaszában benne volt:

"Az Rtv. 2008. január 01-jei módosítása lehetőséget ad kép és hangfelvétel készítésére az intézkedésről. Az alábbaikban olvashatod a jogszabályt, és a rétszletszabályokat megtalálod a törvényben.

Fordított helyzet, azaz, hogy a rendőrről készítsen felvételet az intézkedést, nem jogszerű csak a rendőr hozzájárulása esetén.

42. § (1) A Rendőrség a rendőri intézkedéssel, illetve az ellátott szolgálati feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetéről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról képfelvételt, hangfelvételt, kép- és hangfelvételt (a továbbiakban: felvétel) készíthet."

Annó Bear tudta a pontos jogszabályi hátteret, de van itt jogász (Miskeri, BearDr)ők kikeresik ha kéred, nekem most nincs erre időm.
A közút kezelője rendszerint nagy ívben leszarja amit a rendőrség javasol. Remélem ez így eléggé tiszta beszéd
MK....vagyis Magyar közút. A gépek szoktak kalandozni az úton is...legalább is mikor az árvíz volt és Miskolc felé mentem akkor kolbászoltak ott teherautók....ki-be-....
"- A rendőri intézkedésről kép és hangfelvétel készítése jogszabályilag tiltott civil személyeknek."

Erre hoznál hiteles forrást?
Nem értem miért ne lehetne ilyen módon védenem magam.

"A tábla kihelyezőivel küzdj meg ha annyira bánt a sebességkorlátozás, indokold megmiért kellene megszüntetniük, ha normális érved van rá biztosan megfontolják."

Magyar mentalitás. Talán az útkezelőnek, és valamilyen szinten a rendőrségnek lenne ez a feladata, nem az esetleges "áldozatnak". Az indokolatlan helyen lévő nevetséges sebességkorlátozó táblánál mérő rendőrt meg senki nem fogja szeretni, remélem nem kell ecsetelnem miért.

Talán egyszer a magyar rendőrség is felnő az európai szintre.
Jelek vannak erre, de még messze a vége.
ez már egy más téma,ha itt vagy még.
itt van a 21-es út 60felé.biztos képben vagy.csinálják a dupla sávot,a munka teljesen független a jelenlegi úttesttől,hiszen jóval beljebb folyik.mégis végig 60as és 40es tábl van.naponta több száz dolgozó ember életét keserítve,hiszen semmi nem akadályozza a haladást.tehát közvetlenül az úttesten nem folyik munka.
ilyenkor kinek lehetne jelezni a problémát,szerinted?ha már az illető magától nem veszi észre
Szerintem is
amúgy egyszer volt erről egy cikk az autó-motorban régebben,hogy ugyanúgy kollektív felelősség terhelné a közútkezelőt.tehát ha kint hagyja a táblát,mikor már kész az útjavítás és nem indokolt,ugyanúgy meg kéne büntetni.tehát az indokolatlan"lassítás" ugyanolyan bűn lenne,mint az indokolatlan gyorshajtás.
szerintem ez azért javítana a helyzeten!
Hát ezzel az a baj, hogy a közút kezelője felejti kint vagy hagyja kint direkt a táblákat. Én is útálom ezt, ezért nem is mérek ilyen helyen ha már mérni kell a hidegben és nem ülhetek motoron. De ha ki van rakva bizony betartom a sebességet, természetesen szentségelek, de betartom.
"Na mos értem haza a mocizásból és mit ad isten már megint mérnek .... tegnap is meg azelőtt is.. viszont most egy rendőrkocsi is be volt készítve.Ehez már vastag bőr kell."

- Ehhez hozzá kell szokni, mint a lovas szekérnek az aszfaltozott úthoz, nem fog változni a helyzet. Európában nagyon régen működik ez így, majd itt is kialakul a közlekedési kultúra.

"A városban meg nem is tudom mikor volt utóljára gázolásos baleset gyorshajtás miatt.Tökre mintha valami nagyváros lenne ahol mindennapos és a végett lenne..."

- Attól, hogy még nem tudod mikor volt utoljára ilyen baleset, még nem jelenti azt, hogy nem volt és, hogy nem lehet ebből fakadóan.

"Annyira nyílvánvaló hogy mióta szigorítottak rákaktak a könnyű pénzhez..előtte majdcsak szökőévben trafiztak már meg gyakorlatilag hétköznapi dolog..legalábbis mifelénk."

- Sokkal könyebb az eljárás a gyorshajtókkal szemben ez igaz, de a régi rendszer volt rossz, mert mindenki kibújt a felelősségrevonás alól, csak kevés embert tudtak megállítani azt is néha veszélyesen.

"Különben annyi a "trükk" hogy addig a város túlsó felén kell rugatni..aztán őrjárat hogy hol vannak és folyt köv a pusztában uncsi menni."

- Akkor te városi cirkáló vagy. Hidd el jobb egy hosszú túra mint a városban közözgetés, lakók idegesítése. Lakott területen kívül ritka a sebességmérés, ha csak nem főútról van szó. Ha eszed van ott húzod a motornak.

"Legyen állandóan nálad diktafon vagy mobil..nekem utóbbi van és gyorsgombra van lőve a hangfelvétel...a végén meg lefotózot.Az ilyen takarodj haza stb vagy hogy pl az 5 ezres bírságból hogy lesz egy mondat hatására 30 ezer stb stb.. ha szopat lehetne őt is szopatni..pláne még ha ügyesen kérdel/szólsz vissza."

- A rendőri intézkedésről kép és hangfelvétel készítése jogszabályilag tiltott civil személyeknek.

"Gyakorlatban még nem próbáltam mert mióta A jogsim van még 1x -sem igazoltattak (3 éve) de rá vagyok készülve előre."

- Nem értemmiért sírsz, ha nem is törődenek veled?

"A tarfitól meg már undorom van..hetente 2-3 nap egyfolytában a város minden részén már vagy 3 hónapja... azért ez már Már mikor meglátom felmegy a pumpa.."

- Ezért felesleges idegeskedni, nem fog a kedvedért megváltozni.

"újabban már volt példa rá hogy szemből nemzetközi nyelven újjal köszöntem a .... tegnap meg 3-4 mp-ig tíltásig húztam a gépnek mikor elahaldatam mellette. remélem szívgörcsöt kapott ."

- Hurrá, felhívtad magadra a figyelmet, ha eddig nem csesztettek, akkor majd fognak, mert bunkó módon köszöngetsz ujjal ismeretlen munkájukat végző hivatásos személyeknek.

"Nemrég javították nálunk a hidat.. 20-as tábla most meg kerékpár utat építenek egy kb 1-2 km es szakaszon 30 as tábla.. gondolom nem kell ecseteleni hogy trafizak e a férgek... meg ahol épp eszükbe jut."

- Nem tudom miért hívsz féregnek számodra ismeretlen embereket. A tábla kihelyezőivel küzdj meg ha annyira bánt a sebességkorlátozás, indokold megmiért kellene megszüntetniük, ha normális érved van rá biztosan megfontolják.
helló pohi!
mivel már találkoztunk illetve szüleidet,nagyszüleidet is jól ismerem/ismertem,ezért nemigen bocsátkozok vitába földivel:)
de azt be kell ismerni,hogy nagyon sokszor direkt indokolatlanul is sebesség6ároknál mérnek,olyan tábláknál,amit cigány segédmunkás tett ki vagy felejtett ott!és ezt a rendőrök is ugyanúgy tudják.és szerintem ez nem etikus.
üdv a családnak is!helló!
"hali!ezek szerint ez országos jelenség!de hát mindenki tudja.a házam előtt30as tábla van egy kanyar miatt.a teraszról figyelem hogy folyton mérnek.civil autóból!legutóbb fehér suzuki swift:)"

- Nem szép dolog, de a táblát nem ők tették oda, hanem az út kezelője, tehát őt kell szidni. Ott mérnek ahol van gyorshajtás, csak a munkájukat végzik, bár hozzáteszem, soha nem mértem még 50-es helyen 68 alatt.

"nekem fél év alatt két30ezres csekk jött(autóra) ilyen hogy 40es táblánál 58!úgy kezelnek mint1bűnözőt!"

- Ne akard megtudni hogy kezelek egy bűnözőt, de az egyáltalán nem ebből áll.

"ez csak pénzbeszedés szó szerint!"

- Részben igen, de csak azoktól akik gyorsan hajtanak, a sebességet betartókkal szemben nincs pénzbeszedés. De gondolom sokaknak tetszene, ha mindenki fizetne, mint az áramdíjba kalkulált távhő egy része, ami felénk még véletlenül sincs. Tehát én ezen felháborodhatok, hogy olyanért fizetek amit nem használok.

"hát ezért támogatom én,mikor motoron leveszik a rendszámot vagy leragasztják vastag szig.szalaggal!szemétségre szemétség a megfelelő válasz!
bocs hogy beleugattam!na hi!"

- Támogathatod, és így kell kis hülyeségből nagyot csinálni, vagyis szabálysértésből bűncselekményt.....

Persze ez csak az én véleményem.
hali!ezek szerint ez országos jelenség!de hát mindenki tudja.a házam előtt30as tábla van egy kanyar miatt.a teraszról figyelem hogy folyton mérnek.civil autóból!legutóbb fehér suzuki swift:)
nekem fél év alatt két30ezres csekk jött(autóra) ilyen hogy 40es táblánál 58!úgy kezelnek mint1bűnözőt!
ez csak pénzbeszedés szó szerint!
hát ezért támogatom én,mikor motoron leveszik a rendszámot vagy leragasztják vastag szig.szalaggal!szemétségre szemétség a megfelelő válasz!
bocs hogy beleugattam!na hi!
Na mos értem haza a mocizásból és mit ad isten már megint mérnek .... tegnap is meg azelőtt is.. viszont most egy rendőrkocsi is be volt készítve.Ehez már vastag bőr kell. A városban meg nem is tudom mikor volt utóljára gázolásos baleset gyorshajtás miatt.Tökre mintha valami nagyváros lenne ahol mindennapos és a végett lenne... Annyira nyílvánvaló hogy mióta szigorítottak rákaktak a könnyű pénzhez..előtte majdcsak szökőévben trafiztak már meg gyakorlatilag hétköznapi dolog..legalábbis mifelénk.Különben annyi a "trükk" hogy addig a város túlsó felén kell rugatni..aztán őrjárat hogy hol vannak és folyt köv a pusztában uncsi menni.
Legyen állandóan nálad diktafon vagy mobil..nekem utóbbi van és gyorsgombra van lőve a hangfelvétel...a végén meg lefotózot.Az ilyen takarodj haza stb vagy hogy pl az 5 ezres bírságból hogy lesz egy mondat hatására 30 ezer stb stb.. ha szopat lehetne őt is szopatni..pláne még ha ügyesen kérdel/szólsz vissza.Gyakorlatban még nem próbáltam mert mióta A jogsim van még 1x -sem igazoltattak (3 éve) de rá vagyok készülve előre.
A tarfitól meg már undorom van..hetente 2-3 nap egyfolytában a város minden részén már vagy 3 hónapja... azért ez már Már mikor meglátom felmegy a pumpa..újabban már volt példa rá hogy szemből nemzetközi nyelven újjal köszöntem a .... tegnap meg 3-4 mp-ig tíltásig húztam a gépnek mikor elahaldatam mellette. remélem szívgörcsöt kapott .Nemrég javították nálunk a hidat.. 20-as tábla most meg kerékpár utat építenek egy kb 1-2 km es szakaszon 30 as tábla.. gondolom nem kell ecseteleni hogy trafizak e a férgek... meg ahol épp eszükbe jut.
Sorry, kutya-féle blokkolót akartam írni
rencámle..mámontam2éve..rencámle
Mérnek mindenből. Békésben civil Chevrolet, tegnap Veszprémnél civil sötétített üveges Opel az út mellett, irányjelzőzött.
Fehérváron újabban az a szokás, hogy elbújnak az autóval és kirakják az út szélére a műszert. Ezt lehet, hogy ma be is szívtam, bár nem tudom, óra szerint kb 70-nel mehettem. Csak lézert jelző van az autóban, de lehet, hogy meggondolom a Faty-féle blokkolót. Hosszútávon visszajöhet az ára.
Egyébként nem száguldozom motorral sem, de nem mindig figyelem az órát.
Vidéken szoktak mérni mozgó civil járgányből? A kérdéses útszakasz a Soroksár utáni körforgalom, és Alsónémedi közötti táv.
Csak azért kérdezem, mert valami civil Chevroletet láttam Y-nal kezdődő rendszámmal
Ezt én sem értem. Nyilván, ha nem csinálsz hülyeséget, ők is békén hagynak. :) Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Nem kell keresni a bajt és nincs gond. :) A munkájukat végzik, azért azt mindenki megérthetné. Nyilván ha mi motorosok feszegetjük a határokat, ők is úgy fognak hozzánk állni. Szerintem mindenki így lenne vele az ő helyükben.
Csak motoros , vagy RS octaviát vezető közegnek lennék kénytelen megállni :)
Többi 1.4-es rajtgépnek inkább ott döglenék meg ! :D:D:D
addig jár a korsó akútra,,, azt hiszem tudod tovább,,,
egyszer majd otthon fognak várni, aztán ne lepődj meg