ez szép és jó csak konkrétan akkor van baj ha ismernek mint nálunk és estére kopogtatnak konkrétan nincs baj mert nem tud réd bizonyitani semmit de uténna nem hagynak élni sem saját tapasztalat konkrétan közölte a csillagvadász bácsi ,akár hányszor találkozunk mindig megfog büntetni....volt is ré példa égőkészletből 1 db égő hiányzott....20ezer forint,volt olyan hogy közölte az igazoltatás után hogy TAKAROGY haza na ezekután bementem az őrsre hogy elegem van a rendőri tul kapásból!békén hagytak de azóta hányinderem van az összestől
Mondjuk ha nem lősz ki csúnyán akkor nem is indulnak utánad. Csinálod magadnak a problémát és te is növeled a motoros gyűlölő és szívató rendőrök számát. Aztán meg csodálkoztok, hogy miért vannak rászállva egyesek a motorosokra.
Utánam pár napja fordultak.
Mentem normálisan , index balra , 3 sávos út.
Rám merőlegesen első rajtkockából r.autó.
Elmentem mellettük , le volt húzva az ablak és hát kilőttem csúnyán , erre látom , hogy már megy a sziréna és tolják neki.
Gondoltam most már kár volna megállni , meg egyébként is mire fel indul el ? Túl hangos a motor? Ezt a 2 fülével majd megállapítja és kitalál rá valamit. Ugyan. Nyélgáz és benzinkút be , gyorsan ki keresztül rajta , kisutca ide - oda és már nem is voltak sehol.
.i. THEM ! :)
Kössz a tippeket majd látom mi lesz.
Azzal hogy ettől jobban utálnak a rendőrök nem értek eggyet.Azt hogy huzzak el a picsába egy rendör srác tanácsolta.Igazábol bánom hogy hallgattam rá de ez már mindegy is.Legtöbb azt mondja amíg nem hőbörgök a városban addig nem bánt ha néha odarántom kint.Ezt én igy korrektnek érzem.
Na igen....mivel bukósisakban annyira nem felismerhető az ember. Viszont a rendőrlány még vagy 20 évig rendőrként fog dolgozni és ezen idő alatt........sok kellemetlenséget lehet okozni
Viszont le tudja "tagadni", pontosabban nem nevezi meg az elkövetőt a 1999. évi LXIX. Törvény a szabálysértésekről 57. § (1) bekezdés alapján, azaz meg lehet úszni, hiába jelentik fel, nincs kit megbüntetni.
Szerintem ez nem volt logikus lépés. Most már mindenért szopatva leszel. Ha megálltál volna lehet megúsztad volna olcsón. Ez tipikusan jó volt arra, hogy a trafisok megint egyel jobban utálják a motorosokat és vadásszanak rájuk. Persze ez csak az én véleményem.
Hali
A napokban nem álltam meg a rendöröknek.Nem jellemző rám de 70körül gurultam a városban nem volt nálam jogsi és egy olyan rendőrnő akart megállítani akivel már előtte volt afférom más ügyben.Tehát ugy dönttöttem ezt most kihagynám.
Lassítottam hogy nem üssem el (mert elég fanatikus) és mikor mellé értem odahúztam.
Ő volt ott aki "láthatta" a renszámot (bár én ezt is kétlem) mert a kollégája a trafit kezelte az ellenkező irányba.
Még nem kaptam semmit de úgy néz ki feljelentenek mert látták a rendszámot.Igen mindketten!
Nekem ez gyanús és az a kérdés van e értelme höbörögni.
Egy zöld NINJA egy 30e városban nem nehéz kiszörni én vagyok egyedül.
Most akkor +szívtam és ők kacagnak?
Olyan jogon amit megtalálsz a 35/2000 Bm.rendelet 84§-ában.
84. § (1) A rendőr a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha
g) a közlekedési balesettel érintett jármű kormányműve vagy futóműve, illetve karosszériája (alváza) nyilvánvalóan úgy károsodott, hogy a forgalomban történő részvétele balesetveszéllyel jár;
Egyébként logikus, hogy ilyen állapotban egyébként sem felelne meg a műszaki előírásoknak.
(6) A helyszínen elvett forgalmi engedélyt, az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt, illetve hatósági jelzést, valamint az intézkedésről készült jelentés (feljelentés) egy példányát a rendőrség három munkanapon belül megküldi az üzemben tartó lakóhelye (székhelye) szerint illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak.
(7) A közlekedési igazgatási hatóságnak a jármű forgalomból történő kivonását elrendelő határozata tartalmazza mindazokat az adatokat, amelyek a jármű műszaki vizsgálatához szükségesek.
E szerint, majd akkor kapod vissza a forgalmi engedélyt, ha a jármű műszakilag alkalmas lesz a közúti közlekedésre.
Ugye ez is logikus, mert miért adnának FORGALMI engedélyt olyan járműre aminek a részvétele a FORGALOMBAN nem kívánatos.
Ha el akarja adni, adja el a törzskönyvvel, ha alkatrésznek megy akkor nem kell forgalmi, ha pályamotor lesz nem kell forgalmi, ha újra üzembe akarják helyezni akkor meg az új tulaj mikor kész a moci akkor az okmányirodában megkapja az új forgalmit.
MANTGA
július 26. 18:47
Nem tudom,jó helyen járok-e? Ismerősöm közel 1 éve (2009 08 02) motorral elesett a kaposvári úton (őz nekiugrott)fejéről leesett a sisak,mentő elvitte...,a motort elvitte az autómentő,vizsgálat után a törött motort visszakapták,de a rendszámot és forgalmit levették, és a BM önhatalmúan kivonta a forgalomból.Motor most a tulajnál a törzskönyvvel,de azt mondták a többit akkor adják vissza ha a gép meglesz csinálva :).Tavalyi évre ki is számolták napok arányába rá a teljesítményadót,ami be lett fizetve,de Ők mi jogon vonták ki? Ha a tulaj igy sérülten szeretné eladni a gépet,akkor hogyan adja el papir és rendszám nélkül?A gép 2011 02 hó érvényes műszakival rendelkezik.Hogy és miként kapja meg vissza papirjait?v. talán újra forgalomba kell helyezni?...
Én úgy tudom,ha kicsúsznak a 60 napból,hivatkozhatsz elévülésre.Legalábbis közigazgatási bírság esetén.
Az viszont biztos,ha nem fizeted be akkor az önkormányzathoz kerül,nekik meg havi 5ezrével is be tudod fizetni,és hónapokat el tudsz húzni fizetés nélkül.Én teli vagyok ilyen bírságokkal,a legrégebbi több mint egy éves.Hébe hóba föladok egy 5ezrest hogy egy kicsit hadd örüljenek.
Az van, hogy a gyorshajtás után 5 nappal kellett volna egy levelet "értesítést" küldeni arról, hogy eljárás indult ellenem. Majd, max. 60 nap múlva (a gyorshajtáshoz képest) egy másikat "határozat" a csekkel.
Nálam a határozat kicsit későn ért ide, majd az értesítés még később, a határozat után.
Az értesítésben vannak leírva, hogy mik a lehetőségeim. Pl. iratokba betekintés, vezető megnevezése (ha pl. nem én vezettem), stb. Na most én ezekről a lehetőségektől mind elestem ugye, mert az értesítés már ámen után jött.
Mindegy felhívtam őket, és azt mondták írjak reklamációt.
pénteken megtapasztaltam(M3)!
életem legkisebb csekkje
...jó fej volt, de ényleg