megfontolandó ér e ennyit...átrágom még magam rajta...aztán ha mást nem szerzek egy szirénás hófehéret...oszt majd abból kifizetem egyik zsebbű másikba kellett nekik a baj
Amit mondtam, azt már megcsinálta valaki és bejött. De pofa kell hozzá. Az meg neked van . Persze okosan kell csinálni, mert van nagy bukta veszély is, ha el....rod a papírozást.....
Olyat hallottam még, hogy ha nem fizeted be akkor a helyi önkormányzat hajtja be ott meg kapsz részletfizetést, ami ugye itt alapból nincs csak 5000-ért kérelemre.
Köszi mégegyszer! Akkor így csinálom. Már készül a konzol, amivel fel tudom tenni a másik blokkolód a motor elejére. Fel is teszem ide a képeket, hátha segítek vele másnak!
Ja egyébként ma jött meg egy másik levél (26.-ai feladással), hogy az eljárást megindították ellenem.
Előbb jön a határozat, aztán az értesítő.
Aztán meg ilyet találtam:
29.§ (3) (3) Ha törvény vagy kormányrendelet eltérően nem rendelkezik, az eljárás megindításáról
a) a hivatalból indult eljárásban az ismert ügyfelet az első eljárási cselekmény elvégzésétől,
b) a kérelemre indult eljárásban - az eljárás megindítására irányuló kérelmet benyújtó ügyfelet kivéve - az ismert ügyfelet a kérelem beérkezésétől
számított öt munkanapon belül értesíteni kell.
(4) Az értesítés csak akkor mellőzhető, ha
a) az veszélyeztetné az eljárás eredményességét,
b) az eljárás megindítása után a hatóság öt munkanapon belül érdemben dönt, vagy a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, vagy az eljárást megszünteti,
c) az ellenőrzésre feljogosított hatóság az adott tárgyban folyamatosan lát el az érintettnél ellenőrzési feladatot,
d) azt honvédelmi, nemzetbiztonsági, közbiztonsági okból jogszabály kizárja.
79. § (1) Ha a postai úton történő kézbesítés azért hiúsul meg, mert a címzett vagy meghatalmazottja úgy nyilatkozik, hogy a küldeményt nem veszi át, az iratot a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni.
(2) Ha az irat a hatósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezik vissza, az iratot - az ellenkező bizonyításig - a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.
Huuuha most ezt akkor mégegyszer légyszi. Nálam pl az az eset, hogy a motor a nevemen van, de nincs önálló keresetem. Arra van mód, hogy ez csökkentse a büntit?
Olyat hallottam még, hogy ha nem fizeted be akkor a helyi önkormányzat hajtja be ott meg kapsz részletfizetést, ami ugye itt alapból nincs csak 5000-ért kérelemre.
Megszakadt tegnap a kapcsolat. Lemerültél? Nem hívtál vissza....
Előbb jön a határozat, aztán az értesítő.
Aztán meg ilyet találtam:
29.§ (3) (3) Ha törvény vagy kormányrendelet eltérően nem rendelkezik, az eljárás megindításáról
a) a hivatalból indult eljárásban az ismert ügyfelet az első eljárási cselekmény elvégzésétől,
b) a kérelemre indult eljárásban - az eljárás megindítására irányuló kérelmet benyújtó ügyfelet kivéve - az ismert ügyfelet a kérelem beérkezésétől
számított öt munkanapon belül értesíteni kell.
(4) Az értesítés csak akkor mellőzhető, ha
a) az veszélyeztetné az eljárás eredményességét,
b) az eljárás megindítása után a hatóság öt munkanapon belül érdemben dönt, vagy a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, vagy az eljárást megszünteti,
c) az ellenőrzésre feljogosított hatóság az adott tárgyban folyamatosan lát el az érintettnél ellenőrzési feladatot,
d) azt honvédelmi, nemzetbiztonsági, közbiztonsági okból jogszabály kizárja.
(2) Ha az irat a hatósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezik vissza, az iratot - az ellenkező bizonyításig - a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.
Ettől függetlenül még dönthet úgy a rendőr, hogy feljelent és nem helyszíni bírságol, ez az ő döntése.