Hát ha az ügyeletes benézte és az A1-eset A-nak nézte akkor megúsztad. Ha nem így volt és felfedezték a hibát akkor lehet helyszíni bírság és feljelentés belőle. Az egyik gondolom kiesett mert akkor nem kérdeznéd a másikról meg kapsz majd levelet....idővel.
Az ügyintézés megvolt ezen idő alatt nem? Kiküldte időben. De szerintem a gyorshajtás tényén nem változtat 1-2 nap ide oda........soha nem értettem miért kell így lekorlátozni feleslegesen dolgokat....
mi a szitu oylankor ha sima rutinellenőrzés, midnen rendbe minden a nevemen biztositás, müszaki, minden. de A1 el hajtom a gixert.. pedig a központból cb-n azt mondták ki hogy A-B jogositvány. ilyenkor vattafak? mireszámithatok?
"A tértivevény postaládába kerülése számít"
Ez alatt azt kell értenem, amikor a postás bedobja az értesítést a postaládámba (mert nem talál otthon)?
Ha igen, akkor is jó, mert 26-án dobta be, múlt pénteken még nem volt benne.
Azaz délelőtt hozta, én meg délután vettem át.
a két hónap az ügyintézési határidő. Ebbe a posta beletartozik annyiban, hogy ha 23-a volt a határidő, akkor fizetned kell. A tértivevény postaládába kerülése számít, nem az, hogy te mikor veszed át.
Sikerült begyűjtenem egy harmincezres csekket (gyorshajtás 50/77). Nem motorral volt, de az lényegtelen.
Úgy tudom, hogy ha 60 nap eltelt, az elkövetés és a kézbesítés között, akkor nem kell fizetni. Azt nem tudom, hogy mi számít kézbesítésnek, mikor postára adják, vagy mikor átvettem a levelet?
Ezek a dátumok vannak a levélben:
a/ 2010.05.24. elkövetés időpontja
b/ 2010.05.24. közig. hatósági eljárás indulása
c/ 2010.07.08. ekkor írták alá a levelet az indoklás alatt
d/ 2010.07.22. a postai bélyegző dátuma, ekkor adták postára
e/ 2010.07.23. ügyintézési határidő lejárata.
f/ 2010.07.26. ekkor vettem át a levelet a postán
Azt írják, hogy: "A közigazgatási hatósági eljárás 2010.05.24. napján hivatalból indult hatóságomnál és az ügyintézési határidő 2010.07.23. napján jár le."
Kell fizetni, vagy nem?
Én úgy gondolom, hogy ha pénteken (23-án) megkaptam volna, akkor kellene, de így hogy csak 26-án hétfőn, nem kell.
Több rendszer van de mindegyiken van szerintem fókuszpont vagyis "célkereszt". A felvétel érvényességét gondolom befolyásolja, mert akin a fókusz van az van mérve.
A "bemérés" egy másodpercnél kevesebb időt vesz igénybe - tehát a motoron kb. fél másodperced van, hogy észrevedd, és lelassíts a szabályos sebességre.
Annyit ér, hogy nem két hónap múlva tudod meg a levélből, hogy bemértek, hanem ott rögtön, a csipogásból...
Ez alatt azt kell értenem, amikor a postás bedobja az értesítést a postaládámba (mert nem talál otthon)?
Ha igen, akkor is jó, mert 26-án dobta be, múlt pénteken még nem volt benne.
Azaz délelőtt hozta, én meg délután vettem át.
Közben ezeket a cikkeket találtam:
http://totalcar.hu/magazin/hir...
http://www.nepszava.
hu/article...
Úgy tudom, hogy ha 60 nap eltelt, az elkövetés és a kézbesítés között, akkor nem kell fizetni. Azt nem tudom, hogy mi számít kézbesítésnek, mikor postára adják, vagy mikor átvettem a levelet?
Ezek a dátumok vannak a levélben:
a/ 2010.05.24. elkövetés időpontja
b/ 2010.05.24. közig. hatósági eljárás indulása
c/ 2010.07.08. ekkor írták alá a levelet az indoklás alatt
d/ 2010.07.22. a postai bélyegző dátuma, ekkor adták postára
e/ 2010.07.23. ügyintézési határidő lejárata.
f/ 2010.07.26. ekkor vettem át a levelet a postán
Azt írják, hogy: "A közigazgatási hatósági eljárás 2010.05.24. napján hivatalból indult hatóságomnál és az ügyintézési határidő 2010.07.23. napján jár le."
Kell fizetni, vagy nem?
Én úgy gondolom, hogy ha pénteken (23-án) megkaptam volna, akkor kellene, de így hogy csak 26-án hétfőn, nem kell.
akkor így keresgélek, van ezen a neten minden de sosem az amit én szeretnék....
vagy csak írunk valamiféle papírt?
szal?mikor?
Annyit ér, hogy nem két hónap múlva tudod meg a levélből, hogy bemértek, hanem ott rögtön, a csipogásból...
Mi van akkor ha nincs "célkereszt" a fotón?
Az érvényes felvétel?