Szasztok! Most került hozzám egy COBRA 9201 típusú lézerdetektor,a kérdésem az lenne,hogy ez ér- valamit,vagyis mennyire lehet megbízni benne?
Ha valaki ismeri,légyszi ossza meg velem is az infoját!
bizonyos sebességhatárig szabálysértés, afölött pedig a szokásos közig bírság. A szép az egészben, hogy ha bemérnek mittomén 65-el 50 helyett és utána megállítanak, akkor büntetőpontokat is kapsz, afölött pedig csak fizetni kell. tehát a szabálysértési határon belül, ha nem állítanak meg, akkor kell nyilatkozni, hogy ki vezette a járművet.
sziasztok.
egy kérdésem lenne aki ért a mérésekhez.segitsen már légyszi.
szombaton mentünk kirándulni .börzsönyligeten már 5 éve kint felejtették még az ut felujitásakor a 30as táblát.gyakran mérnek ott egy szürke thaliábol.én tudom,és a falubeliek is tudják,
nos megyek 30al a thalia mellett a yardok vigyorognak kifelé,én vigyorgok vissza,amikor elhuz mellettem egy kis piros pözsó kabrio,macikával,és macával...
pont szerintem a kamera látóterében voltunk mindketten.ilyenkor mi van?én is rajta leszek a felvételen?,vagy hogy tudom bizonyitani,hogy nem én mentem 90 el kb,hanem maca,és macika...
?
nem jött eddig semmi,remélem nem is fog.20 éve semmi szabálysértésem nem volt.
pedig a munkámbol kifolyolag napi 80-100 kilométereket motorzok...
Én örülnék neki ha eltörölnék. Több okból is. Talán ott kezdeném, hogy nem a jármű a bűnös, sem a tulajdonosa, hanem az, aki éppen vezeti. Ez a "lekapjuk és küldjük a csekket"-típusú hozzáállás méltánytalanul athelyezi az elkövetett szabálysértés bizonyítását a rendőri szervekről az állapolgárokra. Ugyanis a hatóság kötelessége nemcsak a jármű bemérése véleményem szerint, hanem annak is a bizonyítása, ki vezette éppen. Ezt pedig csak olyan módon lehet kivitelezni hitelt érdemlően, ha mérés után a járművet azonnal meg is állítják. De nem teszik, mert így nekik egyszerűbb és kényelmesebb. A tulaj meg kínlódjon ahogy tud.... Az meg végképp felháborító, hogy számukra tökmindegy hogy ki, csak valaki csengessen, és ha csengetett, mindenki hátradől a székében elégedetten. Szép is lenne, ha gyilkosság esetén pl a konyhakés tulaját ültetnék le, nem pedig azt, akinek az ujjlenyomata rajta van..... Szóval, nonszensz ez az egész. Süt belőle az, hogy nem a rendrakás a cél, hanem a pénzbeszedés.
Sziasztok!
Jól tudom(mintha a MotorRevü-ben olvastam volna nemrég),hogy ismét életbe lépett a :"Nem én vezettem és családtagra nem vagyok köteles terhelő vallomást tenni" című mondokat?
Magyarán eltörölték ezt az "objektív felelősség"(ha jól tudom így hívták) című faszságot,miszerint tök mindegy ki vezette az autót és követett el szabálysértést(pl gyorshajtást) minden esetben annak kell fizetnie a bírságot,akinek a nevén van az adott gépjármű?
Jól tudom,hogy így van,vagy rosszúl emlékszek?
Köszi!
kivettem az adás-vételiből a jogi személyes dolgokat hiszen magánemberek között lesz az adás-vétel
így már szinte ráfér, már ha a süket dumákat lekicsinyítem
ez így jó lehet?
mert mivel nem sorszámozott a nyomtatvány úgy lehet keverni vele ahogy akarja az ember
aztán 2 oldalast meg lehet 1 lapra nyomtatni
kocsinál ez egy dolog, de ha a motornak mászik a seggébe a köcsög akár ott is maradhatsz.....úgyhogy sajna nincs mit tenni, bár itt a közeget én feljelenteném közúti közlekedés veszélyeztetése miatt, és mivel kamerára vette a barom bizonyítani is tudom. És ezért rúgják csak ki, ha ilyen állat.
Ilyen már volt nekem is, az M7-en hazafelé. Fekete Mondeo, ami 150-nél a valagamban, aztán én is próbáltam kicsit elhúzni, de 190-nél elegem lett, hogy fél méterrel van a seggemben. Kimentem a külsőbe és elhúzott. Mondjuk kicsit fostam amikor mellém értek, mert ült benne 3 öltönyös fehér inges pacák: Azt hittem, mindjárt leintenek, de nem lett belőle semmi.
2 oldalas újfajta gépjármű adás-vételi létezik?
amiket eddig találtam mind 3 oldalas volt, (vagy ha lekicsinyítem akkor olvashatatlan)
mit lehetne kihagyni abból a sok kacat írásból ami az új szerződésen van?
Ha valaki ismeri,légyszi ossza meg velem is az infoját!