Bármerre mész a lehúzás többféle indokkal csak felénk divat. Túl sok ingyenélő talpnyaló akar nálunk kevés munkából jól megélni. Ami pénzt megkerestél, abból még elveszik a 82%-át. Majd a maradék negyedét elviszi az ÁFA ! És még nincsenek akasztgatások !
Köszönöm a válaszokat! Igen számomra az a mondat nekem sem egyértelmű hogy végülis lehet e vagy sem. Lehet akkor mégiscsak jobb lenne megvárni azt a 2hetet , és utána nyugodtan motorra ülni
Bár az okmányirodában kijelentették hogy ez a papír nem jogosít fel a vezetésre, megkérdezve egy rendőr ismerősömet azt válaszolta hogy ez rendőrfüggő hogy ki mit fogad el.
egyszer egy beszélgetés során nagy vitát váltott ki, hogy vajon jogos-e, hogy ennyire bonyolult és időigényes Magyarországon megszerezni a jogsit. Erről most nem fejteném ki a véleményem, csak leírok egy rövid történetet: Hogy szereztem meg a jogosítványomat az USA-ban.
2002-őt írunk, bemegyek a helyi plázába(!), mivel ott bérel egy kis üzletet a helyi közlekedési hivatal. Mondom, hogy jogsit szeretnék. Erre kapok egy kb 20 oldalas, Magyar ellenőrző méretű füzetet, hogy KRESZ szabály, biflázzam be, majd jöjjek vissza. Nagy nehezen (kb 30 perc) átrágom magam rajta. Másnap megjelenek, ott helyben kapok egy 25 kérdéses tesztlapot, vonuljak félre az egyik pulthoz és töltsem ki (lóf@sz nem figyel rám, pláza szintű sürgés-forgás, nehéz lett volna puskázni...). Komoly erőfeszítések után sikeres tesztet töltök, kapok egy ideiglenes jogsit, amivel vezethetek, ha mellettem ül egy érvényes jogosítvánnyal rendelkező személy, de nem kell, hogy oktató legyen. Menjek vissza, amikor úgy érzem. 1-2 hét múlva megyek vissza, jelzem, hogy készen állok a megpróbáltatásra. Erre gyorsan jön a csóka, beül a kocsiba (saját autó!), hogy akkor mehetünk. Kb 15 perces út volt. A rutin rész: egyszer meg kellett állnom. Nagyon bonyolult jobbra lehúzódást kellett bemutatnom. Megizzadtam, de sikerült. Visszaérünk, közli, hogy sikeres volt a vizsga, menjünk be. Ott helyben megcsinálja a képet, kinyomtatja a kártyára és megkapom a jogsit. Nem vizsgalapot, ami alapján kérhetek vizsgaigazolást közlekedésfelügyeletnél, amivel mehetek okmányirodába, hanem ott helyben 5 perc alatt megcsinálja a jogsimat. Megjegyzem mindez, ÖSSZESEN került $14-ba, akkor árfolyamán számolva 3500Ft.
Nem néztem statisztikákat, hogy ott mennyivel van több baleset mint Európában vagy idehaza, nem is foglalok állást melyik módszer a helyes. Talán egy arany középutat kellene megtalálni.
Én B jogsi után csináltam A-t. A kérelmen szerepel egy ilyen mondat:
"A kérelem adatlap alább megnevezett, lejárt kategória érvényességű vezetői engedéllyel 2010.07.19-ig jogosít vezetésre."
A kérelmen szépen felsorolva az összes kategória (B, A, A1) Ez alapján mégiscsak vezethetek vele, csak nem egyértelmű, mit
az csupán egy igazolás a kérelemről, nem motorvezetésre jogosító hivatalos okmány. Egyszóval ha a rendőr nem akarja, nem fogadja el. Egyik haveromat a razzia során kapták el, neki megvolt az A korl. jogsija és éppen akkor igényelte az A korlátlant. Jogsi nem volt nála, csak ez a papír. Motoros rendőrök megállították, forgalmi, biztosítás, motor állapota, stb. minden rendben, de jogsi nem volt nála. Mondták neki, hogy akkor már ne is igyekezzen az okmányirodába, mert kiadás előtt már 2 évre eltiltják... végül 20 rugó zsebbe megállapodtak, szóval összességiben jó drága volt ez a jogsi.
hello! A minap csináltam meg az Akorl jogsit és olyan kérdésem lenne hogy már leadtam a papírokat az okmányirodában meg stb, de kb 2hét mire kiküldik a jogsit én pedig már tűkön ülök hogy végre motorozhassak. Ha kiviszem a mocit utcára és netán igazoltatna a rendőr és a forgalmin kivűl még az okmányirodában kapott igazolólapot tudom felmutatni a jogsiról akkor mit fog tenni? továbbenged,megbüntet vagy eseteleg bevonja a még meg nem lévő jogsimat?
Semmibe!
A telepített trafik 145-re vannak beállítva(biztos forrás)!
ami azt jelenti,hogy ha 150-et mutatott az órád,akkor kb. 140-el mehettél,vagy még annyival se.Átlagban 10%-ot minden kilométeróra csal!
Köszönöm szépen a válaszod, nem viccnek szántam csak van hogy elmegyek haverhoz moccal, is hát iszunk egy kicsit ebből egy kicsit abból! remélem hogy ha egy-egy ilyen akciómnál találkozom rendőrökkel, velem is ilyen megértőek lesznek! cskaparo
Akár viccnek szántad a kérdésedet akár nem, egyszer úgy esett, hogy alkoholt fogyasztottam annak ellenére hogy motorral voltam, hát az italozás végeztével szépen fogtam magam és a motort hazatoltam. Közben találkoztam rendőrökkel is akik megkérdezték mi a gond, szépen elmondtam, hogy miért tolom a motoromat és nem volt gond. Persze nem támolyogtam azt azért hozzátenném. De régen is volt már.
üdv igazábol az ha egy kétsávos uton mérnek az lehet itt is meg ott is de mivel nyár van inkább a te sávodat tippelném, de ez nem jelenti azt hogy a szembejövőt nem tudják megmérni, ha neked szembe lett volna a kocsi akkor lenne szerencséd. Nem akarok okoskodni, de ha nem a te motoroddal voltál akkor a tulajnak megy a csekk, és szerintem (javaslat) egyezkedj vele hogy vigye a balhét, mert neked az sokkal többe fog fájni ha te viszed. sebességtől függően még el is tilthatnak, ugyhogy javaslom ha megmértek akkor egyezkedj a tulajjal, (nem lessz könnyü) de lényegesen olcsobban meguszod a dolgot
Sziasztok!
A rendőrök milyen helyzetben tudnak trafizni?:S
Elmentem kanyarogni egyet, és kb 130km/h-val mentem azon a szakaszon ahol a rend éber őrei ültek az autójukban!
Úgy volt a dolog, hogy jobb oldalt egy kis betorkolló úton állt az autójuk, és az autó eleje merőlegesen állt a úthoz képest!Én ott haladtam el azon az oldalon ahol állt az autójuk
Gyanúsan trafipaxozhattak ugye?:(
Kérdéses számomra, hogy ha trafiztak is egyáltalán, akkor melyik sávot mérhették?Kb mekkora büntetésre számíthatok, ha nem az enyém volt a motor sem, és még jogosítványom sincs arra a kategóriára?
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Remélem érthetően írtam le a dolgot!
Köszi szépen!
Szevasztok!
Bár az okmányirodában kijelentették hogy ez a papír nem jogosít fel a vezetésre, megkérdezve egy rendőr ismerősömet azt válaszolta hogy ez rendőrfüggő hogy ki mit fogad el.
2002-őt írunk, bemegyek a helyi plázába(!), mivel ott bérel egy kis üzletet a helyi közlekedési hivatal. Mondom, hogy jogsit szeretnék. Erre kapok egy kb 20 oldalas, Magyar ellenőrző méretű füzetet, hogy KRESZ szabály, biflázzam be, majd jöjjek vissza. Nagy nehezen (kb 30 perc) átrágom magam rajta. Másnap megjelenek, ott helyben kapok egy 25 kérdéses tesztlapot, vonuljak félre az egyik pulthoz és töltsem ki (lóf@sz nem figyel rám, pláza szintű sürgés-forgás, nehéz lett volna puskázni...). Komoly erőfeszítések után sikeres tesztet töltök, kapok egy ideiglenes jogsit, amivel vezethetek, ha mellettem ül egy érvényes jogosítvánnyal rendelkező személy, de nem kell, hogy oktató legyen. Menjek vissza, amikor úgy érzem. 1-2 hét múlva megyek vissza, jelzem, hogy készen állok a megpróbáltatásra. Erre gyorsan jön a csóka, beül a kocsiba (saját autó!), hogy akkor mehetünk. Kb 15 perces út volt. A rutin rész: egyszer meg kellett állnom. Nagyon bonyolult jobbra lehúzódást kellett bemutatnom. Megizzadtam, de sikerült. Visszaérünk, közli, hogy sikeres volt a vizsga, menjünk be. Ott helyben megcsinálja a képet, kinyomtatja a kártyára és megkapom a jogsit. Nem vizsgalapot, ami alapján kérhetek vizsgaigazolást közlekedésfelügyeletnél, amivel mehetek okmányirodába, hanem ott helyben 5 perc alatt megcsinálja a jogsimat. Megjegyzem mindez, ÖSSZESEN került $14-ba, akkor árfolyamán számolva 3500Ft.
Nem néztem statisztikákat, hogy ott mennyivel van több baleset mint Európában vagy idehaza, nem is foglalok állást melyik módszer a helyes. Talán egy arany középutat kellene megtalálni.
"A kérelem adatlap alább megnevezett, lejárt kategória érvényességű vezetői engedéllyel 2010.07.19-ig jogosít vezetésre."
A kérelmen szépen felsorolva az összes kategória (B, A, A1) Ez alapján mégiscsak vezethetek vele, csak nem egyértelmű, mit
A telepített trafik 145-re vannak beállítva(biztos forrás)!
ami azt jelenti,hogy ha 150-et mutatott az órád,akkor kb. 140-el mehettél,vagy még annyival se.Átlagban 10%-ot minden kilométeróra csal!
Akár viccnek szántad a kérdésedet akár nem, egyszer úgy esett, hogy alkoholt fogyasztottam annak ellenére hogy motorral voltam, hát az italozás végeztével szépen fogtam magam és a motort hazatoltam. Közben találkoztam rendőrökkel is akik megkérdezték mi a gond, szépen elmondtam, hogy miért tolom a motoromat és nem volt gond. Persze nem támolyogtam azt azért hozzátenném. De régen is volt már.
A rendőrök milyen helyzetben tudnak trafizni?:S
Elmentem kanyarogni egyet, és kb 130km/h-val mentem azon a szakaszon ahol a rend éber őrei ültek az autójukban!
Úgy volt a dolog, hogy jobb oldalt egy kis betorkolló úton állt az autójuk, és az autó eleje merőlegesen állt a úthoz képest!Én ott haladtam el azon az oldalon ahol állt az autójuk
Gyanúsan trafipaxozhattak ugye?:(
Kérdéses számomra, hogy ha trafiztak is egyáltalán, akkor melyik sávot mérhették?Kb mekkora büntetésre számíthatok, ha nem az enyém volt a motor sem, és még jogosítványom sincs arra a kategóriára?
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Remélem érthetően írtam le a dolgot!
Köszi szépen!
Szevasztok!