Hát a jog nem egyszerű, sokan sokféleképpen értelmezik, aztán jön a bonyodalom. Persze egyszerűbb lenne ha érthető nyelven írnák, de akkor nincs kiskapu, meg akkor nem kellene a következő ciklusban változtatni rajta. Mindíg kivesznek belőle, beraknak vissza...a rendőr meg meghülyül, mert nem tudja követni.
De ezek UGYANABBAN a rendeletben vannak, plusz ez a zárnyitó elkülönítva a kiemelten veszélyes kategóriában ( a többi az 'csak simán' veszélyes )
Azt mindenhol leírja, h 50ezerre kell büntetni, de hogy kit és miért b+, azt sehol...
Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek részére forgalmazható.
(2) Az (1) bekezdésben felsorolt eszközök nem kereskedelmi (turista) forgalomban nem vámkezelhetők.
(3) Gázspray, íj, számszeríj, szigonypuska csomagküldő szolgálat, ügynöki tevékenység, házalás és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás útján nem forgalmazható.
egyszer már volt ilyen fellendülés.....
egy szóval sem mondom hogy nem kell viilágítás ha sötétben mászkál az ember... én sem mennék lámpa nélkül, még avval is letúrnak, hát még ha nem lenne
csak ezek a mostani "teszkós" szarokon csak 2 prizma van aztán jónapot.....
Történt, hogy egész napi munka után elindult mikrobusszal nyolcan két család , külföldre. Autópályán vaddisznókkal ütköztek, felborultak és kipotyogtak. Két halott. Azóta azon a környéken mindenki becsatolt övvel jár. A vízhordó lány esete a kúttal.
pohi,
volt szó erről a baromról, aki a hatodik kitiltása után is feladta a zárnyitó készülékek reklámját.
A 175/2003 alapján ( közbiztonságra különösen veszélyes eszköz forgalmazása...mely zárszerkezetek illegális kinyitására szolgál...különösen mechanikus/elektromos zárnyitó szerkezetek ) nem lehet valamit kezdeni vele?
Addig, míg valamelyik ügyes 'testvér' nem vásárol be belőle...
Felénk ilyennel még nem találkoztam, de mindjárt megnézem....elméletileg én játékeszköznek titulálnám, mint a görkorcsolya, de így, hogy 60-al kecel.....meg motoros.....akkor segédmotorskerékpár, de vajon megfelel e a feltételeknek..... Persze tudjuk, hogy egy motoros rollerről van szó, de ugye, ez hol fér bele a kreszbe.....
Mondjuk nappal nem szoktunk szólni felénk. Korlátozott lárási viszonyok esetében pedig néha.
Egyszer kb. 8 éve megelégeltem a sok figyelmeztetést, mert leszarták az emberek és feljelentettem az összes kerékpárost akivel korom sötétben világítás nélkül találkoztam. Épp sok volt az elütési rátájuk az időtájt. A szabálysértési előadó szólt, is hogy nyugodjak le picit, mert nem bírja a melót..... Aztán egyre több mindenkinek lett világítása. Azóta megint elfelejtődött a dolog. Lehet felétek is ezért indult be a dolog ismét........egyébként mint látod tök jogosan.
Meg tudnád nekem mondani hogy milyen szabályok vonatkoznak a "motoros-roller-re"?
Nem vicc felénk egyre több van és 50-60 km/h-val cikáznak az autók között,még el nem csapják valamelyik barmot.
Köszi!
Nagyjából jól írod, de a járdán nem leht kerékpározni csak ha 12 éven aluli vagy és főútvonal, valamint más életkorban akkor, ha az út alkalmatlan a közlekedésre Persze csak, ha jól emlékszem.....
én nem igen akarok kerékpározni......
gyerek kapott egy biciklit aztán már egyből basztatták a yardok
pedig nem megy sötétben egy darabig még
de majd beszerzek valami villogót, csak azt meg mindig le kell venni mert az iskolában is sok a lopós......
Két villógót vegyél,és akkor senki nem fog cseszegetni soha.
Érdemes profibbat venni,hogy érjen is valamit ez csakis a bringás érdeke hogy lásák főleg az országutakon.+kukásmellény legyen nálad ha tudod rádsötétedik,az is csak a te érdeked.
Nyilván ah a faluban a járdán tekerszVak sötétben vagy a töltésen abból sem lesz bajod.
AK jogsim van,igazoltattak ma nagy motorral,és szabálysértési eljárás indul ellenem. Tudtok erröl valamit?
Mennyi pénz bírságot jelent ez?
Esetleg mást?
Első alaklom de volt 2 éveb belül 20e alatti birságom szal visszaeső..
Azt mindenhol leírja, h 50ezerre kell büntetni, de hogy kit és miért b+, azt sehol...
Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek részére forgalmazható.
(2) Az (1) bekezdésben felsorolt eszközök nem kereskedelmi (turista) forgalomban nem vámkezelhetők.
(3) Gázspray, íj, számszeríj, szigonypuska csomagküldő szolgálat, ügynöki tevékenység, házalás és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás útján nem forgalmazható.
egy szóval sem mondom hogy nem kell viilágítás ha sötétben mászkál az ember... én sem mennék lámpa nélkül, még avval is letúrnak, hát még ha nem lenne
csak ezek a mostani "teszkós" szarokon csak 2 prizma van aztán jónapot.....
volt szó erről a baromról, aki a hatodik kitiltása után is feladta a zárnyitó készülékek reklámját.
A 175/2003 alapján ( közbiztonságra különösen veszélyes eszköz forgalmazása...mely zárszerkezetek illegális kinyitására szolgál...különösen mechanikus/elektromos zárnyitó szerkezetek ) nem lehet valamit kezdeni vele?
Addig, míg valamelyik ügyes 'testvér' nem vásárol be belőle...
Egyszer kb. 8 éve megelégeltem a sok figyelmeztetést, mert leszarták az emberek és feljelentettem az összes kerékpárost akivel korom sötétben világítás nélkül találkoztam. Épp sok volt az elütési rátájuk az időtájt. A szabálysértési előadó szólt, is hogy nyugodjak le picit, mert nem bírja a melót..... Aztán egyre több mindenkinek lett világítása. Azóta megint elfelejtődött a dolog. Lehet felétek is ezért indult be a dolog ismét........egyébként mint látod tök jogosan.
Meg tudnád nekem mondani hogy milyen szabályok vonatkoznak a "motoros-roller-re"?
Nem vicc felénk egyre több van és 50-60 km/h-val cikáznak az autók között,még el nem csapják valamelyik barmot.
Köszi!
azt nem kedvelik az orkok
gyerek kapott egy biciklit aztán már egyből basztatták a yardok
pedig nem megy sötétben egy darabig még
de majd beszerzek valami villogót, csak azt meg mindig le kell venni mert az iskolában is sok a lopós......
Érdemes profibbat venni,hogy érjen is valamit ez csakis a bringás érdeke hogy lásák főleg az országutakon.+kukásmellény legyen nálad ha tudod rádsötétedik,az is csak a te érdeked.
Nyilván ah a faluban a járdán tekerszVak sötétben vagy a töltésen abból sem lesz bajod.
szóval akkor kell a lámpa a biciklire.....
meg mindenféle fényvisszaverő baszások
hogy engem még akkor is szopatnak amikor kapok valamit....
Mettől meddig.
Sajnos nem számít az AK.....
AK jogsim van,igazoltattak ma nagy motorral,és szabálysértési eljárás indul ellenem. Tudtok erröl valamit?
Mennyi pénz bírságot jelent ez?
Esetleg mást?
Első alaklom de volt 2 éveb belül 20e alatti birságom szal visszaeső..