Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

csak annyit vontathatsz egy járművel amennyi annak a forgalmijába bele is van írva.......ha az 1500 bele van akkor igen......a tengely nem számít....ha jól tudom...
Tényleg? Tehát az olyan 1700 kiló max össztömegű fiatommal vontathatok 1500 kilós duplatengelyes lakókocsit?
épp onnan vettük át........ha jól tudom.....
..és ez külföldre is vonatkozik?
Nem, épp ezt érintette változás régebben. Úgy van ahogy Pohi írta.
És ha súlyban belefér, de kéttengelyes a vontatmány (mondjuk lakókocsi) akkor mi a szitu?
De akkor ha jól vágom, csak 750 kilóig vontathatok én személyesen, mert nehézpót vizsgám nincs

Ugye?
nekik legalább nem csökkent..... nekem még csökkentették a fizetésem múlt évben
Na lépek......
Ja igen, ugrott a 13. havi, a ruhapénz is számlaköteles.....stb. Szóval egyre nehezebb. Dehát mindenkinek aki normálisan dolgozik tisztességesen. Szóval a számat befogom.......
ez van..... voltak pótlékok adták aztán mást elvettek. Aztán azt a pótlékot is elvették, de adtak másikat...aztán megint elvették, ígyen adok is meg nem is és szépen szinten maradtunk. Most az adócsökkents jó picit. 2 éve kb. a kevés fizetés kompenzációjára bevezették az évenkénti 1.2-es szorzót utcán dolgozóknak, tehát 1 év = 1.2 év most ezt is el akarják venni.......... Mindenki a választásokat várja.......
Még internetem sincs. Megrendeltem a T-home-tól, de még nem kerestek. Így csak néha tudok benézni munkából vagy barátnőm szüleitől. Remélem minél előbb rendeződik a helyzet. A faelgázosítós kazán viszont szuper. Enyhe időben 24 órát elmegy egy megrakással, nappal 23 éjjel 21.5 fok.....nagyon jó az otthoni ősöreg öntöttvas kazánhoz képest ami majdnem öregebb mint én és 1 óránként éhesen korog a gyomra.
Komolyan mondod, 8 éve nem emeltek fizetést ?!Azóta volt legalább évi 5% infláció!
31.-én beköltöztem, hirtelen felindulásból A várárkot tavasszal csináljuk addig gyűjtök az állatokra......de lehet csak rókák lesznek benne
Nincs ösztönzés, gondolok itt arra, hogy 8 éve nem volt fizetésemelés, és minden jót megvontak amit lehetett.......szóval, lehet nem jön össze ez az összeg nekik....
Szia Pohi ! Telehánytad a várárkot? Krokodillal?
Tömören 3500 kg-ig vagy 4250 kg-ig vagy jól össztömegben. Ha van egy 2000 kg-os (megengedett legnagyobb ösztömeg) szgk.-d ahhoz csatolhatsz egy 1500 kg os nehézpótkocsit (750-ig könnyűpót), mert a 3500 kg-ot nehézpóttal nem haladhatod meg. De ha van egy 3500 kg-os (megengedett legnagyobb össztömeg) szgk.-d ahhoz csatolhatsz egy 750 kg-os könnyűpótot és így 4250 kg-al még a B kategóriával vezethetsz.

Asszem érthető.
Az egész cucc kocsistól pótkocsistól terhestől nem haladhatja meg a 3,5 tonnát de van a kocsinak a forgalmiban bejegyzett vontatható súlya azt se haladhatja meg.Fékezett/fékezetlen és a pótkocsinak is meg van a max terhelhetősége.Tehát suzuki 1,0 + 2 es lószállító nem jáccik és ugyanez egy autószállítőval meg egy navarrával a hátán sem.
Ha jó tom.Ha nem akkó tévedek.
Azt tudjuk-e, hogy szgk-val, csak B-s jogsival mekkora málhát vontathatok? Gondolom, csak egytengelyest, max a gk tömegéig... infó valakinek?
Igen
Nálunk Somogyban az elmúlt fél évben hármat is láttam. Az ország többi részében csak kettő lenne?
az EU-s országból behozott motorra nem kell
adás-vételkor kell
Viszont lesz tábla mindnél.Kell még a lé me valami csókosnak táblakészítő cége van.Számold össze e miatt mennyi táblát kell kirakni hogy ne menj gyorsan.Ezt nevezik kérem ügyességnek.
Szerintem is kellett.