Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

változatlanul vitatom az NKH levelét, merthogy nem jogalkotók
De nagyon tudod.....te is vettél?
Mert palimadarat akarnak fogni.Lehet venni laptophoz USB-digiTV vevőt,mit gondolsz milyet, csak a Magyar adást nem fogja , mert csak Mpeg 2-őt tudja. Az adás meg Mp4-es.Mit gondolsz mennyiért kapják Kínából? Max 2000 Ft. Mennyiért veszed? 9000-ért.Na ugye.
Szia!

Még nem sajnos....
hááát...Rami 2X55W xenonját én is rühelltem, amikor éjjel jött mögöttem a Tátrában
akkor pl ha egy honda kipuffot felteszek egy yamahára akkor már büntetnek?

vagy itt már mindenért büntetnek?
úúúútálom az összes faxxopó xenonost
Én saját tapasztalatból mondom, hogy nem szűk, hanem igen is tág az a határ ahol jobban látok vele, de még nem vakítok....mert normálisan be van állítva!

Más.
Pl. sok autó fényszórója (foncsor, üveg -müa-)teljesen ugyanaz a xenon és sima izzós kivitelben. Értelemszerűen a fényszóró ház hátoldala a felfogatás miatt más.

Tehát ezzel sem érvelhetnek a hatóságok...
Abban az esetben, ha projektor lámpa van gyárilag a járműben, kevesebb a valószínűsége, hogy kiszúrják?
- Nem lehet, csak " offroad/verseny használatra" felirattal. Ellenőrzik is a hatóságok vastagon.
- Mert a foncsort / üveget viszont nem úgy alakították ki.

Hiába megy fel az 50 es kályhacső is az 50 es átmérőjű dobod helyére: attól h úgy van kialakítva h csatlakozzon, még nem használhatod.

Egyébként motorban tényleg nem egyszerű: nagyon-nagyon szűk az a határ, ahol valóban jól látsz vele, de nem vakítod szarrá az előtted menőt. Inkább az Osram/Tungsram +90% izzói, olcsóbb és jobb is.
Márcsak 2 kérdésem van.
1. Miért lehet árusítani boltban?
2. Ha úgy alakították ki az izzót, hogy kompatibilis legyen az eredeti izzóval, akkor miért átalakítás?
Gondolom mire odaér a felülvizsgálatra már csak a jégfehér fényű halogénizzók fognak pislákolni benne
Ha a foglalat nem xenon beépítésére alkalmas akkor igen.
De nyugi, csak itthon...
Ismerősömet hétvégén igazoltatták Kecskeméten és az utólag beépített xenon miatt berendelték KPM-es müszakira. Azt nem mondták neki, hogy mennyit kell fizetni büntetést.
Ha benne van a szettben az „E” jelölés, akkor is átalakításnak minősül?
ezen sokat gondolkoztam már:
miért is kell gyorsan menni?
azért mert tilos?
legalább heti egy motoros van szétfaragva, de azért rohan mindenki
Szia,

NKH-tól nem jött még válasz a"kutyahúzásra" ?
sok és igen.
Hihetetlen milyen baromságokat tudnak kitalálni emberek. Előre megjegyezném nem téged bántalak, de a nagy okoskodók ilyenkor mire várnak társadalmi egyetértésre a hülye kitalálmányaikra? Tényleg nem neked szánom, hisz nekem is van ilyen nagypofájú, okoskodó, mindent jobban tudó ismerősöm. Most ez, de sorolhatnék még régi begyepesedett baromságokat, "újító" ötleteket. Felmerült itt egyszer, h a sebességmérő rendőrtől milyen okmányokat kérjünk és ha nincs meg, vagy nem mutatja meg akkor nem mérhet, sőt még el is zavarhatjuk onnan stb. Mondjuk sorolhatnám a baromságokat, nem veheti el a rendszámot, mert az a saját tulajdonom, hülyeségek. Meg adjon házkutatási parancsot a kamionosnak, bla-bla Hozzáteszem ezek a nagyokosok csak itt nekünk osszák az észt, h ezt meg azt mondta, a rendőr meg elnézést kérve mint az oldalba rúgott kóbor kutya bocsánatért esedezve elhúzott. Hát elmondom nektek ezek a szuper emberek vagy behúzott fülel kussolnak éppen a rendőr előtt, és itt fórumokon előadják nekünk a nagy találmányaikat, vagy ha ilyet vakkantanak akkor nagyon meg vannak szívatva.
Nagy baromság...... ....röviden
Akkor nem szóltam semmit,majd szólok neki is,ne legyen olyan nyugodt.
Ha menet közben mérnek kocsiból....akkor az nem jármű, hanem egy guruló kameraállvány?
Az meg mit keres a forgalmi sávokban?
Közlekednek egy kameraállvánnyal? Szabad ilyet?
Rengeteg rendőr autó áll (lefényképezve), nem mérést végezve....... hídon, leállósávon, forgalom elől elzárt területen, járdán....stb.
Ezekre nem érvényes még a saját kibúvójuk sem..
25. §

Az R. 63. §-a a következő (4) és (5) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A közúti forgalom ellenőrzése során

a) a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezést, és
b) azt a járművet, amelyben a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezés üzemel

a közúton úgy kell elhelyezni, hogy a gyalogos és jármű forgalmat indokolatlan mértékben ne akadályozza.

(5) A (4) bekezdés b) pontjában meghatározott járművet a közút azon részén is el lehet helyezni, ahol a járművek megállása vagy várakozása tilos.”
Mivel a sebességmérő berendezéssel felszerelt rendőrségi gépjármű mégsem gépjármű hanem csak mezei műszertartónak minősül ugyebár.
Ez hülyeség, ha te megállsz az út szélén az autóddal akkor neked is területfoglalási engedélyt kéne kiváltanod?
Amúgy meg, ha a rendőrök a tilosban állva mérnek sebességet, akkor is ugyan olyan jogszerű a sebességmérés. Az más kérdés, hogy azzal elkövetnek egy szabálysértést, de ez már az új KRESZ módosításban benne van, hogy a rendőr szabálytalanul megállva is mérhet sebességet, csak a gyalogos illetve a járműforgalmat nem akadályozhatja.