Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyértelműnek kéne lenni, hogy ne fordulhasson elő olyan, mint itt is pl, hogy "peppe1000" 5 éve lejárt jogsival vezet...
Persze, értem én, csak faszért bonyolítják... Külön orvosi, meg külön okmánylejárat dátum...
jaj faszom... legkorábbi lejártakor orvosi vizsgálat, és onnan minden 10év, nem?
Hát ez a jogsi érvényességi idő jó nagy zűrzavar... Nekem az elején, a 4(b) pontban 2019.05.13 van. Ez jó is lenne olyan szempontból, hogy a motor jogsit idén 5.13-án kaptam, tehát 10 évre lenne megadva... DE! Ha a hátulján megnézem a kategóriáknál, ott mindegyiknél az olvasható, hogy 16.05.09! (11-es oszlop, ami a kategória érvényességet jelenti...) Tehát a motorjogsit 7 évre kaptam?! (B kategóriát már nem tudom nyomonkövetni, mert '91-ben szereztem, és már volt jogsicsere, meg hosszabbítás is...) A 12-es oszlopban, a korlátozások kódjánál mindenhol 101 van írva, ami gőzöm sincs micsoda. A1-nél 182 is van, azt se tudom mi... Az összes kategória alatt van 2 olyan sor, hogy "T", meg "M,K", na azok érvényesek 19.05.13-ig... Csak azt nem tudom, mit jelentenek... Ja, és azoknak a korlátozása (12-es oszlop) 185, és 186. Így összezavarni egy pofon egyszerű érvényességi időt! Az előoldal 4(b) pontja csak személyazonosításra érvényes 10 évig. A hátoldal a lényeg, ami a kategóriánkénti érvényességet jelöli. Aki ezt kitalálta, az egy hihetetlen barom volt! ( A korlátozások kódja persze nincs benne a jogsitartó kiskönyvben...)
az, hogy az önkormányzat kivonja a motort a forgalomból, mert nem fizetted be a súlyadót nincs benne a forgalmiban, a nyilvántartóba bekerül. Ha az értesítési címed nem egyezik a bejelentetteddel, azaz a forgalmiban lévő címed megváltozott az a saját hibád, azaz azért nem kaptál értesítést, mert nem jelentetted be a változást, 2. kézbesítési kísérlet után a határozatok kézbesítettnek számítanak.
A megrugdosást tanúval bizonyítsa, remélem nem azt írtad alá, hogy elismered.
A jogsi...hm. Ezt te is tudod.
na ezt a marhaságot felejtsd el gyorsan.
én úgy tudom hogy nálunk neked kell bizonyítanod hogy NEM tetted.
hát, akkor a tulajdonos jogi személy ugye, annak meg nem vehetik el a jogsiját ha nem nyilatkozik hogy nem ő vezette. szerény terjedelmű jogi tanulmányaim ennyire engednek következtetni.
OFF!

CrazyJoe!

Ha van hiteles rendőrségi jegyzőkönyv a balesetemről,arra fizetnie kell a biztosítónak?

On!
Ezt fogom tenni.
Utána meg sürübben hordok baseball sapkát...
mondjuk egy csomó utánajárással egész jól kijöhetsz ebből
ha a jogsi érvényes, forgalmi is jó, rugdosás meg gyenge lábon áll
lesz egy marék ősz hajszálad, mire minden rendeződik
Igazad van ini. ez az én hibám, ezért vállalom is a felelősséget.
Reggel megyek az apehba, meg az okmányirodába. Utánajárok mindennek.
A "rugdosós" faszi miatt meg nem aggódom.
Én nem rugdaltam meg... ha megrugdalom, akkor lebaszom a tükrét vagy hasonló... de nem taknyos-hideg aszfalton, mert Rossi még nem vagyok...
amit már 2 éve meg kellett volna tenni......
akkor valóban adminisztrációs hiba történhetett... okmányiroda utánajárás...
Az sem piskóta történet lehetett
az könnyen megy tényleg........"jómódú" ismerős gyalogosgázolást zebrán úszott meg úgy, hogy még a gyalogos volt a hibás mikor felébredt a kómából......és ezt büszkén mesélte....
Én is szemüveges vagyok, kontaktlencsével vezethetek, de nekem 10 évre adták
ugy hogy volt 5 "tanuja"
Én egy pár éve jártam hasonlóan,le volt ragasztva a rendszám,nem volt nálam forgalmi ,jogsi,személyi,a forgalmi és a jogsi lejárt.Azt mondta a rendőr,hogy csak tréleren vihetem haza a motort.Kérdeztem mire számíthatok?Azt mondta,hogy legalább 80-100 ezer.Elmentek ,én meg hazajöttem.Egy hónap múlva jött a határozat,hogy 40 ezer forint,mivel 2 éven belül nem voltam büntetve,írtam kérelmet,hogy.......... és megfelezték húszra ,és kértem részletfizetést
Hogyan?
ezé mondtam basszátok meg:sose állok meg,abból nem lehet baj
jajjj hagyjuk már... ebben az országban bármi lehet...
persze...be kell bizonyítani...de már hallottam ienről...szal nm az első eset...pont.
kérdés mit irt alá
na jó, de ezek mind voltak, hogy engedhették tovább?........ez is kicsit gyanús, legalább a forgalmit és rendszámot el kellett volna venni.....na meg a jogsit, mondjuk ha 2002-ben szerezte Peppe akkor az valóban nem lehet 2004-ig érvényes.....