Hát ez a jogsi érvényességi idő jó nagy zűrzavar... Nekem az elején, a 4(b) pontban 2019.05.13 van. Ez jó is lenne olyan szempontból, hogy a motor jogsit idén 5.13-án kaptam, tehát 10 évre lenne megadva... DE! Ha a hátulján megnézem a kategóriáknál, ott mindegyiknél az olvasható, hogy 16.05.09! (11-es oszlop, ami a kategória érvényességet jelenti...) Tehát a motorjogsit 7 évre kaptam?! (B kategóriát már nem tudom nyomonkövetni, mert '91-ben szereztem, és már volt jogsicsere, meg hosszabbítás is...) A 12-es oszlopban, a korlátozások kódjánál mindenhol 101 van írva, ami gőzöm sincs micsoda. A1-nél 182 is van, azt se tudom mi... Az összes kategória alatt van 2 olyan sor, hogy "T", meg "M,K", na azok érvényesek 19.05.13-ig... Csak azt nem tudom, mit jelentenek... Ja, és azoknak a korlátozása (12-es oszlop) 185, és 186. Így összezavarni egy pofon egyszerű érvényességi időt! Az előoldal 4(b) pontja csak személyazonosításra érvényes 10 évig. A hátoldal a lényeg, ami a kategóriánkénti érvényességet jelöli. Aki ezt kitalálta, az egy hihetetlen barom volt! ( A korlátozások kódja persze nincs benne a jogsitartó kiskönyvben...)
az, hogy az önkormányzat kivonja a motort a forgalomból, mert nem fizetted be a súlyadót nincs benne a forgalmiban, a nyilvántartóba bekerül. Ha az értesítési címed nem egyezik a bejelentetteddel, azaz a forgalmiban lévő címed megváltozott az a saját hibád, azaz azért nem kaptál értesítést, mert nem jelentetted be a változást, 2. kézbesítési kísérlet után a határozatok kézbesítettnek számítanak.
A megrugdosást tanúval bizonyítsa, remélem nem azt írtad alá, hogy elismered.
A jogsi...hm. Ezt te is tudod.
hát, akkor a tulajdonos jogi személy ugye, annak meg nem vehetik el a jogsiját ha nem nyilatkozik hogy nem ő vezette. szerény terjedelmű jogi tanulmányaim ennyire engednek következtetni.
mondjuk egy csomó utánajárással egész jól kijöhetsz ebből
ha a jogsi érvényes, forgalmi is jó, rugdosás meg gyenge lábon áll
lesz egy marék ősz hajszálad, mire minden rendeződik
Reggel megyek az apehba, meg az okmányirodába. Utánajárok mindennek.
A "rugdosós" faszi miatt meg nem aggódom.
Én nem rugdaltam meg... ha megrugdalom, akkor lebaszom a tükrét vagy hasonló... de nem taknyos-hideg aszfalton, mert Rossi még nem vagyok...
az könnyen megy tényleg........"jómódú" ismerős gyalogosgázolást zebrán úszott meg úgy, hogy még a gyalogos volt a hibás mikor felébredt a kómából......és ezt büszkén mesélte....
Én egy pár éve jártam hasonlóan,le volt ragasztva a rendszám,nem volt nálam forgalmi ,jogsi,személyi,a forgalmi és a jogsi lejárt.Azt mondta a rendőr,hogy csak tréleren vihetem haza a motort.Kérdeztem mire számíthatok?Azt mondta,hogy legalább 80-100 ezer.Elmentek ,én meg hazajöttem.Egy hónap múlva jött a határozat,hogy 40 ezer forint,mivel 2 éven belül nem voltam büntetve,írtam kérelmet,hogy.......... és megfelezték húszra ,és kértem részletfizetést
na jó, de ezek mind voltak, hogy engedhették tovább?........ez is kicsit gyanús, legalább a forgalmit és rendszámot el kellett volna venni.....na meg a jogsit, mondjuk ha 2002-ben szerezte Peppe akkor az valóban nem lehet 2004-ig érvényes.....
A megrugdosást tanúval bizonyítsa, remélem nem azt írtad alá, hogy elismered.
A jogsi...hm. Ezt te is tudod.
CrazyJoe!
Ha van hiteles rendőrségi jegyzőkönyv a balesetemről,arra fizetnie kell a biztosítónak?
On!
Utána meg sürübben hordok baseball sapkát...
ha a jogsi érvényes, forgalmi is jó, rugdosás meg gyenge lábon áll
lesz egy marék ősz hajszálad, mire minden rendeződik
A "rugdosós" faszi miatt meg nem aggódom.
Én nem rugdaltam meg... ha megrugdalom, akkor lebaszom a tükrét vagy hasonló... de nem taknyos-hideg aszfalton, mert Rossi még nem vagyok...
persze...be kell bizonyítani...de már hallottam ienről...szal nm az első eset...pont.