Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

3,2-es omega motor van benne...
a forgalmiba bejegyzik és ennyi
Azért a későbbiekre nem árt figyelembe venni, hogy lehet a mérőket blokkolni, de az itt: seb.mérő követelmények a jogtárból leírtak alapján felfejlődés várható olyan szintre, hogy két mérő között (ezek tudják a pontos időt), az átlagsebesség kiszámolásával derül fény a gyorshajtás tényére. (ekkor tényleg valami rendszámot érintő trükk lesz szükséges).
na ezt küld el a novemberi perre a bírónak, hagy mazsolázgasson...
Amúgy viszont (2007-es jogifórumos hsz):
"csak idézem a BM oszályvezetőjének állásfoglalását, melyere a rendőrség hivatkozik, ha megszólítják őket:

„A sebesség ellenőrzés céljából az út valamely részén leállított, és azt követően sebesség ellenőrzést végző jármű a közúti forgalomban már nem vesz részt, csak sebesség ellenörző eszközként használja a rendőrség. A sebesség ellenörző berendezéseknek az út valamely részén történő elhelyezésére a KRESZ rendelkezéseket nem tartalmaz. Ebből következően az ilyen jármű esetében a megállás, várakozás szabályainak alkalmazása nem vethető fel.” "
Persze ez kevéssé mérvadó, miután nem az autó mér, hanem a műszer, lehet egyéb állásfoglalást tenni.

De van más is:
ez 2009-es, amit nyilván végig kéne nézni, majd talán megteszem, ha érdekel, addig is belőle:
"a Közlekedésrendészeti Fıosztály vezetıje a kérdéskör jogszabályi
hátterét megvizsgálta, és arra az álláspontra jutott, hogy „A KRESZ szabályai a
sebességmérı készülékkel felszerelt rendırségi gépkocsikra is vonatkoznak, tehát
ezekkel a gépkocsikkal is csak a közlekedési szabályok szem elıtt tartásával lehet a
közúton az ellenırzések céljából megállni, illetve várakozni”. Idéz a BM Jogi
Fıosztálya vezetıjének 2004 januárjában – kérésére – kiadott állásfoglalásából, amely
szerint: „Amennyiben a rendırség által a közúti ellenırzésre használt jármő a
megkülönböztetı jelzését, jelzéseit az ellenırzés közben nem mőködteti, illetıleg a
jármő azzal nincs ellátva, a KRESZ rendelkezéseket minden esetben meg kell tartani.” (de aztán hivatkozik a fentire is)
Jó egészséget,kitartást. Látod már Nátzulok megen!
Jó cikk, igazolja, amit korábban benyögtem, hogy mi az "igazság" egy jogi procedúrában:
"Arra a bírói kérdésre, hogy mi a különbség, így felelt: Ennek fogalmát jogszabály nem határozza meg, ezért ez nyelvtani értelmezés kérdése."
Azaz egy (v. inkább sok, egymást követő) jól felvitt nyelvtani értelmezés-sorozat eldönti a dolgot.
Húúú innentől az összeset fényképezni fogom, még a hídon posztolókat is, ugyanis szerintem ott sem állhatnának. Olvassátok el a cikk alatti hozzászólásokat érdemes.
Köszönjük Csibewer
már nem lehet ilyen helyről trafipaxóni
Jó reggelt!
Egy kis gondolatébresztő olvasmány.
feljelentett traffipax?
Az van akkor, hogy okirathamisítás (vagy aminek az adásvételi minősül), ha a szerződést nem írtad alá. Ha aláírtad, akkor nem elvileg vette meg - bár mintha anno azt írták volna le a törzskönyvről, hogy a tulajdonjogot az igazolja. Egy normális adásvételire felkerül(hetne) az összes, az adásvétel tárgyához tartozó, vele együtt átadott, ill. átadandó dolog, pl. szerepelhetne, hogy a törzskönyv nem volt nálad amikor az adásvétel létrejött, így arra jóhiszeműen utólagos átadást vár a vevő.
Meg mondjuk lehetne egy olyan eset, hogy megveszik a motoromat, csak épp én nem tudok róla, persze törzskönyvvel, meg mindennel a birtokomban. Nos, ott csakis írásba v. az összes környékbeli odacsődítése melletti (tanúk fülébe) foglalt esetben vihetné a hatóság, jelvényszámmal, (személyes) büntetőjogi felelősséggel, ellentétes akarat tudomásulvételével, etc. Aki mindezt bevállalja, plusz viszi lezárt kormányzárral, kulcs és minden nélkül...
Tudod mit Dani? Kivételessen beválaljuk azt a videót ini sráctól, most már engem is kiváncsivá tett. Egy astra akkor megy ennyit, ha kihajítják belőlle a motort és raknak bele egy Ferrari erőforrást
Kérlek szépen nem vittek el a szlovákok én kísértem be őket és ki is kísértem őket Egyébként felénk most a falglettelés és a gipszkartonzás a menő, szóval, lassan de biztosan haladunk, a villany már nagy részben kész van, fűtés is, már csak a kazánbekötés van hátra......remélem október végére sikerül beköltözni, persze még lesz munka kívül, de a belső a lényeg egyenlőre.
Szép reggelt Pohi ! Azt hittem elvittek a szlovákok. Mi van felétek?
De bizony ezen bukott meg a Salgótarjáni Suzuki szalon is....
csődeljárás alatt csak a felszámoló adhat el vagyontárgyakat, ha a cég volt vezetője teszi akkor csődbűntett, ha te tudtál róla akkor sosem lesz a tiéd a motor+járhatsz rendőrségre, bíróságra évekig.
már miért ne kéne? Ugyanúgy 15 nap.
kereskedőnek nem kell átíratni
Ez úgy történhetett, hogy "megvette" a kereskedés, de nem íratta a nevére. A srác aki "Eladta" bejelentette az okmányirodában, hogy eladta, mert ugye nem akarja a közig bírságot más miatt fizetni. Az okmány irodában élő a tulajdonváltozás és ha 15 napon belül nem íratják át akkor kényszerátírás lesz belőlle + szabálysértési feljelentés hivatalból. Ettől még lehet a kezedben a forgalmi és a törzskönyv is. De a mocit átíratni nem tudod az általad írt csődeljárás miatt. Szóval ne adj érte egy fillért se. Ha adtál akkor gyorsan szerezd vissza.
Köszi fiuk!Széles utat Nektek!
Evvel szivatni akar megint...
ez ismét valami trükközés lesz
nézz utánna, kérdezgess kupeceket mit tudnak erről
Nem baj....A KIBASZÁS TÁRSASJÁTÉK!most Én jövök...van még erre mit lépni nincs veszve minden,számomra...