Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

http://hu.wikipedia.org/wiki/W...
Kötelező.
Eme említett úr volt szíves önmagát ily választékosan kifejezni a fennt említett humorosnak szánt komédia folyamban.
Az úr 1975. esztendejében,az Szállodaellenőrök c. epizódban.
Sajnos nem tudom, miről beszél...
(nem láttam még, nagy dologról maradtam le? mert akkor bepótolom, ha tudom; az ügynök sánta dolog lenne, hiszen az vmiféle meghatalmazott, ugye, akkor meg ne kardoskodjak az önképviselet mellett)
jogszabály nincs ami tiltja, de köteleznek arra hogy ha eladsz/vásárolsz fizess utánna adót
és a csereberénél nincs adóbevétel
Nem te voltál a Waczak szállóban a kanál ügynok?
Namost (thebear ne figyeljen, jogértelmezés):
Tételezzük fel, a magyar állampolgárok azonosak a magyar köztársaság alkotmányában megemlített néppel (az ellenkezője bizonyításáig). Az említett népé minden hatalom, amit közvetlenül maga, ill. a választott képviselet útján gyakorol. Tehát a képviselet kapja a hatalmat, ő maga az igénybe vételig nem is legitim, de utána is csak azoknak, akik a hatalomgyakorlás jogát átadták. (Az én ostoba felfogásom szerint, ha megbízok egy ügyvédet, ettől ő megbízás hiányában a szomszédot nem jogosult képviselni.)
Namost rendelkezhet-e a képviselet olyan joggal (mint az árucsere), amivel a megbízója nem? Korlátozhatja-e olyan jogát a megbízónak annak kifejezett akarata ellenére, amely joga a megbízónak sincs?
Egyébként nem tagadom, hogy létezhet, de azért kíváncsi lennék a jogszabályra, ami tiltja az árucserét. (leszámítva az mnb törvényt vagy egyéb, szintén az mnb-vel kapcsolatos, az mnb hivatalos fizetőeszközhöz való monopóliumát, illetve az(oka)t, ami ennek használatára kötelez. feltételezem, ez fed mindent, tehát magam válaszoltam).
Az én Aprilia AF1-emnek volt egy rendszám és forgalmiból egy oldalam!4.ik tulaj voltam aki nem irata a nevére aztán forgalomba lett helyezve!Simán ment!Vajon ezt is megtudjuk csinálni hogy még ezek sincsenek neki?
na ja de mivel tiltják a "formációm" halott ügy
sőt az is tilos hogy egymás között terményt csereberélsz.....
okos szervezéssel a multik által forgalmazott termékek 2/3ára nem lenne kereslet
és el is érkeztünk az elásott kutyához......
Köszönöm szépen!
1. Megkérdezed a "hallottam valahol"-t a részletekről.
2. Elolvasod itt: magyarorszaghu
3. vársz másik válaszra
Hello
Egy kis segítség kellene van egy motor nagybátyámnak egy MZ és leszeretné műszakiztatni forgalomba helyezni!
Nincs meg a forgalmi semmilyen papír semmi rendszám szóval semmi csak egy adásvételi attól a tulajtól aki kivonta a forgalomból de motor az benne ami benne volt!
Azt kérdezném hogy hallottam valahol hogy hiába kivan vonva akkor is lelehet műszakiztatni csak ez bizonyos összeggel több és komoly a vizsga hogyan megy ez tényleg lehetséges fontos lenne
Köszii előre is
El sem kezdted, így kár ezt vitának nevezni. Én inkább úgy fogalmaznék, annyira eltér a szemléletedtől az itt leírt gondolatmenet, hogy leveri Nálad a biztit.
Ami a formációs ajánlásodat illeti, ez is mutatja, hogy csak vélsz érteni (pontosabban megállapítani, hogy ez agyi zokni), ahogyan véled felfedezni a szélsőséget, ami nincs. Egy gondolatmenet nem egy egész ember.
Tegyük fel azért, én vagyok a magyarok nyilai. Ez, tudomásom szerint valamiféle terrorszervezetnek mondott dolog. (nem tudom, nem is érdekel, egyedül az egyén és annak szabadsága, amire néha időt szánok e témában mely egyike a soknak, amire időt szakítok). Legyen terrorszerv. Mint gyenge agy, amilyennek sacckb az "ott te lennél az ész"-ed sugall, tegyük fel, felrobbantom a rendőrpalotát. Eredmény: sok, a dolgokról különösebben semmit nem tehető ott dolgozó közeg mint áldozat, tönkrement középület amit az adózóktól szedett, közpénzzé lett összegből, netán le nem járt külföldi hitelből építettek, amit természetesen pótolni kell. Netán újabb adók, szabadságot tovább nyirbáló rendelkezések, stb. tehát az egyszeri egyének újabb szívása lenne az eredmény, esetleg a főbb okosok mégszebb páncélautókat, privát biztonsági cégeik még kövérebb állami megbízásokat, a fegyveres szolgálatosok veszélyességi valamit (Ft-ok) kapnának. Nem hiszem, hogy erre van szüksége az egyes embereknek.
Ha csak akkor vagy valaki, ha valahova tartozol, mint egyén, értéktelen vagy, megette a fene az egészet.
Az ini által leírt formáció inkább érdekelne, mikoris az életközösség összetart és közös erővel segíti egymást, hogy ne kelljen drága 'külső' segítséget, képviseletet igénybe venni.
Ehh. Tényleg feleslegesen vitatkozunk. Javaslom a Magyarok Nyilai formációt, ott te lennél az ész. Én részemről befejeztem.
Még annyit, ha közúton, motorral nem érdemes másra bízni az életünket, hanem inkább abból célszerű kiindulni, hogy nem vesz észre/nem figyel/stb, tehát számunkra kedvezőtlenül dönt , akkor miért kéne másképp gondolkodni azok felől, akiknek tényleges haszna származik abból, ha a tőlünk kapott/elvett bizalommal v. a ráruházott hatalommal visszaél?
Persze ezzel nem magamat sajnálom, mert pl. ha történetesen 1-2 éve jól számoltak a mindentudás egyeteme c. műsorban a nyugdíjrendszer, a nyugdíjasok akkori száma és a GDP tekintetében (és akkor még elvileg nem tudtak a 'válságról'), azaz 201X-re csak a nyugdíjrendszer többe kerül a nemzeti össztermék 100%-ánál, akkor több vesztenivalója van/lesz a 25 év fegyveres szolgálat után nyugdíjazottnak/nyugdíjba menőnek, mint nekem, aki így vagy úgy, de gyengén esélyes megérni a nyugdíja napját.
Miért kéne elmennem? (egyébként gondolok ezzel is)
Ha az általunk választott hatalom szar, nekünk kell elmenni? Ha azok, akikkel együtt választhatunk, nem gondolkodnak, nekünk kell elmenni, vagy tűrni, hogy a 'többség' - akik ugyanúgy szívnak és semmi hasznuk a másik megdöglött tehenéből se- bólogatása mellett kényszerítsenek a "közérdek"-et szolgáló terhek viselésére?
Azért, mert a legtöbb ember valamely oknál fogva el sem tudja képzelni, hogy az állam nem szent és sérthetetlen, sem pedig nem isten (nemhogy a funkcióit ellátó emberek), ezért a cselekedeteit sem kérdőjelezi meg, még nem biztos, hogy ez a helyes út.
Mondjuk megértem az ilyen kérdést, a szomszéd is egyenruhás volt, felfelé ő sem kérdőjelez létjogosultságot, de lefelé, a civileknél úgy tartja, menjen, akinek nem tetszik. Távol álljon a magam összehasonlítása egy amúgy nem bizonyított létű egyénnel (szemben ezer okból is, persze az "ő" javára), de ez kb olyan, mint amikor pilátustól a rabló szabadon engedését követelik, nem pedig a 'másként gondolkodóét'.
azért lenne egy kérdésem. Ha ezt te így látod miért vagy még itt?
Jól mondod, ez az ún. managed democracy, amit egyesek Putyinnak tulajdonítanak, de nem ő találta fel a többpártrendszert, időszakos választásokkal és agymosó médiákkal. A lényeg, hogy nem csupán a hatalmat monopolizálják, mint az egypártrendszernél, hanem a teljes hatalomért folytatott versenyt. Szabad választás van, de ők mondják meg, mi közül. Szavazni annyi, mint ráutaló magatartással igényt tartani a jelöltek által való kormányzottságra. Mintegy kifejezése az alkotmány szerinti közvetett, képviselő általi hatalomgyakorlásra, egyben lemondás a közvetlen hatalomról. Az elitnek pedig azért jó a menedzselt / irányított demokrácia, mert a bohócok ellátják a kormányzás feladatát /jószágigazgatás/, így nekik tudomást se kell venni a létünkről.
azért még ehhez hozzáteszem ahol 200 román dolgozik oda sem mennek......
vagy épp akkor amikor a gazda és a fia sétálgat a szőlőben....

no de tényleg hagyjuk, mert felidegesítem magam és nem tudok majd ebédelni rendesen
Találnék én nekik elfoglaltságot, Sztojkáéknál mikor voltak utoljára?
felénk terepjáróval mászkálnak az ellenőrök
nem 1-2 hanem sok...........
volt ahová egymás után 2 nap is kimentek

de hagyjuk a fenébe, megmártózom a hipermangánba, aztán mék segíjé
ez a jövő.........
Ezért segítek akinek tudok. Csak ki ne találják, hogy ez után is adózzunk.
köszi igazad van, de akkor is megkurnak ha gyorsan megyek 63ért 40 ezret fizettem, kicsit durva, és neked nem kell mondanom hogy annyit még az óra is csalhat, leszarják megbasznak, méressem be azt mondták és alkalmaszkodjak a külömbséghez.
nono......
ez amit írtál, nem az amiről beszélek
nem elvenni kell a köz érdekéért, hanem beadni, vagy tenni
egyformának tűnhet de nem az
mert aki elvesz az nem a köz érdekét szolgálja
de gondolom erre már te is rájöttél....
itt az összefogásról szólt amit írtam, mert most 10 ember kb 8 felé megy
felénk divat volt hogy összedolgozott a nép (szüret, kukoricaszedés stb)
15-20-30 helyre elmentél és utánna visszajött mind hozzád
senki nem nézte hol mennyit melózott mert idén itt, jövőre ott volt éppen több
pénz nem forgott, jó társaság, kaja-pia, boldog mindenki, minden munka elvégezve
így kellene az egész országban/világban élni
no de ezt az összedolgozást törvényileg megtiltották, és büntetik
miért is? mert abból nincs pénz a háttérben mozgó emberkéknek

100 milla? dolgozok még úgy 95 évig és simán megvan
Nagyon megbüntetnek,és nem tudod elrejteni, hidd el nem éri meg.De a Te dolgod.
éppen azon munkálkodom hogy ne kurjak rá mivel a 12es folyamatosan meglódul, és nem szeretnék birságot fizetni,adtam én már nekik annyit amenniből uj motort vehetnék, akkor inkább ebbe ölöm bele azt a pénzt, vagy csak egy részét.