Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem jöttél bodzázni oszt tessék! Ugy kell! Hááá az uszómedence? Meg az apek?
Nem változol vén róka ÜDV! Épp számolgattam, hogy még laza 2.5 - 2.7 milla belecuppan a házba és még csak belülről lesz kész teljesen. A külső szigetelés, térkő, kerítés még nincs benne......és a lagfontosabb se a 127 cm-es plazma TV se . .
"mert minden gumi csúszik...." Mondd már nem kell vazelin! Szia Pohi!
A forgalmit azért vették el, mert a kormánymű, fékrendszer sérült, vagyis nincs eleje a motorodnak. Ilyenkor hivatalból el kell venni balesetkor. 35/2000 Bm.rendelet 84§-ában megtalálod. A forgalmit 3 munkanapon belül megküldik a lakhelyed szerinti okmányirodába. Ott kell érdeklődened utánna. A mocit megcsinálod leműszakiztatod és megkapod a forgalmit.

Én is estem hasonló szituációban az R1-el. Kissé kopott volt a gumim középen, de a szélei még nagyon jók voltak. Hirtelen ötletből elindultunk a H.ringre. Elkapott egy kis páraszerű essőcske. Egy jobbosban alig döntve a mocit az keresztbefordult teljesen, mentettem a menthetőt szépen leraktam a földre még mielőtt átdobott volna és csúsztunk mindketten a vízes aszfalton. A moci totál egyenesen egy szemben közlekedő Renault felé csúszott én utánna és hát elég erősen szentségeltem a sisakban, már előttem volt, hogy telibeveri a Renaultot. Erre elkopott a bukógomba feje és a csavar aszfaltot fogott ami tartotta. Így horgogyként fékezte a mocit és kanyarodásra késztette, és csodák csodájára a motor bevette a kanyart tökéletes íven. Nagy baja így nem lett kilukadt az alsó idom meg a generátordekli sarka enyhén megkopott a fékpedállal együtt. Felállítottuk átnéztük és mentünk a ringre. Hát nem én voltam a pálya ördöge aznap, de később igen szóval ne hagyd abba a motorozást. Én megtanultam, hogy még véletlenül se közlekedjek kopottas gumival többé.......te is megtanultad, hogy essőben nem érdemes motorozni, mert minden gumi csúszik......
az esés meg arra jó volt, hogy legalább tanultál belőle
nem szégyen
Nem a motorozást kell abbahagyni, hanem a hülyeséget. A haverod mente a tempóját, te meg szintén azt akartad menni. Most, hogy okultál és nem követnéd el a hibát, már nincs miért abbahagyni. (egyébként túrán sem jellemző, hogy az elöl menő akár csak arra veszi a fáradtságot, hogy előzésnél annyit gyorsít, hogy a mögötte jövő is beférhessen, kivéve, ha őt is megelőzi, de akkor minek együtt menni...?)

Kategóriától valsz. eltiltanak, rajtad is múlhat azonban, mennyi időre (törött kézzel, szezon vége felé mellékes), ill. hogy az egyéb kategóriádról lesz-e papírod addig is (ha magától esetleg nem adná; mivel ha pl. B-től tiltanak, de A-m is van, akkor utóbbit nem vonhatja be/nem adom le, míg írást nem ad, hogy márpedig ő így gondolja... ) Az összegből nem szokásuk engedni, mivel a teljes magyar közig elsősorban pénzszedésre van beállítva.
1. Engem április 13-án ütöttek el. Majdnem frontális ütközés volt. Nem én voltam a hibás. A motorom TK. Az okoozó kapott 3 hónap vezetéstől való eltiltást és 40e bírságot.

2. Ne szabadkozz, hogy nem fogsz többet motorozni.
Én is így gondoltam. És bár nem tudom, hogy mit csinálnék most egy motoron, hiszen bennem van még a félsz, nagyon hiányzik a motorozás.
aznap mikor estem baratnőmet is el akartam vinni...neki nincs ruhaja....rosz belegondolni is....igaz vele megfintoltabb lettem volna talán nem ütközünk......vagy igen..
talan ha csak par honapra veszik el a jogsit es nem büntetnek sokra .. vissza ülök.....
frontálisan első erekét kiütöttem a fiatnak....
egy fontos kerdesre meg nem valaszoltatok:
forgalombol most kivontak mert törött az eleje kb 2 hét es megcsinaltatom akkor ujra forgalomba hozhatom majd?vihetem műszakira?
a balesetem után én is azt mondtam kerek egy hétig...aztán a 8. napon elkezdtem lebeszélni, milyen feltételekkel vehetem meg az újjat.
Nem biztos hogy eltiltanak, de várható. Nekem frontális lett volna, ha nem megyek le a padkára egyszer, akkor csúsztam egy 40 méternyit az aszfalton, és nem lett bajom. Nem gondolkodtam hogy nem ülök vissza. Lehet más a felfogásom. Baleset bárhol és bármikor érhet, azt nem kell szégyellni. Tanulni kell belőle.
csuszas
balint inkognitom meg akarom örizni ezert is ez a nevem.....köszönöm.....(szegyellem magam hogy igy jártam sose gondoltam hogy ez velem is megtörtenhet)

jogsit nem vettek el csak mondtak hogy tutu bevinjak meg birság.....várom a hatarozatot ......
de megnyugtato hogy "csak" 100 ezer lehet max nem pedig 200-300.......
forgalombol ha kivontak vissza tehető?
(ujra műszakiztatom stb....)

motorra meg ugy nez ki nem ülök egy daraabig illetve ki tudja de csaak öregesen mennék ha szegyen ha nem........
(de a csalad se engedi senki se.... meg a hullazsak is közel volt most ha beszallok a kocsiba vagy oldalt ötközök a motorral akkor amputácio vagy hullazsak jutott volna .....stb... lehetne meg ragozni..... mindig tudtam egyszer esni kell de ez tul nagy volt csak csudzsasra szamitottam......hogy majfd egyszer...
De miért vették el a vezetői engedélyt?
köszönöm az epitő jellegü segitő válaszokat vigyazzatok magatokra es másra!+motorra :(
nem tudom en lehettem e egy tucat bontoval beszeltem....10-20....
Csakmert nemrég jártam ott és elkaptam 1 telefonbeszélgetést amiben az illető szintén az után érdeklődött hogy mennyibe lenne a motor teljes elejét rendbe hozni, és neki is 300-at mondtak.
en szallittattam el a motort de műszaki hibajsa nem volt
nagy lecke az elettől... tul nagy volt z önbizslmam pedig esös uton nem vezettem sokat es megis elmentem kanyarogni akkor hogy megy ez igy is nem kell fosni...... hát ment nahyon.......(mas motorossal mentem)......a poen az hogy abba a kanarba tenyleeg nem mentem sokkal es megis elrontottam es kocsi jött.......nagy lecke lehet most nem irok ha nincs szerencsem meg ruha...
Hát ez tanulságos történet
A bontott alkatrészeket véletlenül nem a SugóMotors-tól veszed?
nem voltam feljelentve jogsit meg nem vettek el nekem azt mondtak hogy az auto jogsit is elveszuiklehet de utána helyesbitettek hogy azt azert nem eleg büntetes nekem hogy jol szetment a motorom de tudom nagyot hibaztam mindenki tanuljon belőle igaz lehetne roszabb is sulyos serüles vagy halál mindket fel reszeröl mazlim volt csak ne tudjátok meg mekkora mazli hogy csaak kezem tört el meg par zuzudas... a ket villa szaram szetszakadt.....
a motort megcsinaltathatom? forgalomba helyeztethetem?
akkor 100 eret elkülönitrk ha ez a plafon nehogy le kelljen ülnöm ha nem tudom kifizetni....
A biztosítód mindet rendez, te csak a szabálysértési bírságot fizeted.......és egyéb eljárási költségeket esetlegesen ha pl:műszaki hibára hivatkoztál + a saját motorod elszállítását te fizeted. A bírság is lehet enyhébb, ha nem voltál feljelentve még soha vagy 2 éven belül...ezek enyhítő körülmények...
Mivel másnak okoztál 8 napon belül gyógyuló sérülést, ezért a Közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt lesz ellened egy eljárás. Ezért a szabálysértésért legfeljebb 100.000 forintot kell majd fizetned, de ez a plafon. A forgalmidat azért vették el, mert a kormányberendezésed szarrá ment. A vezetői engedélyedet nem tudom mi alapján vették el!? Az eljárás végén kaphatsz egy pénzbírságot és egy járművezetéstől eltiltást. Az eltiltás szabálysértés esetén 1 hónaptól 1 évig terjedő időszak. Ha a fél évet meghaladja, akkor utánképzésen kell részt venned.
azt kerdem csak körübelül ebben az esetben 50-100 ezret kell befizetnem vagy 2-3 száz ezret is lazán
vagy hallottam olyan remhirt hogy baleset okozasakor 300 ezer a minimális birság ...... hiába hogy nagy szemelyi serüles nem volt
igaz ez?
es soha ne bizzatok el magatokat sosem lehet eleg jol motorozni mindig jöhet baj
nem tudom azt sem mennyi idöre veszik el a jogsim illetve ugyse fogok mar motorozni valoszinü
azert kerdem hpogy penz birsag mennyi amit kaphatok mert tanulok meg főiskolan es meg akarnam csinaltatni a tartalekolt penzböl a motort es eladni casak a birsagot nem tudom mennyi lesz bontott alkatresz meg csak most van 300000 ezer lenne e ha megveszem megcxsinalom es nagyon sokra megbüntetnek nem tudom majd befizetni ha elköltöm a penzem
illetve azt tudom a kocsi karat a biztosiotom rendezi meg azt a helyszinelest az auto evontatast + a büntetest en fizetem de mennyi összegre szorodhat ez?
ez lenne a kerdesem meg....
köszönöm es vigyázzatok magatokra