Kötözködni nem szokott a rendőr, mivel mindig igaza van. Ez alapszabály Az, hogy rosszul tud valamit, az egy dolog.
Amúgy nem hiszem hogy belekötözködnének abba a 3/4 évbe, még akkor is, ha észreveszik, és eszükbe jut az a kisbetűs rész a jogszabályból.
Igazából ennek is balesetnél lehet jelentősége.
A mondatodból az is kiderül, hogy letetetted a "korlátra" a jogsidat. Ezt nem értem... a tornázásból ismert felemás korlátra, vagy csak úgy a teraszotok szélén lévő korlátra tetted le?
szhh nem vagyok állat mindig hátranézek nyugi nem kell félteni.. de inkább arra lennék kiváncsi hogy a rend kedves és éber őre megállít és nem tudom kimagyarázni akkor menniyre bírságol meg?
ez tetszik...de akkor sok embertársunk sérülne lelkileg, és akkor ujjujj
viccet félretéve, sajnos tény, hogy nagy többségünk nem tud közlekedni. nem hogy normálisan, sehogy
bár az sem mindegy, hogy ki korbácsol, és mekkora erővel
életem első büntetését (behajtás csak engedéllyel táblát nem vettem észre. pontosabban be volt fordítva, így csak a hátát láthattam. de nem izé, normálisak voltak, megbüntettek, megérdemeltem) egy gyönyörű szőke rendőrnénitől kaptam. na ő "megbüntethetne"
A polgárőr sosem állíthat meg! A polgárős mindösszesen annyi joggal rendelkezik, mint egy átlag állampolgár! Csak ezt a sok süket polgárőr nem tudja, és játszák az agyukat! Még csak meg se állíthat, ha valaki ki akar járni egy kapuból, és te arra közlekedsz!
Egy dolgot tehet, hívja a rendőröket! mint Te, vagy én!
szerintem már A1-el is lehet vinni utast, de A korl.-al tuti. viszont ugye alapból 2 év a kezdőjogsi, ez idő alatt nem lehet utast szállítani, viszont ha már más kategóriában megvan két éve a jogsid, akkor nem kell várni.
a motor vizsgáztatása az sztem úgy műxik, hogy bejelentkezel közl.felügyeletre, hogy te szeretnéd levizsgáztatni a mocidat két személyre, felszereled a megfelelő eszközökkel (kapaszkodó, hátsó lábtartó, stb), viszel minden papírt, és örülsz, amikor megvan
természetesen ne vedd 100%-nak amit írok, mert saját tapasztalattal nem tudnám alátámasztani, így lehet, hogy hülyeség, esetleg már elavult dolog, de én így hallottam
személy szerint jobban örülnék a testi fenyítésnek mint a büntetésnek
pl sebességtúllépésnél:
5-10%ig 5 korbácsütés utánna 1km/h 1 ütés
szabálysértések meg 30 körüli
ÜDV!
Köszönöm a válaszokat. És mennyire szoktatok erre rámenni? És ha kiskorú vagy tanuló vagyok és nincs munkahelyem akkor hogy büntetnek meg? Ha lesz munkám levonják? Vagy fiatal korúak börtöne? És a büntetés mitől függ? Lakott területen belül olcsóbb kívül drágább? Vagy milyen kedve van a rend őrének?
Akkor ha nem csináltam semmi rosszat polgárőr nem állíthat meg nem vagyok neki köteles megállni?
egy kis kiegészítés a pohi által írottakra.
ha az 50ccm-es motorod 2személyre le van vizsgáztatva, plusz megfelelő jogsid is van hozzá, és még normálisan is mész, akkor no problem
polgárőr nem állíthat meg, hacsak nem éppen akkor raboltál ki valakit vagy valamit, csoportból is szokás kiemleni ha valaki gyanús, 2 személyel motorozás esetén, szabálytalan személyszállításért kapsz 3000-20.000-ig csekket vagy feljelentést ami 30.-ig mehet....és az utas természetesen onnantól kezdve gyalogol, buszozik, stoppol.....stb.
1. Engedély nélküli vezetésért eltiltás + pénzbírság. 2. Még véletlenül se jusson eszedbe nem megállni a rendőrnek, mert beszopod....vagy így vagy úgy,......vagy előbb vagy utóbb.
Egy 50 éves holland motorost pont esés közben kapott le a traffipax:
Részlet a hatósági közleménybõl:
"...ez nem minõsül gyorshajtásnak, hiszen a képen nem ül a motoron. Nincs törvény arra, hogy gyalogos nem csúszhat 137 kilométer/órával."
Kedves Pohi!
Lenne hozzád egy pár kérdésem. Ha csoportban motoroznak szoktatok közülük kiszedni embereket ha normálisan mennek. Vagy csoportból nem is szoktatok megállítani?
A másik ha véletlenül 50ccm-es motorral ketten megyünk mekkora büntetésre lehet számítani? Vagy meg lehet úszni figyelmeztetéssel?
A harmadik pedig hogy most már a polgárőr is megállíthat és büntethet? Köszönöm a válaszokat!
Pohi!sziasztok.adj légyszives felvilágositást.mi van akkor,ha Én nagymotort vezetek tegyük fel jogsi nélkül,nem állok meg rendöri jelzésre,de végül a fogocskábol nem tudok meglépni,és elkapnak.?..illetve,egy motorosrendör milyen szintig mehet el ,pl.leszorit,bevág elém stb.?vagy akinek több benzine van az győz?
Amúgy nem hiszem hogy belekötözködnének abba a 3/4 évbe, még akkor is, ha észreveszik, és eszükbe jut az a kisbetűs rész a jogszabályból.
Igazából ennek is balesetnél lehet jelentősége.
A mondatodból az is kiderül, hogy letetetted a "korlátra" a jogsidat. Ezt nem értem... a tornázásból ismert felemás korlátra, vagy csak úgy a teraszotok szélén lévő korlátra tetted le?
viccet félretéve, sajnos tény, hogy nagy többségünk nem tud közlekedni. nem hogy normálisan, sehogy
bár az sem mindegy, hogy ki korbácsol, és mekkora erővel
életem első büntetését (behajtás csak engedéllyel táblát nem vettem észre. pontosabban be volt fordítva, így csak a hátát láthattam. de nem izé, normálisak voltak, megbüntettek, megérdemeltem) egy gyönyörű szőke rendőrnénitől kaptam. na ő "megbüntethetne"
Egy dolgot tehet, hívja a rendőröket! mint Te, vagy én!
a motor vizsgáztatása az sztem úgy műxik, hogy bejelentkezel közl.felügyeletre, hogy te szeretnéd levizsgáztatni a mocidat két személyre, felszereled a megfelelő eszközökkel (kapaszkodó, hátsó lábtartó, stb), viszel minden papírt, és örülsz, amikor megvan
természetesen ne vedd 100%-nak amit írok, mert saját tapasztalattal nem tudnám alátámasztani, így lehet, hogy hülyeség, esetleg már elavult dolog, de én így hallottam
pl sebességtúllépésnél:
5-10%ig 5 korbácsütés utánna 1km/h 1 ütés
szabálysértések meg 30 körüli
kb 2-3 hónap és megtanulna a nép közlekedni
Köszönöm a válaszokat. És mennyire szoktatok erre rámenni? És ha kiskorú vagy tanuló vagyok és nincs munkahelyem akkor hogy büntetnek meg? Ha lesz munkám levonják? Vagy fiatal korúak börtöne? És a büntetés mitől függ? Lakott területen belül olcsóbb kívül drágább? Vagy milyen kedve van a rend őrének?
Akkor ha nem csináltam semmi rosszat polgárőr nem állíthat meg nem vagyok neki köteles megállni?
Ez mit jelent? Milyen kategóriás jogsi kell meg hogy lehet 2 személyre levizsgáztatni?
ha az 50ccm-es motorod 2személyre le van vizsgáztatva, plusz megfelelő jogsid is van hozzá, és még normálisan is mész, akkor no problem
Egy 50 éves holland motorost pont esés közben kapott le a traffipax:
Részlet a hatósági közleménybõl:
"...ez nem minõsül gyorshajtásnak, hiszen a képen nem ül a motoron. Nincs törvény arra, hogy gyalogos nem csúszhat 137 kilométer/órával."
Lenne hozzád egy pár kérdésem. Ha csoportban motoroznak szoktatok közülük kiszedni embereket ha normálisan mennek. Vagy csoportból nem is szoktatok megállítani?
A másik ha véletlenül 50ccm-es motorral ketten megyünk mekkora büntetésre lehet számítani? Vagy meg lehet úszni figyelmeztetéssel?
A harmadik pedig hogy most már a polgárőr is megállíthat és büntethet? Köszönöm a válaszokat!