Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A 6/1990 köhémben nézz uzánna, de szerintem állandő fényerő az tuti fix. Nem váltakozhat. Ködlámpa motorra is szerelhető, de asszem csak 1 db.
Tiltja valami a KRESZ-ben olyan (kiegészítő) lámpa felszerelését, ami nem állandó fényerejű ?

( gyakorlatilag: alig motorozok két-három hete idén, de már tucatszor rámelőztek szemből.
Szerelek fel két kiegészítő lámpát oldalra -túrákon úgy vettük észre, jobb ha ilyen csopper/endúró megy elöl, 3 lámpával, jobban észreveszik- de a láthatóságot egy olyan elektronikával szeretném javítani, ami mondjuk 30-50 w között változtatja 2-3 másodpercenként a fényerőt.)

Ez a gondolat - van valami törvényi buktatója ?
Leszállhatsz, és ha nem jár a motor, akkor a padkán előretolhatod a járgányt... (A másik megoldás, hogy körbenézel, van-e rendőr a környéken, és ha nincs, előregurulsz akármelyik oldalon... )
Ok, köszi.
Nem. A KRESZ előírja, hogy a járművel az úttesten kell haladni.
Jó a padkás kérdés, már én is akartam kérdezni. Kíváncsi lennék a hivatalos válaszra. A padkán lehet-e haladni vagy sem?
Soxor volt már olyan helyzet, hogy jól jött volna.
- Áll a kocsisor előtted, előzni nincs hely, de a padkán simán előre lehetne menni motorral.
- Útépítés, lámpával, ami 20 perce piros, a padka meg üres.
- stb.
Csak előbb egy kis ungabunga!
5 év kötél!
Hat azt elso felszolitas utan kapsz meg 30 napot!

Bizti nelkul meg ne nagyon kozlekedjen , mert bevonjak a forgalmit!
Köszönöm a választ.
Sávon belül nincsen előzés, ha van záróvonal, ha nincs. (vagyis van, csak szabálytalan). Nem hinném hogy rendszám alapján feljelentettek volna, mert az elkövető kiléte ismeretlen marad.
Gyorsabb voltál mint a golyók, szerencséd
leállósávon mentem 260 at ,ja és szembe.horvátországban.ezért mennyit lehet kapni?

havernak kifogyott a benya és rendkívül messze volt a következő felhajtó
60.000-asat, szerintem, mert 80-al tekerhetnél....ha jól emlékszem...
Értem. De ez záróvonalnál volt, és hátulról végignézték. Mindegy, meglátjuk, a záróvonalhoz biztos nem értem, az autós pedig lehúzódott, szóval hihettem azt is, hogy megáll, és kikerültem.
Kapni? 2 napja 2 motoros rendőrt követtem a sávok között ahogy cikáztak a szentendrei úton befelé.... nagyon nem zavarta őket, sőt bevártak, elengedtek soxor....
Mondjuk nem 1000 el mentem.... de volt sávon belüli előzésem gazdagon...
Hello! Azért mit lehet kapni, hogyha egy autó mellett úgy mentem el, hogy záróvonal volt (az autó lehúzódott), de a záróvonalat nem érintettem? Előre is köszi hello.
thx mester! Azt mondja késni fog vele 2 hetet mert nincs pénze! De legalább megmondom neki hogy "van" 30 napja
30 napig még él,ha utána sem,akkor díjnemfizetés miatt megszűnik,bónusz ugrik! Kb ennyi.
Sziasztok! Szomszéd srác tett fel egy kérdést nekem de fingom sincs a válaszra!

Azt kérdezte hogy mi van akkor ha nem tudja időben befizetni a kötelező balesetbiztosítási csekket!?

Valaki tud neki segíteni! előre is köszönöm az ő nevében!
Szóismétlés rlz! :)
Srácok!

Kameráztak már le valakit autópályán 3.5T tgk-val az autópályán?
Ha igen mennyivel ment?
Sajnos én a múlt héten 138 km/h val. Várhatom a 90k-s csekket?
bocsanat felreolvastam... ha rendor lett hivva akkor ja... fifty fifty lesz vszeg...
egyetertek, vszeg ez lesz...

Mi lenne ha megeegyeznetek "peren" kivul?
Én úgy látom, hogy a baleset a záróvonaltól és az előzni tilostól eltekintve is bekövetkezett volna. Ő a záróvonal ellenére is csak akkor kanyarodhat be vagy fordulhat meg, ha meggyőződött arról, hogy járművének előzését vagy kikerülését más nem kezdte meg.
Miért ne kellene számítani egy előző járműre? És hogyha egy mentő jön éppen?
Ez csak a magánvéleményem, majd az előadó eldönti.