Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Úgy van, hogy 1300 Ft/óra + 700 Ft/óra a motor bérlés.
Az oktatóm direkt igy rendzeett össze minket most, hogy mindenkinek legyen párja meg minden...
De valószinűleg talált most nekem egy másik srácot aki szintén A1-re csinálja, és akkor meg a saját motorommal kell mennem, mert az iskolának csak egy 125-öse van.

Pár km-t lenyomok azért majd szerintem rendszám nélkül, hogy szokjam a motort, meg erre nem nagyon járnak a rendőrök :)
ez mekkora egy g*ciség. sőt inkább gyanús
te leviszgáztál, nemár hogy a másikon múljon a te jogsid. főleg, ha fieztsz is (gondolom nem keveset) akkor nyújtsanak normális szolgáltatást.
gondolom volt szerződés kötve, érdemes volna megnézni, hogy említik e valahol ezt a dolgot

de a kérdésedre visszatérve, nagy valószínűséggel rendőrfüggő. amúgy olyan nincs, hogy 125/50, az csak a köznyelvben alakult ki. annyi, hogy legyen egy segédmotoros biztosításod, egy 50ccm-es adás-vételid, és 50-esként használhatod (bár nem szép dolog ), aztán amikor megvan a jogsi, akkor felrakod a rendszámot, forgalmit magadhozveszed, rendes biztosítást is, és akkor már 125.
nekem nagyon gyanús ez a 2szer drágább, ha csak egyedül mész dolog. nézz utána, én azt mondom
Hello!
Most volt a rutin vizsgám nemrég, én átmentem, de akivel motoroztam volna forgalomba az nem. Igy meg kell várnom mire neki is meg lessz a vizsgálya, mert ha egyedül mennék akkor 2szer drágább lenne a vezetés óra dija. 29-ére kapott időpontot, szóval mire az egészet befejeznénk addigra már vége lenne a nyárnak... Szóval ha 125-ös mocimat addig 125/50 ként használnám, és megállitanak akkor mi lenne ? Mert elég sokan szaladgálnak úgy.
ez amit most felsoroltál kb 3-4 millio kártérítés.
Hajrá az okmányirodába és írasd át. Simán megbüntetnek érte, ha nem tudod igazolni az átfestés időpontját. Idővel amúgy is meglátszik a festés nem frissessége...akkor meg úgyis át kellene íratni.
talán még múlt hónapban pont volt szó ilyesmiről
olyasmire emlékszem, hogy 15 napon belül be kell jelentened a színváltozást. csak ennek az ellenőrzése kicsit érdekes, mert te mondhatod, hogy tegnap hoztad el a festőtől
meg szintén olvastam valahol, hogy ha az eredeti színből van x% rajta, akkor nem kell semmit vacakolni vele
de azért várjuk meg a tényleg hozzáértők mit mondanak
Szevasz! Átfestettem a motoromat zöldről feketére. Ha nem iratom át a szinét a forgalmiban, milyen büntetésre számithatok?
Ez így van! Nekem is nálam amradtak a szakadt dolgok. Mondjuk sokra is mentem velük...
A ruhához semmi közük, nem kell leadni, hacsak nem az új árát fizetik ki. Amennyiben avultatja és csak töredékét fizeti akkor semmi köze a cumóhoz, az a tiéd még ha sérült is.
Nekem se volt meg a számla a ruhákról, mert ajándékba kaptam. Vigyél a hivatalos forgalmazótól egy nyilatkozatot, hogy mennyi náluk az annyi. Nálam ezt elfogadták.
Ez egy baromság, nekem is volt balesetem, és kijött a biztositós, és felvette a ruháimat is a kárlapra, annyit kell tenned hogy kifizetés esetén le kell adni a ruhákat sisakokat is (viszont avultatják a ruhákat is) tehát nem az uj árát fogod megkapni. ha nem értesz egyett a kárszakértővel, csináltass egy kárfelvételt a saját biztositóddal is. ugy nagyobb az esály, de az biztos hogy nem kötelező a számla, viszont le kell a végén adni.
egyik ismerősöm elütötték, sajna meg is halt
a feleségének még a taxiköltséget, (amivel járt ügyintézni) sőt még a temetési ruhába is fizetett a biztosító.......
egy rendes ügyvéd kell, kiszedi a biztosítóból még a sz..... is
mocskos banda mind(biztosító) leveszik az embert nagy pénzekkel fizetni meg sosem akarnának maguktól...
Szewa! Egyik cimbim alól is ütötték ki a motrot. Szintén kapott betétlapot. A biztosító fizette még a bőrdzsekijét és a karóráját is, pedig garantáltan tudom, h NEM VOLT RÓLUK SZÁMLA. Mondjuk a köbe egy tetű, de ha xarakodik, ott a mabisz is. Ne hagyd magad megvezetni
Azonnal keress egy ügyvédet, majd az megfingatja a biztosítót! Ne hagyd magad nekik, és ne foglalkozz velük te, mert téged könynen megszivatnak! Azonnal ügyvéd!
-Hát ha baleset nélkül megúszod és nem is kapnak el akkor 0 Ft.
-Ha elkapnak akkor olyan 3000-20.000-ig vagy 3000-30.000-ig.
-Ha kiütsz a hibádból egy 30 millás luxusautót, akkor az sokkal többe fog kerülni....
Hát eléggé a maga malmára hajtja a vizet a biztosítós.

-Ha nem te voltál a hibás akkor ők bizony fizetnek.
-Mivel sérüléssel végződött a dolog ezt majd a határozat mondja ki mivel rendőrségi helyszínelés kellett, hogy legyen....nem értem hogyan lehetett EU kárbejelentővel megoldani?.?.?.
-Fizetik a mociban keletkezett kárt.
-Fizetik a felszerelésedben keletkezett kárt (nem kell számla hozzá ha használtan vetted, elmondod mennyi volt utánnanéznek valós e az ár és fizetik ha nem is a teljes összeget, de nagy részét).
-Fizetik a motor elszállításának költségét.
-Fizetik a tárolás költségét, ha otthon nem tudod elhelyezni.
-stb.

Javaslatom keress egy jó közlekedési ügyvédet, mert megéri a pénzt. Általában %-ra dolgoznak így érdekük nekik is minél többet kivasalni a biztosítóból.

Hajrá.
Sziasztok !

(nem találtam biztosítós topikot, ezért tolom ide, bocs)

Kiütötték alólam a mocit 2 hete, kaptam betétlapot. Szakadt a gatyám, csizmám is tropa, bukóról (schuberth) is lejött a fény egy kis helyen. Az a parám, hogy számlám egyik motyóról sincs, mivel mindent használtan vettem. Kijött egy ember a biztosítótól és váltig állította, hogy névre szóló számla nélkül biztos hogy nem kapok egy ruppót sem a biztosítótól.
A másik, hogy két hete fekvőgipszben vagyok, melózni sem tudok. Állítólag ezért sem fizetnek semmit,csak ha perelem a biztosítót és nyerek, akkor lehet valami vajmi kevés pénzt kicsikarni belőlük, de nagyon hosszadalmas, körülményes, bíróságra járhatok, stb., legalábbis ezt mondta a tag. Mindent igazolnom kell, hol melózok, mennyit keresek, mennyit hiányoztam, mennyit kapok a tb-től, ilyenek. Szóval nagyon bürokratikus a rendszer, és nem érdemes pár ezer forintért szarakodni, ezt javasolta a biztosító által küldött ember. Szerintetek mit csináljak?
Nyeljek be mindent, (nem akarok agyfaszt kapni, és időm sincs bíróságra járkálni) vagy van esetleg valami megoldás erre az esetre? A legjobban az baszott fel, hogy adtam fényképeket a motoromról, (már bánom) és kitalálták, hogy a kipufogómon a baleset előtt volt egy pici horpadás és lehet hogy emiatt nem fogják kifizetni.Igaz hogy volt rajta egy körömnyi horpadás, de most szanaszét tört a baleset miatt.
Na most legyek okos..... Mi a fenét lehet ezekkel kezdeni?
Tudom hogy rohadt nagy köcsögök a biztosítók, de ennek már kezd elég szivatás íze lenni. (Amúgy KÖBE, ennyit elárulok) Köszi a segítséget.
köszi
Sziasztok!
Pohi!
Mire számíthatok ha elkap a rendőr miközben motoromat (mely ki volt vonva ideiglenesen a forgalomból, de már vissza helyeződött.) viszem eladni a srácnak, és ugye nincs rá befizetve a kötelező.
Mert ugye a kivonás miatt a biztosító nem küldött még csekket.
Csekket kérni meg nem fogok mert már nincs rá idő.
Köszi szépen!
Nagyon helytelen! Így sosem fogod magad összetörni.
Vakok meg süketek is Hát mitagadás...én a forgalmat és az útviszonyokat nézem
kiabálhatok torkomszakadtából az efjéeres motorosrendőrökre amikor beérnek vácra
06309678135 Ebecz László
Szia Pohi!
Légyszi küld el mégegyszer a Laci számát, mert elkevertem,akinek a k4 1000 hez vannak alkatrészei.
köszi
Reggel jövök Tatán, előztem egy kocsit vagy 70-el és egy 40 év körüli néni bicóról szemből integet, h rendőrök vannak...
Köszi neki!