Úgy van, hogy 1300 Ft/óra + 700 Ft/óra a motor bérlés.
Az oktatóm direkt igy rendzeett össze minket most, hogy mindenkinek legyen párja meg minden...
De valószinűleg talált most nekem egy másik srácot aki szintén A1-re csinálja, és akkor meg a saját motorommal kell mennem, mert az iskolának csak egy 125-öse van.
Pár km-t lenyomok azért majd szerintem rendszám nélkül, hogy szokjam a motort, meg erre nem nagyon járnak a rendőrök :)
ez mekkora egy g*ciség. sőt inkább gyanús
te leviszgáztál, nemár hogy a másikon múljon a te jogsid. főleg, ha fieztsz is (gondolom nem keveset) akkor nyújtsanak normális szolgáltatást.
gondolom volt szerződés kötve, érdemes volna megnézni, hogy említik e valahol ezt a dolgot
de a kérdésedre visszatérve, nagy valószínűséggel rendőrfüggő. amúgy olyan nincs, hogy 125/50, az csak a köznyelvben alakult ki. annyi, hogy legyen egy segédmotoros biztosításod, egy 50ccm-es adás-vételid, és 50-esként használhatod (bár nem szép dolog ), aztán amikor megvan a jogsi, akkor felrakod a rendszámot, forgalmit magadhozveszed, rendes biztosítást is, és akkor már 125.
nekem nagyon gyanús ez a 2szer drágább, ha csak egyedül mész dolog. nézz utána, én azt mondom
Hello!
Most volt a rutin vizsgám nemrég, én átmentem, de akivel motoroztam volna forgalomba az nem. Igy meg kell várnom mire neki is meg lessz a vizsgálya, mert ha egyedül mennék akkor 2szer drágább lenne a vezetés óra dija. 29-ére kapott időpontot, szóval mire az egészet befejeznénk addigra már vége lenne a nyárnak... Szóval ha 125-ös mocimat addig 125/50 ként használnám, és megállitanak akkor mi lenne ? Mert elég sokan szaladgálnak úgy.
Hajrá az okmányirodába és írasd át. Simán megbüntetnek érte, ha nem tudod igazolni az átfestés időpontját. Idővel amúgy is meglátszik a festés nem frissessége...akkor meg úgyis át kellene íratni.
talán még múlt hónapban pont volt szó ilyesmiről
olyasmire emlékszem, hogy 15 napon belül be kell jelentened a színváltozást. csak ennek az ellenőrzése kicsit érdekes, mert te mondhatod, hogy tegnap hoztad el a festőtől
meg szintén olvastam valahol, hogy ha az eredeti színből van x% rajta, akkor nem kell semmit vacakolni vele
de azért várjuk meg a tényleg hozzáértők mit mondanak
A ruhához semmi közük, nem kell leadni, hacsak nem az új árát fizetik ki. Amennyiben avultatja és csak töredékét fizeti akkor semmi köze a cumóhoz, az a tiéd még ha sérült is.
Nekem se volt meg a számla a ruhákról, mert ajándékba kaptam. Vigyél a hivatalos forgalmazótól egy nyilatkozatot, hogy mennyi náluk az annyi. Nálam ezt elfogadták.
Ez egy baromság, nekem is volt balesetem, és kijött a biztositós, és felvette a ruháimat is a kárlapra, annyit kell tenned hogy kifizetés esetén le kell adni a ruhákat sisakokat is (viszont avultatják a ruhákat is) tehát nem az uj árát fogod megkapni. ha nem értesz egyett a kárszakértővel, csináltass egy kárfelvételt a saját biztositóddal is. ugy nagyobb az esály, de az biztos hogy nem kötelező a számla, viszont le kell a végén adni.
egyik ismerősöm elütötték, sajna meg is halt
a feleségének még a taxiköltséget, (amivel járt ügyintézni) sőt még a temetési ruhába is fizetett a biztosító.......
egy rendes ügyvéd kell, kiszedi a biztosítóból még a sz..... is
mocskos banda mind(biztosító) leveszik az embert nagy pénzekkel fizetni meg sosem akarnának maguktól...
Szewa! Egyik cimbim alól is ütötték ki a motrot. Szintén kapott betétlapot. A biztosító fizette még a bőrdzsekijét és a karóráját is, pedig garantáltan tudom, h NEM VOLT RÓLUK SZÁMLA. Mondjuk a köbe egy tetű, de ha xarakodik, ott a mabisz is. Ne hagyd magad megvezetni
Azonnal keress egy ügyvédet, majd az megfingatja a biztosítót! Ne hagyd magad nekik, és ne foglalkozz velük te, mert téged könynen megszivatnak! Azonnal ügyvéd!
-Hát ha baleset nélkül megúszod és nem is kapnak el akkor 0 Ft.
-Ha elkapnak akkor olyan 3000-20.000-ig vagy 3000-30.000-ig.
-Ha kiütsz a hibádból egy 30 millás luxusautót, akkor az sokkal többe fog kerülni....
Hát eléggé a maga malmára hajtja a vizet a biztosítós.
-Ha nem te voltál a hibás akkor ők bizony fizetnek.
-Mivel sérüléssel végződött a dolog ezt majd a határozat mondja ki mivel rendőrségi helyszínelés kellett, hogy legyen....nem értem hogyan lehetett EU kárbejelentővel megoldani?.?.?.
-Fizetik a mociban keletkezett kárt.
-Fizetik a felszerelésedben keletkezett kárt (nem kell számla hozzá ha használtan vetted, elmondod mennyi volt utánnanéznek valós e az ár és fizetik ha nem is a teljes összeget, de nagy részét).
-Fizetik a motor elszállításának költségét.
-Fizetik a tárolás költségét, ha otthon nem tudod elhelyezni.
-stb.
Javaslatom keress egy jó közlekedési ügyvédet, mert megéri a pénzt. Általában %-ra dolgoznak így érdekük nekik is minél többet kivasalni a biztosítóból.
(nem találtam biztosítós topikot, ezért tolom ide, bocs)
Kiütötték alólam a mocit 2 hete, kaptam betétlapot. Szakadt a gatyám, csizmám is tropa, bukóról (schuberth) is lejött a fény egy kis helyen. Az a parám, hogy számlám egyik motyóról sincs, mivel mindent használtan vettem. Kijött egy ember a biztosítótól és váltig állította, hogy névre szóló számla nélkül biztos hogy nem kapok egy ruppót sem a biztosítótól.
A másik, hogy két hete fekvőgipszben vagyok, melózni sem tudok. Állítólag ezért sem fizetnek semmit,csak ha perelem a biztosítót és nyerek, akkor lehet valami vajmi kevés pénzt kicsikarni belőlük, de nagyon hosszadalmas, körülményes, bíróságra járhatok, stb., legalábbis ezt mondta a tag. Mindent igazolnom kell, hol melózok, mennyit keresek, mennyit hiányoztam, mennyit kapok a tb-től, ilyenek. Szóval nagyon bürokratikus a rendszer, és nem érdemes pár ezer forintért szarakodni, ezt javasolta a biztosító által küldött ember. Szerintetek mit csináljak?
Nyeljek be mindent, (nem akarok agyfaszt kapni, és időm sincs bíróságra járkálni) vagy van esetleg valami megoldás erre az esetre? A legjobban az baszott fel, hogy adtam fényképeket a motoromról, (már bánom) és kitalálták, hogy a kipufogómon a baleset előtt volt egy pici horpadás és lehet hogy emiatt nem fogják kifizetni.Igaz hogy volt rajta egy körömnyi horpadás, de most szanaszét tört a baleset miatt.
Na most legyek okos..... Mi a fenét lehet ezekkel kezdeni?
Tudom hogy rohadt nagy köcsögök a biztosítók, de ennek már kezd elég szivatás íze lenni. (Amúgy KÖBE, ennyit elárulok) Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Pohi!
Mire számíthatok ha elkap a rendőr miközben motoromat (mely ki volt vonva ideiglenesen a forgalomból, de már vissza helyeződött.) viszem eladni a srácnak, és ugye nincs rá befizetve a kötelező.
Mert ugye a kivonás miatt a biztosító nem küldött még csekket.
Csekket kérni meg nem fogok mert már nincs rá idő.
Köszi szépen!
Az oktatóm direkt igy rendzeett össze minket most, hogy mindenkinek legyen párja meg minden...
De valószinűleg talált most nekem egy másik srácot aki szintén A1-re csinálja, és akkor meg a saját motorommal kell mennem, mert az iskolának csak egy 125-öse van.
Pár km-t lenyomok azért majd szerintem rendszám nélkül, hogy szokjam a motort, meg erre nem nagyon járnak a rendőrök :)