Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát nem értek a dologhoz, de gondolom ezen ellenőrök azt ellenőrzik, hogy a "falusi turizmus" néven futó pénzosztásból felújított lakásokra tényleg rá lett e költve a pénz illetve valóban laknak e ott vendégek, vagy csak felújította a kecót az emberke és szó sincs turizmusról.

Ha tévedek akkor sorry.....tényleg nem az én témám. De szerintem aki ilyen célra vett fel pénzt az viselje el az ellenőrzést is.
Nem.
Ja bocs
Nyilatkozta a Siófoki önkormányzat adócsoportjának vezetője.
Kedves Pohi!
A nagymotor tolásához (mondjuk át a másik utcába) is kell érvényes vezető engedély és bukósisak?
Köszi
1 véleményt szeretnék kérni az alább idézett cikkhez:

"Többen kifogásolják, sõt vitatják, hogy vajon kötelesek vagyunk-e beengedni a lakásunkba az idegneforgalmi ellenõröket(kurtaxás)?
- Igen, kötelesek. Az ellenõröknek joguk van bemenni a lakásba, körülnézhetnek, kinyittathatják a bezárt szobát, s ellenõrizhetik a vendégek számát, az építmény nagyságát, stb. Mindezekrõl a jogokról és kötelességekrõl május 6-án tartottunk fórumot, ahol ismertettük az ellenõrök jogszerû lehetõségeit és kötelességeit."

Én speciel a k.annyukba fogom elküldeni őket akármi is lessz.
De gondolkozom hivatalos lépésen is
üdv nekem se volt hely a rendszámnak az idom alatt én igy oldottam meg
Mázlid van...Igen
Szasz Pohi!

Kérdezhetnék?
Nem motoros téma
Szerintem nem az, viszont bitang jól néz ki.
nem tudom az mennyire szabályos..
Tegyél rá olyat mint a Freon.
a pályaidom festése holnapra kész, nemhogy a forgalmiban lévő színnel fog egyezni, hanem színkód alapján lett kikeverve a gyári szín
Az idomon tényleg nincs felfogatási hely a rendszámnak, mivel a farokidom alatt egy nyereg van amin felfekszik a farokidom, erre van felfogatva a farokidom (képen látszik a nyereg)
Szóval ide van felfogatva a farokidom, ami a vázhoz viszonyítva a terhelés miatt elmozdulhat centiket. Tehát ha a farokidomot átfúrom és a vázhoz rögzítek egy tartót, akkor mikor ráülök a motorra, elmozdul a farokidom és eltörik.
Kipufogó szűkítő megvan de nem használom, de ezt is csak azért hogy meghalljanak az autósok..
A pályaidomon ott van felfogatási hely ahová fúrsz Szóval ha így tetszik okés, de foghatsz ki olyat aki ezért megbüntet, és igaza lesz. Ha az első és hátsó lámpa is "E" betűs akkor nagy gondok nincsenek, valamint ha aszín is egyezik a forgalmiban szereplő színnel , a kipufogó gondolom "street legal" szűkítővel......
Nem.
most jött az infó cimbitől hogy nem a jogsit hanem a forgalmit akarták elvenni. Ezt megtehetik?
Kicsit off de rendőrös.

Büntethető az ember ha vonóhorog van az autón ám az a forgalmiba még nincs benne(ergo még nincs levizsgáztatva), de nem vontat semmit?
önképzés keretén belül megoldod :)

nálam ez szakmai ártalom

és kellő tisztelettel övezzük pohit, aki veszi a fáradtágot a mindent kielégítő válaszok adására
Na ezaz, szegény állampolgár nem tudja betéve a jogszabályt, rendőr meg ha ezzel indít (ami ezek szerint félrevezetés) akkor mit tudunk tenni? Semmit.. Max alkudozunk...
a jogsis elvétel sztori sántít a 35 / 2000 BM rendelet nem említi a vezetői engedély elvételét ebben az esetben

tudomhogy rendőre válogatja. Múltkor mentem M0-áson ki a Ringre, ebben az állapotban. Hátsó lámpa még nemvolt beragasztva, kiscit mozgott. leellőztem két motoros rendőrt. Filózok a visszapillantóba, egyik utánamjön. Mondom fasza, bünti, ugrott a pályázás
Modnja menjek vele egyforma sebességgel. menet közben lehajolt és matatott valamit. Azt hittem a rendszámot hajtogatja. Mint utólag kiértékeltem a helyzetet, azt nézte meg hogy nem-e fog kiesni a hátsó lámpa. (persze nem, mert fel volt fogatva)

Másik sztori: cimbim hétvégén motorozott csajával. Gyári állapotú motor, csak a rendszám van felhajtva. Motoros rendőr megállítja, majd el akarja fél évre venni a jogsiját. Csak a csaj tudta kidumálni a helyzetet. Ha egyedül van, jogsi ugrott..

Én se azért vagyok szabálytalan mert utcán akarok 2 kilóval menni és nem akarom hogy látszodjon a rendszám. egyszerűen így tudom feltenni. Pályaidom meg azért van a motoron mert nincs kedvem fél millás idomokat venni.

Mondjuk az is leszomorató hogy egy sima felhajtott rendszámért fél évre ugorhat a jogsid, de egy etnikum végigrabolja az életét akkor se kap semmit max felfüggesztettet.
igazából egy kpm ellenőrzés az, ami betehet neked.. a rendőrt inkább érdekli a jogsi megléte.. ha valamiért nem szól, az nem azért van, mert teljesen szabályos..

de beláthatod: tutis rendszámmal magadra haragíthatsz bárkit
rendszámot csak így tudom feltenni, aki mutat más felfogatást ami nem esik le és nem törik le és szabályos, akkor oda teszem.
Hátsó lámpa E betűs, elvileg közúton használható. Első lámpánál tompított folyamatosan ég, tehát ez is szabályos. Refizni meg nem akarok, városon belül amúgy is tilos. azért nem olyan spártai a helyzet..
elszörnyednél, ha összevetnéd a köhém-ben foglaltakat a motorod felszereltségéhez képest, ami ahhoz képest erősen spártai..
ettől még pohinak is vérbefordulna a szeme, ha közúton meglátná
mióta közigbírságnál kiküldik a papírt, hogy eljárást indítanak és később a csekket is mellékelik, az eljárásjogi bakikat is kikerülték..csekk a gk tulaj nevére fog menni, és nincs büntipont..
lehet kérni részletfizetést 2500 ft illeték fejében..
amit tenni lehet még, ha nyilatkozik, ki vezette az autót.. akkor az ifjonc kapja név szerint a büntit, meg tán a pontokat is..
kedvezményre nem jogosít semmi, ez nem szabálysértési eljárás.. kegyetlen világ ez