Azért mert a jogos védelem mértéke max. olyan lehet mint a támadás mértéke. Tehát ha ököllel üt valaki azt ütehet ököllel, de nem szúrhatod le. Bár ha 5-en ütnek akkor lehet belefér a kés, főlleg ha nagyok a sérüléseid, ez már a bírón és ügyészen nameg az ügyvédeden múlik
Nekem van eü csomag, de lejárt az érvényessége, ma meg is állítottak a kollegák, de odáig nem jutottunk el, hogy akkor vegye elő az eü csomagot. Ha mégis, akkor emiatt csesztethetnek?
Magyar szabványnak megfelő kell a mocira mégpedig "A" kategóriás az egyszerűség kedvéért. A benne lévő lista tartalmazza mi felel meg a magyar szabványnak és abból mennyi darabnak kell benne lennie. Ha ez benne van az jó, ha még a rajta lévő érvényességi idő is megfelelő akkor meg csúcsszuper minden. Általában a géz 3-5 évig minősül sterilnek addig jó a szavatossága. Az olló érvényességi idely nem jár le max. ha elrohad
Azért ilyenkor mérlegelés van. A munkásbrigádtól sem lesz elvéve a kenyérvágó kés, meg Sanyi bácsitól sem a kasza amit a kerékpárján tol. Ugyanilyen a baseball ütő... minden nagyobb autó kötelező tartozéka, már-már nemzeti sportként nőtte ki magát. Én még soha az életben nem láttam élőben baseball kesztyűt, és baseball labdát.
Közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül akkor, hogyha a szúróhosszúsága vagy a vágóéle a 8 centimétert meghaladja. A szúráshossza lehet 15 is, hogyha a markolatot is feldugja a célnak
Én nem venném el a leírtak alapján. Amúgy fura ez a késes dolog. Én több kést elvettem már, amit szalonnázókésnek mondtak a tulajdonosaik. Szalonnát soha nem láttam senkinél.
Szia Pohi!
Öcsémnek szeretnék venni egy kést mindennapi használatra, mert jelenleg egy rugós kése van, ami ugye tiltott. Nos a kinézett késnek az élhossza 8 centi alatt van, azonban a szúráshossza 9 környékén ránézésre. Melyiket nézitek?
szerintem meg semmi értelme kiszedegetni......
sokkal többet eszik, többet forog, hamarabb tönkremegy........
nagyobbat kell venni...... sokkal egyszerűbb
minden kategóriában van olcsóbb, (régebbi) kivitel
pl nekem a dt80 többet evett mint most az xt600...
nyugaton a nép (jelentős többsége) sokkal normálisabb
pl a dt 125 tizen évekig használják lefojtva de ahogy idekerül már az első nap szedné ki az új tulaj....
Lehet, h találkoztunk már!
Üdv. a Készenléttől!
Tétényben gyakorlatoztok ?
Közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül akkor, hogyha a szúróhosszúsága vagy a vágóéle a 8 centimétert meghaladja. A szúráshossza lehet 15 is, hogyha a markolatot is feldugja a célnak
Én nem venném el a leírtak alapján. Amúgy fura ez a késes dolog. Én több kést elvettem már, amit szalonnázókésnek mondtak a tulajdonosaik. Szalonnát soha nem láttam senkinél.
Öcsémnek szeretnék venni egy kést mindennapi használatra, mert jelenleg egy rugós kése van, ami ugye tiltott. Nos a kinézett késnek az élhossza 8 centi alatt van, azonban a szúráshossza 9 környékén ránézésre. Melyiket nézitek?
sokkal többet eszik, többet forog, hamarabb tönkremegy........
nagyobbat kell venni...... sokkal egyszerűbb
minden kategóriában van olcsóbb, (régebbi) kivitel
pl nekem a dt80 többet evett mint most az xt600...
pl a dt 125 tizen évekig használják lefojtva de ahogy idekerül már az első nap szedné ki az új tulaj....