Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! Pohi! lenne egy(ill 2) szakmai kérdésem :

őszintén, alufelniről műbizonylattal találkoztál már? mert felénk most
ez az uj módi és nem nagyon adnak hozzá sehol(persze emellett minden másról is probálnak kérni, de nekem ez a " legfurcsább", nekem pl. 5 éve az auton van és még a kutya nem szólt érte)
nemtudom utolag kitől honnan tudja beszerezni az ember...

a másik, régebben kérdeztem, nemtudom született e azóta rá válasz, a robogóknál a cm50 -et keresgetik a kollegák, de egy robogóban sincs benne a környezetemben, pedig legtöbbje nem ilyen-olyan kintről behozott gép, hanem magyarországi szalonból vásárolt motorok amiken csak alvázszám van.

köszi.
Rendben.
Egyébként nem a packázás a cél, remélem ez világos. Hanem van egy olyan idézet: "vagy kevesebb korrupciót, vagy nagyobb részt (hasznot) belőle!" . Amit hazánknak hiszünk (és valójában nem egy földrajzi terület, hanem jogi személy ill. dokumentum), az jelentősen kedvez a bodzaszedőktől (a szinte korlátlan önbíráskodási jogukkal együtt) a hivatásos csalókig, hazugokig (önmaguk érdekeit - képviselők, mentességekkel) mindenkinek, kivéve azokat, akik valóban dolgoznak benne és eltartják akarva-akaratlan az említetteket.

Az eddig leírtakból kitűnhet(ne), hogy az _állampolgár_ bírságolható/-andó, amennyiben nem hordja -mintegy rendszámként- magánál az állam tulajdonát képező közokiratokat (haszonállat billoglenyomat), hogy igazolja, ki fia-borja. Míg aki "barlangban él" (mint a medvék
) , de előmászik és igazoltatni próbálják, legkésőbb 24 óra leteltével mehet.
Nos, nem szeretnék kevésbé szabad, jobban sarcolható lenni, mint a bodzaszedők és társaik.
Na igen az igazolás....sokan eldobják . nincs náluk nem őrzik meg

De komolyra fordítva a szót nem találkoztam még olyan emberrel akinek nem volt "személyazonossága". Ha lesz azonnal szólok
Felteszem, hogy ez jár némi papírmunkával is. Komolyan nem unnátok úgy a 22. ker. táján, vagy legkésőbb a kerületenkénti második előállítás után a dolgot és hagynátok a francba? Komolyan nem adnátok igazolást a lefolytatott eljárásokról, meg arról, hogy az előző kerületek ilyen igazolásának tudatában tartóztatjátok a szabad mozgásában, még kérésre sem, adott esetben tanúk előtt?

Sok dolog csak elméletben létezik, így nem árt a gyakorlatban is megbizonyosodni a dolgok valódiságáról. Baj, hogy kevés bennem a v. hajlam?
Jaj...hagyjad már ezt, ilyen nincs Ez csak elméletben létezik. De vegyük azt, hogy előállítják, mert nem tudja magát igazolni. 12 óra eltelik, semmi. Elengedik. 10 perc másik kerület vagy terület jön 2 másik járőr, igazoltat előállítja újra 12 óra megint. Elméletben lehetséges gyakorlatban nem, mert ilyen nincs.
No, kérem. (nincs vita, igazán nem is volt, igazán az érdekelt, milyen lépéseket tehet/tesz a hatóság egy adott szituban).

Volt szó arról, hogy szuverén nincs. Lehet. Tehát adott a fickónk, aki nincs polgárosítva. Megállítja a rendőr, személyazonosságát nem tekinti megállapíthatónak, mivel az illető nem közokirattal igazolja. Ezért a megállapítás megkísérlése céljából előállítható az illető, de mindennel együtt max 24 óráig tartható fogva, az azonosítás sikertelensége esetén el kell engednie a hatóságnak.
Ami az állampolgárosítást illeti, csak gyermekről esik szó, ott is csupán arról, hogy állampolgárnak tekintendő. De a felnőtt egyén esete -úgy látom- kimaradt az adott jogszabályból, azaz vele kapcsolatos eljárás nincs. (forrás: igazoltatásról szóló dolgok a police.hu-ról)
Bocs, látom mi a téma, kicsi hamarabb elsültek az ujaim, mint ahogy pislogni tudam volna.
pohi, szia, lenne egy olyan kérdésem, hogy a sikeres forgalmi vizsga után, amit kap az ember papírt, azzal már részt lehet venni a forgalomban? Vagy meg kell várni mindenképp a jogsit?
Szia,hol vettél hátsó sárvédöt a mocira?
Ebben a hitben voltam én is meg el is fogadom , de:

A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.

Kell a papír és a lejárt kategóriás vez.eng kategória. Ami ugye új vezetői engedélyesnek nem lesz. Ezért legális út az ideiglenes vez.eng....elméletileg.
Angolul tudóknak egy kis érdekesség: video egy igazoltatásról
hát igen, ez a szomorú, hogy nincs egyöntetü vélemény......nálunk az Ök-nál(Bp. 11. ker.) azt mondják addig nem lehet vezetni, míg máshol igen.....erre varrjak gombot......
Én úgy tudom, hogy amit az Ök. ad pappirt, azt már el KELL fogadni.
Elméletileg, a paírral elindítod az okmányirodában az ügyet. Ekkor kérj ideiglenes vezetői engedélyt A és B-re is. Ennyi. Vagy a papírlappal amit adnak az okmányirodában (fényképes lepecsételt, minden adattal kategóriákkal érvényességi időkkel) és a mostani vezetői engedélyeddel vársz 2 hetet kb. amíg elkészül az új. Én elfogadnám ezt is más nem, szóval az ideiglenes vez eng a legkézenfekvőbb megoldás.

Járművezetésre jogosító okmányok

2. § (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:

a) a vezetői engedély,

b) az ideiglenes vezetői engedély,

c) a nemzetközi vezetői engedély.

(2) A Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas az ügyfél által együttesen bemutatott, az adott kategória tekintetében lejárt érvényességű vezetői engedély és a közlekedési igazgatási hatóság által a kérelemről elektronikus úton kiállított és az ügyfélnek átadott adatlap a vezetői engedély cseréjére irányuló eljárás kezdeményezését követően az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.

(3) A külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyar Köztársaság területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetői jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a kiállítás dátumától számított legfeljebb 30 napig.

(4) Az érvényes magyar vezetői engedély külföldön történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a Magyar Köztársaság területén járművezetési jogosultság igazolására alkalmas a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv a bejelentéstől számított legfeljebb 30 napig.

Ideiglenes vezetői engedély

10. § (1) A vezetői engedély eltűnése, megsemmisülése, megrongálódása esetén, valamint a képzés és vizsgáztatás tekintetében a jártassági feltételhez kötött kategória megszerzéséhez a vezetői engedély kiállításáig a közlekedési igazgatási hatóság kérelemre ideiglenes vezetői engedélyt állít ki . Az engedély kiállításához az adatoknak - amennyiben azok a nyilvántartásból nem állapíthatóak meg -, valamint a külön jogszabályban meghatározott esetekben az egészségi alkalmasság, illetve a pályaalkalmasság igazolása szükséges.

(2) Legfeljebb hat hónapra kiszabott jármű-kategóriától, alkategóriától, kombinált kategóriától vagy járműfajtától való eltiltás esetén az ügyfél kérelmére ideiglenes vezetői engedély állítható ki.

(3) Hivatalból kell kiadni az ideiglenes vezetői engedélyt, ha a vezetői engedély kiállítására gyártási hiba, elírás miatt kerül sor.

(4) Az egészségi minősítéseket, valamint a vezetői engedélybe bejegyzett korlátozásokat az ideiglenes vezetői engedélyben is fel kell tüntetni.

(5) Az ideiglenes vezetői engedély csak belföldön jogosít járművezetésre.
Sziasztok, szia Pohi!

Az lenne a kérdésem, hogy friss vizsgával (rutin és forgalmi) érdemes-e megkockáztatni a vezetést (a Yard mennyire engedékeny)? Elvileg kb. 3 nap, mire kiadnak valami igazolást, ami alapján lehet kezdeményezni a jogosítvány cseréjét. Ez kb. további 2 hét. Jelenleg van "B" kat. jogsim, így gondolom az sem lenne két hétig...?! Ill. ideiglenes jogsit a meglévő "B"-re és az új "A"-ra lehet-e kérni ilyen esetben?

Előre is köszi a választ!
Nagyon szépen köszönöm
ha van motorjogsid akkor elég,ha az autós régebbi.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok ti biztosan tudjátok a választ.
A kérdésem az lenne hogy ahhoz hogy 1 utast vigyek a mocin, ahhoz elég-e az hogy a kocsijogsim több mint két éves vagy kell hozzá hogy a motor jogsim is több legyen mint 2 éves?
Válaszotok előre is nagyon köszönöm!
Pont erre gondoltam én is, felhelyezni neki a küldeményét (eltettem). A macska, mikor utoljára erre járt, valami nagyobb madarat hurcibált, remélem, azért még előkerül.
Ha majd tutira tudod ki az embered ,egyszerűn dugd fel neki a csövét a seggébe, és süsd el,had élvezzen
Azt még meg is lehet főzni.
Vagy odaadja a macskának fájdalomdíjként.
Hát közben találtam egy megoldást
Szerintem em lehet lefolytani hivatalosan, de sok sikert.....
Mintha azt mondtad volna, nemigen van pénzed helyretenni a gépet. Ehhez képest jogsira, fojtásra is akad már? (költői kérdés, nem turkálok a zsebedben) Pohi elmondta, miért értelmetlen a jogsi, a fojtás egészen hasonló okból az. Mire mész egy 15000-öt forgó motorral, ha 6-7000-nél legkésőbb leadná a 25 kw-ot, azon felül meg nem pörög, tehát végre megy vagy 150-et?