Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ott mit tudnak mondani?
Ahhoz kevés Adyliget. RTF+ tapasztalat......
Kezd a BRFK humánnal.
no.. bepróbáljam azt is? vagy ahoz adyligeten kéne hüsölni két évig?
NNI
Te milyen fajta pék vagy amúgy? most rámentem az ormányőrségre, csak ott aug vége, szeptemberig nem érzik pénzileg az új arcokat, de bíztattak.
Na, erről annyit, hogy én nem szoktam lobogtatni a flekót, és nem szoktam kolléga voltomra hivatkozni. Ezért a 14. ker egyiuk szabs előadója ( hölgy) igazi állatpolgárként bánt velem. Szivatott a határidőkkel, nem adta ki az iratot csak harmadik nyomatékos kérdésre, majd a bíróság megsemmisítette az eljárást elévülés miatt.
Miután ezt lezártuk, bementem elbeszélgetni. Hmmm. Nem részletezném, de mindenféle szemét voltam, amiért nem szóltam, hogy én is kolléga vagyok....na mait ő tőlem kapott....még az osztályvezető is jött, mi ez a kiabálás.
Lényeg a lényeg: sajnos a túlterhelt, alkulépezett és alulfizetett előadó is belefárad a munkába, és csinál hülyeséget. A probléma ott van, amikor eléteszik a papppert és fenntartja a marhaságot. Az már dilettanizmus.
Na ja, azok is, meg a járőrt is biztos megdícsérik...
Igazad van, nem is a járőr a hibás, hanem az előadó, aki teleírta paragrafusokkal, mit követtem el, meg az osztályvezetővel, aki elolvasta, aláírta, hogy mehet....
Hát ha igazad van igazad van, tévedni emberi dolog. Egyébként nem azért nem tudja valaki ezt mert hülye, hanem azért mert ha minden jogszabályt kívülről tudna akkor nem rendőr járőr lenne, hanem az atyaúristen. Mivel a bírók és ügyvédek is szakosodnak nem véletlenül. Sőtt ők órákig elgondolkodhatnak dolgokon, ráérnek utánnaolvasni, de a rendőrnek a helyszínen kell döntenie másodpercek vagy percek alatt. Szóval szerintem elnézhető, ha tévednek néha....
Igaz... BÁr 10 percig győzködött, hogy nem úgy van az, meg nem lesz igazam, bíróság stb. Aztán látta rajtam, hogy nem megyek el, akárhogy próbál elzavarni, akkor utána kérdezett telefonon, meg azt is telefonon kérdezte, hogy mit írjon a megszüntető határozatba... Azért hogy ilyen felkészületlen rendőrök legyenek egy kapitányságon, főleg, hogy az osztályvezető is aláírta a határozatot.
Legalább elnézést kért tőled, bár nem az előadónak kellett volna...
Pohi! Köszi a vontatásos-jogosítványos segítséget! Bacsi vs. police 1-0!
Ma bementem az előadóhoz, mondtam, hogy felebezném a határozatot, erre mondja, ne tegyem, mert bíróságra kerül akkor az ügy. erősködtem, bevittem a két forgalmit, kiszámolta. De még átment megkérdezni egy kollégáját, meg telefonos segítséget is kért. Aztán elnézést kért....
Hát ezek ilyen érdekes szabályok..... Nehéz betartatni őket. Max. úgy ha helyi lakos és látom a színváltozást, figyelmeztetem, majd 15 napon túl ha nem jelentette be akkor utána feljelentem.
Voltunk ma mátrán fent, esőbe persze XDDD
Tök rendes sünök voltak,megvolt lepődve, hogy kapásból pakolnám ki az izzókészlet, sárgamellény, eü doboz 3ast üllés alol.Mondom nekik felénk ez a divat, hogy ezt kérik és keményen büntetnek:)

Kopott gumiért(hozzá teszem nekem a kopott de takonypuha jobban tapadt mint haver gépén a majdnem új kemény turagumi) se szoltak és még balesetmentes utat kivántak meg mondták vigyázzunk magunkra:)

Bárcsak minden rendőr ilyen udvarias lenne!
De a rendőr honnan tudja a 15napot?
Úgytom de lehet tévedek,15napig használhatod más szinnel,vagy tilos közlekedni más szinnel a 15napban is?
Új eredetiségi vizsga, új forgalmi....
Sokminden kellene. De mára lesüllyedtünk a sorkatonaság szintjére. Csinálj meg mindent jól erőn felül is, de nem adunk hozzá semmit, sőtt ami eddig volt azt is elvesszük = gyalásóval focipályán fűnyírás 100 emberrel. Végül is megoldható....
Hát nem vagyok okmányirodás......fene tudja....nem látom értelmét.
A bejelentéshez nem kell új eredetvizsga? Nekem autónál szintén színváltozásnál kérték.
Be kell jelenteni a változást asszem 15 nap van erre is. Ha szerencséd van bejegyzik csak tollal ha nem akkor új forgalmi. Mindenképpen olcsóbb és megnyugtatóbb változat mint egy feljelentés...
Ha a motoromon az idomszettet lecserélem, és a szine nem az, ami a forgalmiba van, akkor mire lehet számitani ?
Nincs határidelye, de ha már úgyis autón viszi ki a gépet meg hozza, akkor megérné kivonni ideiglenesen és nem kéne fizetni teljesítmény adót és biztosítást sem.......
ja de a napi tartás nekik 6350 ft a minimum + az 500 meg ha valami gyogyszer esetleg vallás vagy egyébb ok miatt más kaja akkor sokkal többe van.le kell ülni
Hát majd útvonalengedély kell, mert hogy megy oda vele lejárt műszakival?

"Telj adó biztosítás ugyanúgy fizeti csak vizsga nincs a gépen mert most nincs rá keret"

Nem igazán értem. A vizsgadíj aprópénz a biztosításhoz és az adóhoz képest. Csak a töredéke, és 2-3 évre elég egyszer fizetni.
Ha jövőre akarja csak közúton használni, akkor meg miért nem vonatja ki addig ideiglenesen? Sokkal többet spórolna vele.