Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

csak az NKH állapíthat meg színt
és engedélyköteles
és százalékosan van kitalálva,hogy milyenszín lesz a forgalmidban
de még az a 8-as tolás....
vki tudja miért kell azt?
én olyat is hallottam, hogy ha az eredeti színből szerepel valami, az is jó (pl ha kék volt eredetileg, és van benne kék csík). de ez nem 100%, meg az sem biztos, hogy jól emlékszem vissza
Pontosan 2 év gépjárművezetői gyakorlat kell hozzá. A lényeg, hogy akár A1,Ak,A,B,C,D az első jogsid, csak az első két évben lesz kezdő vezetői engedély. Az már egy másik történet, hogy a korlátlan A-hoz csak a két éves A1,Ak jó ha nem múlt el a delikvens 21 éves. Ha elmúlt már 21 akkor 8-as tolás és mehet A1,Ak nélkül is.
Értem. Hát akkor nem jól tudtam. :)
B is jó ha megvan már legalább két éve.
Egész pontosan azért NEM számít bele mert GÉPjárművezetésről szól a 2 év kezdő v.e. márpedig a moped/segédmotoros kerékpár ugyan közúti jármű de nem gépjármű.
De ahoz hogy nagy A ra menj, benne van, hogy két év A1 vagy A korl. tapasztalat kell. Szóval az M így kiesik. Legalábbis én úgy tudom...
A kressz szerint nem vihet, de én még nem hallottam olyan rendőrről, aki ebbe belekötött volna, ha minden más szabályos.
na most akkor mi van?
Akkor jól tudtam:)Ha számítana 16évesen mentem volna A korlátlanra.
A Moped _nemzeti_ kategória, és 2 év _nemzetközi_ kategóriás tapasztalat kell az utasszállításhoz, tehát nem számít.
Pohi azt írta valahol , hogy beleszámít ha az életkor megvan. De vissza kéne keresni rá.
én azt hallottam hogy az Mes jogsi nem számít vezetői engedélynek,hisz annak számítana akkor 16évesen mehetnék nagy Ara.Mivel ahhoz is 21év vagy 2év gyakorlat kell.
Belé számít. A vezetési jogosultság első megszerzésétől ketyeg a 2 év. De viszem én a lányzót szívesen
ez az, épp most állok átiratás előtt
nem halasztom a fákat feleslegesen ki
Sziasztok!

Egy ismerősöméknél felmerült a kérdés: a lányzónak 2006 óta van mopedre jogsija, most tette le az A1-et. A kérdés az, hogy a mopedes jogsi beleszámít-e a '2 év kontra utas-vitel' dologba, vagy megbüntethetik, ha visz utast?
előre is köszi!
Fogadjunk, nem véletlenül találtad meg ezt a képet

Én úgy tudom, hogy simán bejelented az okmányirodában a színváltozást, aztán átírják a gépben meg a forgalmiban. Ezt célszerű még az átírás előtt, nehogy ezért új forgalmit kelljen legyártani. Nagy a felelősség most rajtad! (új forgalmi, pappírgyártás, esőerdők pusztítása, globális felmelegedés, szökőár, jégeső...)
még nincs a nevemen, de eredetvizsgás volt.....
kitalálta a család ne fekete legyen hanem kék
gondolom egyszerűbb és olcsóbb átiratás előtt megváltoztatni
csak annyi hogy szólok az okmányirodában, hogy kék színt írjon be?
ebben a bürokráciában hihetetlen
-Legegyszerűbb, ha elviszed egy szakihoz, akinek van egy
-fényezőműhelye. Ha magad akarod csinálni, akkor figyelj oda,
-hogy az egyéb alkatrészek ne legyenek festékesek.

Tehát akkor így nem jóóóó?

http://englishrussia.com/?p=15...

ha még nincs a neveden, akkor jön az eredetvizsgás, látja hogy ez a szín nem az, ami a forgalmiban van. kapsz egy "nagy C" (vagy valami hasonló jelzést, már nem emlékszem pontosan) a forgalmiba a színhez, és kész.
ha már a neveden van meg minden, akkor pedig fizetni kell az átszínezésért.
legalábbis amikor nálam volt ez az eset (piros mz hirtelen ezüst lett :) ), akkor így volt, bár akkor még szürke forgalmija volt, aztán nálam lett már ez az új fajta.
Nekem volt egy ilyen esetem,a fekete motorom fehér volt a forgalmiban.Az átíráskor szóltam a nőnek és már úgy adta ki az új papírt,semmi kérdés vagy szarakodás nem volt.
őőőőőőő
lehet elqrtam a mondanivalót....
motoron tudom hogy lehet színt váltani
az érdekelne hogy a forgalmiban hogy lehet ezt átíratni hivatalosan a színét
azért írtam hogy még nincs átíratva névre a motor
Végül is majdnem ugyanaz...
Sajnos annyiban hiányos az információ, hogy 60 napon belül kiszabni az nem ugyanaz, mint az "elkövetőt" értesíteni. 60 napjuk van rá, hogy feldolgozzák és továbbítsák a szervhez akitől majd jön a meglepetéslevél majd egyszer. Ez simán lehet fél év is.