Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

....na jó éjt...én lefáradtam
Kazánba ami jó az 300.000 öntöttvasba, faelgázosítósba meg 450.000, szóval nem nagy a különbség
csináljunk faidomot.orosz kifaragja énmajd levédetem
Lesznek 150x150-es ablakok nem is 1 hanem 4, de mindet kétszárnyúként gondoltam, így nincs akkora súly ami terhelje. Természetesen olyat néztem ami vasalt, a tok és a szárny is. Eddigi befutó az Aluplast 7000-es profil, 80 mm széles 1,0 k-s üvegezéssel, 6 légkamrás. Fát nem akarok, nem vagyok a magam ellensége...fene fogja 3-5 évente festegetni, nameg amit eddig lattám azt ind megette a nap, pereg le róluk a festék, lakk, pác....nem bizalomgerjesztő, az itthonin meg az nem jön be ami nem akar, állandóan pókvadászhatok.....szóval nálam kiesett. A komoly mai faablakok meg ugyanúgy légmentesen zárnak mint a műanyag szóval akkor ez sem írható a javukra. A motoron is műanyag az idom és amíg nem taknyolsz addig elég tartós
Faelgázositó több péz,számolja ki szaki hány év alatt térül meg,megéri-e vagy sem.Ablak? hát sokan visszatérnek a fához.Állitólag nem szigetel annyira mint a a múanyag,de nincs is penészedés késöbb.De ön dönt.Viszont lakjad be minél elöbb házat,ismerkedj,barátkozz szomszédokkal,és intézz ócsó krumpit!
Aha....akkor te az udvart kerítetted be nagy ablakokkal?
ááá ... nekünk nincs nappalink .... nem fért be a házba ....elfoglalta a helyet a sok szoba .....
és az még csak a nappali, miiiiiiii?
mint a vasas romák ....
ha fogjá á mágnes , ákkor gyóó tezsvíírem ...
ez nem nagy basszus ....

kell a fény a 140nm -be ....
Mágnessel kell menni ablakot venni
élő szövet akkor lesz rajta, ha kimohásodik...
sajnos csinálják ... sok kókler ..
élő szövet nélkül meg pláne .fémváz? holmikormé?
ilyen óriás ablak nincs is fémváz nélkül, szerintem
akinek akkora ablaka van bazmeg.én csak a planetáriumba láttam akkorát magamná sosem
nem is arra gondoltam ... teee...

ha kinyitsz egy 150*150-est , ott azért hat némi erő a tokra nem ?

van vagy 20kiló abba a kibaszott szárnyban kb 5-6 cm széles a tok... elvetemedik mint a szar .... ha ilyen darált műanyagból csinálták , és nincs benne a fémváz ...
Ja ja,a fa a nyerö.Tavaly bövitettem 40 m2-t,5db faablak.A pízet oly mértékben elszivja az épitkezés,alig várom már fizut vennyi tuggyak garnyitúra gumát.
A korszerű műanyagoknak már igen kicsi a hőtágulása, főleg a légkamrásoknak, mert ott van több "mozgó" rész, ami kiegyenlít.
Mármint nekik késő bánat......későn jöttek rá, hogy nem kellett volna..
a hőtágulás miatt kell a tartás.
Én úgy tudom, az áthidalóknak a feladata a tartás....nem az ablakoké....
nekem már mind1.csóka fizuja bánja egy darabig.
ha hanyattlököm a házat , akkor tetőablak ...
ha már így témánál vagyunk , .... nekm azt mondták figyeljek arra , hogy legyen fémváz a műanyagban , mert rengeteg a kínálat , és egyre több az olyan gyártó , aki csak műanyaggal dolgozik , és az nem okés , mert nincs tartása

viszont nyugaton meg épp most cserélik vissza a műanyag nyillászárókat fára ...