Lesznek 150x150-es ablakok nem is 1 hanem 4, de mindet kétszárnyúként gondoltam, így nincs akkora súly ami terhelje. Természetesen olyat néztem ami vasalt, a tok és a szárny is. Eddigi befutó az Aluplast 7000-es profil, 80 mm széles 1,0 k-s üvegezéssel, 6 légkamrás. Fát nem akarok, nem vagyok a magam ellensége...fene fogja 3-5 évente festegetni, nameg amit eddig lattám azt ind megette a nap, pereg le róluk a festék, lakk, pác....nem bizalomgerjesztő, az itthonin meg az nem jön be ami nem akar, állandóan pókvadászhatok.....szóval nálam kiesett. A komoly mai faablakok meg ugyanúgy légmentesen zárnak mint a műanyag szóval akkor ez sem írható a javukra. A motoron is műanyag az idom és amíg nem taknyolsz addig elég tartós
Faelgázositó több péz,számolja ki szaki hány év alatt térül meg,megéri-e vagy sem.Ablak? hát sokan visszatérnek a fához.Állitólag nem szigetel annyira mint a a múanyag,de nincs is penészedés késöbb.De ön dönt.Viszont lakjad be minél elöbb házat,ismerkedj,barátkozz szomszédokkal,és intézz ócsó krumpit!
ha kinyitsz egy 150*150-est , ott azért hat némi erő a tokra nem ?
van vagy 20kiló abba a kibaszott szárnyban kb 5-6 cm széles a tok... elvetemedik mint a szar .... ha ilyen darált műanyagból csinálták , és nincs benne a fémváz ...
Ja ja,a fa a nyerö.Tavaly bövitettem 40 m2-t,5db faablak.A pízet oly mértékben elszivja az épitkezés,alig várom már fizut vennyi tuggyak garnyitúra gumát.
ha már így témánál vagyunk , .... nekm azt mondták figyeljek arra , hogy legyen fémváz a műanyagban , mert rengeteg a kínálat , és egyre több az olyan gyártó , aki csak műanyaggal dolgozik , és az nem okés , mert nincs tartása
viszont nyugaton meg épp most cserélik vissza a műanyag nyillászárókat fára ...
ha fogjá á mágnes , ákkor gyóó tezsvíírem ...
kell a fény a 140nm -be ....
ha kinyitsz egy 150*150-est , ott azért hat némi erő a tokra nem ?
van vagy 20kiló abba a kibaszott szárnyban kb 5-6 cm széles a tok... elvetemedik mint a szar .... ha ilyen darált műanyagból csinálták , és nincs benne a fémváz ...
viszont nyugaton meg épp most cserélik vissza a műanyag nyillászárókat fára ...